Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danish Crown Odense vil lukke
[Netavisen - link 08.10.05] Fyens Stiftstidende
Omkring 700 slagteriarbejder i Odense vil miste jobbet hvis Danish Crown får held med at lukke virksomheden helt i februar 2006

Ny politianmeldelse af Frevert
[Netavisen - link 08.10.05] Politiken
Nu er Louise Frevert også politianmeldt for sin bog. Det er sket, efter at politiet tidligere har fastslået, at den ikke indgik i efterforskningen, fordi den netop ikke indgik i politianmeldelsen.

Overvågningssamfundet: Mail skal gemmes for at bekæmpe terror
[Netavisen - link 08.10.05] Politiken
I 'kampen mod terror' vil justitsministeren gemme SMS'er, telefonsamtaler og e-mail. Regeringen er klar til at gå solo, hvis der ikke bliver enighed i EU om datalagringen.

Skarpt angreb på Velfærdskommissionen
[Netavisen - link 08.10.05] Politiken
Per Schultz-Jørgensen, der er formand for den alternative kommission, vil have ny officiel rapport om den danske samfundsmodel

Plutoniumsforurening nær Thule
[Netavisen - link 07.10.05] DR
Der er fundet plutonium på landjorden i området nær Thule hvor et amerikansk bombefly i 1968 styrtede med et last på fire brint-bomber.

Kulturminister gav Freverts webmaster særbevilling til modelskibe
[Netavisen - link 07.10.05] Politiken
Dansk Folkepartis Louise Frevert sørgede sidste år for en kvart million til den fyrede webmaster Ebbe Talleruphuus. Pengene kom fra Brian Mikkelsens private pulje.

1.000 websites overvåges ved kommunalvalg
[Netavisen - link 07.10.05] TV2
Kommunalvalget om seks uger bliver den første store nationale begivenhed, netarkivet.dk registrerer. Over 1.000 netsteder bliver gemt for eftertiden.

DK: Flere end 50 er milliardærer
[Netavisen - link 06.10.05] TV2
De 50 rigestes formuer er vokset med intet mindre end 95 mia. kr. i forhold til sidste år. Det skyldes blandt andet væksten i Mærsk Mc-Kinney Møllers familieformue. Den er vokset fra 127 mia. kr. til 182 mia. kr.

Jens Rohde: "Der er folk i dette land, der vil omstyrte samfundet"
[Netavisen - link 06.10.05] Politiken
- Der er mange mennesker, også i dette land, som åbenlyst forsøger at omstyrte de grundpiller, vort samfund bygger på, sagde Venstres ordfører Jens Rohde fra Folketingets talerstol i åbningsdebatten.

Kritik af politiets efterforskning af Frevert-sag
[Netavisen - link 06.10.05] Politiken
Politiet har endnu ikke besluttet, om Louise Frevert skal afhøres. S og SF kritiserer, at hendes bog ikke indgår i efterforskningen.

De allerrigeste skummer fløden
[Netavisen - link 04.10.05] A4
De har lønninger på over én million kroner – og store kapitalgevinster oven i. Indkomsterne for de rigeste danskere vokser langt hurtigere end gennemsnittet. Det viser ny analyse af »den gyldne procent« i toppen af indkomstpyramiden.

Vrede elever besætter gymnasium i Rødovre
[Netavisen - link 04.10.05] Politiken
Eleverne på Rødovre Gymnasium har i protest over høje klassekvotienter besat gymnasiet. Danske Gymnasieelevers Sammenslutning advarer om at flere besættelser er på vej i Storkøbenhavn.

Kommuner vil spare på skoler
[Netavisen - link 04.10.05] Politiken
Hver femte skole sparer på næste års skolebudget, og det giver dårligere skoler, vurderer Danmarks Lærerforening.

Danskerne: Hold fingrene fra boligskatten
[Netavisen - link 04.10.05] A4
Selv om næsten halvdelen af danskerne er bekymrede for øget ulighed i samfundet, vil hverken ejere eller lejere øge beskatningen af de voksende boligformuer. Danskerne er nemlig vilde med skattestoppet, viser ny Gallup-undersøgelse for Ugebrevet A4. Venstre er begejstret for opbakningen til skattestoppet.

Frevert: Jeg har ikke skrevet min egen bog
[Netavisen - link 03.10.05] Politiken
Dansk Folkepartis Louise Frevert siger nu, at dele af en bog, hun udgav i forbindelse med valgkampen, ikke er skrevet af hende selv. Sagen har udviklet sig til en farce for Louise Frevert, siger ekspert i kommunikation.

Eksperter: Giv ekstra penge for det tredje barn
[Netavisen - link 03.10.05] Politiken
Den erhvervsaktive del af befolkningen svinder ind, så der skal fødes flere danske børn. Et fransk forsøg med at give forældre en økonomisk bonus, når de får deres tredje barn, bliver modtaget med stor interesse i Danmark.

Minister misinformerede i bær-sag
[Netavisen - link 03.10.05] Politiken
Forbrugerminister Lars Barfoed har misinformeret Folketinget i sagen om forurenede polske hindbær. Statsministeren kaldes i samråd om sagen.

Krigsløgneren Fogh er ansvarlig for dræbt dansk soldat i Irak
[Netavisen - link 02.10.05]
Komiteen for et Frit Irak
På baggrund af den seneste dræbte danske soldat i Irak, som den danske regering er ansvarlig for, opfordrer Komiteen for et Frit Irak regeringen til øjeblikkeligt at trække de danske soldater ud af Irak.

Cheminova-forsøg med rottegift mod mennesker skal granskes
[Netavisen - link 02.10.05] DR
SF's miljøordfører, Steen Gade, vil have opklaret, hvad der foregik, og hvad formålet var, da kemikalieproducenten Cheminova i 2000 og 2004 gennemførte forsøg, hvor virksomheden lod mennesker spise insektgiftene malathion og dimethoat, som blandt andet bruges til at dræbe moskitomyg og bomuldsbiller.

Dansk soldat dræbt i Irak - hans mordere sidder i Folketinget
[Netavisen  - link 01.10.05] Komiteen for et Frit Irak
Et flertal af danskerne er imod de danske soldaters tilstedeværelse i Irak, så de ville blive modtaget med åbne arme. Løgnere og krigsforbrydere som dem i Folketinget, der har sendt danske unge i krig for USA’s økonomiske og strategiske interesser, har ingen krav på loyalitet, ej heller selvom de er ”folkevalgt”. Deres krigsgalskab kostede den 1. oktober en ung dansk mand fra Holstebro livet
Af Carsten Kofoed, best. medl. i Komiteen for et Frit Irak

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder