Netavisens nyhedslinks uge 38
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Grevil anker sin dom
[Netavisen - link 24.09.05] Politiken
Frank Grevil mener, at dommen på fire måneders ubetinget fængsel er en ringe imødekommelse i forhold til ønsket om frifindelse. Grevil mener, han skulle være frifundet og vil nu anke dommen.

Journalister risikerer straf i Grevil-sag
[Netavisen - link 24.09.05] Politiken
Landsretten har sat punktum i sagen om Frank Grevil. Men nu er der åbnet op for, at journalister fra både TV2 og Berlingske Tidende skal retsforfølges.

Bertel Haarder gav IBM og AP Møller særbehandling
[Netavisen - link 23.09.05] DR
Berte Haarder var som integrationsminister mand for at skaffe hovedparten af 300 IT arbejdere til Danmark uden om den lange kø hos udlændingestyrelsen. Blot 17 af de ansatte fik den normale sagsbehandling som også betød fagforeningers inddragelse og vurdering. IBM og AP Møller havde ikke tid til at vente

Politivold frikendes
[Netavisen - link 23.09.05] Orientering (radio)
For nylig frikendte statsadvokaten de implicerede betjente i en politiklagesag, der er dokumenteret i hoved og røv. Dette halvtimes radioindslag beretter om det danske politis fascistoide praksis og retssystemets åbenlyse magtarrogance, når det dækker over den.

Eksperter langer ud efter Eva Kjer
[Netavisen - link 23.09.05] 3F
Større ulighed fører til et skævvredet og ustabilt samfund, lyder advarslen til socialministeren fra flere medlemmer af Rådet for Socialt Udsatte

Et liv efter arbejde
[Netavisen - link 23.09.05] Kontradoxa
Natarbejdet burde være hele fagbevægelsens dårlige samvittighed. Og så er der det med overarbejde.

Ulighedsministeren vil straffe forældre, hvis børn skejer ud
[Netavisen - link 22.09.05] DR
Forældre skal kunne straffes økonomisk, hvis deres børn begår kriminalitet eller pjækker fra skole.

Forurening sætter København skakmat
[Netavisen - link 22.09.05] TV2 Lorry
Luften i København er så forurenet af trafikos, at kommunen opgiver at løse problemet. Hvis kommunen skal leve op til EUs grænseværdier inden 2010, er der behov for så vidtgående indgreb, at det svarer til en reduktion i vejtrafikken på 40 procent.

GMO-forslag kørt fast i Ministerråd
[Netavisen - link 21.09.05] Ingeniøren
Danmarks ja til at tillade GMO-majs var ikke nok til et flertal i ministerrådet. Derfor skal forslaget nu sendes til Kommissionen, der højst sandsynligt vil godkende forslaget.

V-politikere gør oprør mod Anders Fogh
[Netavisen - link 21.09.05] Politiken
Socialminister Eva Kjer Hansen (V) får - trods afklapsning fra statsministeren - opbakning hos partifæller til synspunktet om, at ulighed skaber dynamik

3F: Sygt regnestykke om dagpenge
[Netavisen - link 21.09.05] 3F
Det er på tide at stramme dagpengereglerne, mener medlem af Velfærdskommissionen. Helt urimeligt forslag, mener 3F's a-kasse.

Debatmøde om ytringsfrihed med bl.a. Frank Grevil
[Netavisen - link 20.09.05] Pressemeddelelse Modkraft
På baggrund af den verserende Frank Grevil-sag inviterer Dansk Magisterforening og Dagbladet Information i samarbejde med Frederiksberg Hovedbibliotek til en debat om offentlige ansattes ret til at røbe forhold de finder ulovlige, uetiske eller uhensigtsmæssige: LOYALITETENS GRÆNSE - Frederiksberg Hovedbibliotek, Falkoner Plads 3, torsdag d. 22. september kl. 20.00.

Det frie Gymnasium og Bertel Haarder i dialog?
[Netavisen - link 20.09.05] Pressemeddelelse Modkraft
Nedenstående invitation er blevet sendt til undervisningsminister Bertel Haarder, på baggrund af hans forsøg på at normalisere Det frie Gymnasium. Gå i fremtiden ind på www.detfri.dk, hvor vi løbende vil opdatere omkring vores kamp for retten til udvikling inden for uddannelsessystemet.

Polske Nova-Bau stoppet på Amager
[Netavisen - link 20.09.05] 3F
Blokaden på Brigadevej handler ikke bare om fire polske tømrere, men om et polsk firma, der vil vokse sig stort i kraft af underbetaling af arbejdskraften.

To ugers blokade gav overenskomst
[Netavisen - link 20.09.05] 3F
Polakkerne i det polske byggefirma Omeka skal fremover arbejde efter dansk overenskomst. Erstatningskrav mod blokadevagter imødeses med sindsro.

Svensk kvindeparti: Feminisme kontra klassekamp
[Netavisen - link 19.09.05] Proletæren (sv)
Det nye svenske parti Feministisk Initiativ sætter arbejderkrav på dagsordenen, samtidig med at det fornægter arbejderklassens kamp som klasse. For FI er kvindesagen lig med kønskamp, og partiet erklærer sig "neutral i klassekampen".

Vil spare på arbejdsskadeerstatninger

[Netavisen - link 19.09.05] Orientering (radio)
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen svinger sparekniven over erstatningerne til folk, der har fået en arbejdsskade. Fra 1. januar 2006 og fem år frem skæres erstatningerne ned med lidt over to mia. kr. Besparelserne vækker vrede i landets største fagforbund 3F.

Svensk region vil indføre amerikansk sundhedssystem
[Netavisen - link 19.09.05] Proletæren (sv)
Den generelle svenske brugerbetaling på lægebesøg fortsættes nu ud i USA-lignende tilstande, når landstinget i Værmland vil tillade sundhedsvæsenet at bortvise patienter direkte ved indgangen uden tjek af deres helbredstilstand, hvis de ikke har penge til behandlingen.

Racistiske massemedier afsløret
[Netavisen - link 19.09.05] Modkraft
Hele fire landsdækkende medier fik tilbudt nyheden om, at TV2 Nyhedernes Triple A-historie var fup. Men ingen medier var interesserede i den »positive indvandrerhistorie«, og alle takkede nej.

Ej til salg
[Netavisen - link 19.09.05] Klassekampen (no)
Bergens byråds forslag om at reklamefinansiere busskure, offentlige toiletter og bycykler har ført til en bred protestaktion. 15. sept. takkede Jon Skjerdal, mangeårig Nattjazz-general, nej til en kommunal kulturpris på 25.000 kr. i protest mod den planlagte aftale med Clear Channel.

Det Frie Gymnasium mister friheden
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
Bertel Haarder (V) nægter at give Det Frie Gymnasium ret til at eksperimentere med fag og skoleform. Det hindrer udvikling, advarer rektor.

Erhvervsstøtte rammer verdens fattigste
[Netavisen - link 18.09.05] 3F
Ulandspenge til SAS Radisson og A.P. Møller er en katastrofe for de allerfattigste i ulandene, fastslår ny analyse fra Folkekirkens Nødhjælp. Ulandseksperten Knud Vilby er enig.

Folkesygdomme rammer de lavtuddannede
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
Ringe arbejdsvilkår, mangel på motion og dårlig kost gør de lavtuddannede mere udsatte for folkesygdomme end de højt uddannede. Behov for lavere afgifter på sund mad og langt højere afgifter på tobak og alkohol, mener eksperter.

3F: Post Danmark forfølger tillidsrepræsentant
[Netavisen - link 18.09.05] 3F
3F vil køre sag mod postvæsenet for forfølgelse af tillidsrepræsentant, der har kritiseret arbejdsforholdene. Post Danmark afviser.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder