Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Det Frie Gymnasium mister friheden
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
Bertel Haarder (V) nægter at give Det Frie Gymnasium ret til at eksperimentere med fag og skoleform. Det hindrer udvikling, advarer rektor.

70 procent kan ikke begå sig
[Netavisen - link 18.09.05] TV2
Omkring 70 procent af de danske kontanthjælpsmodtagere har så svære problemer, at de ikke kan begå sig på arbejdsmarkedet. Det skriver JydskeVestkysten på baggrund af tal fra seks kommuner.

Erhvervsstøtte rammer verdens fattigste
[Netavisen - link 18.09.05] 3F
Ulandspenge til SAS Radisson og A.P. Møller er en katastrofe for de allerfattigste i ulandene, fastslår ny analyse fra Folkekirkens Nødhjælp. Ulandseksperten Knud Vilby er enig.

Folkesygdomme rammer de lavtuddannede
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
Ringe arbejdsvilkår, mangel på motion og dårlig kost gør de lavtuddannede mere udsatte for folkesygdomme end de højt uddannede. Behov for lavere afgifter på sund mad og langt højere afgifter på tobak og alkohol, mener eksperter.

3F: Post Danmark forfølger tillidsrepræsentant
[Netavisen - link 18.09.05] 3F
3F vil køre sag mod postvæsenet for forfølgelse af tillidsrepræsentant, der har kritiseret arbejdsforholdene. Post Danmark afviser.

Sindsyge sidder ulovligt i fængsel
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
Psykotiske patienter sidder ulovligt i fængsel i strid med de danske og De Europæiske Fængselsregler på grund af pladsmangel på de psykiatiske hospitaler

Stærk kritik af ny EU-kemikalielov
[Netavisen - link 18.09.05] Politiken
EU er i gang med forberedelse af en ny kemikalielov Reach. Miljø - og Forbrugergrupper i Danmark protesterer fordi de fastslår det vil give industrien frit spil for 20.000 ud af 30.000 kemikalier som Reach skal omfatte

Klapjagt på tillidsmand i Århus
[Netavisen - link 17.09.05] Arbejderen
Arbejdsgiveren indrømmer åbent, at Dansk Industri er arkitekt bag udrensningen af en aktiv tillidsmand. De ansatte kræver tillidsmanden genansat

FE truede tolk med fængsel
[Netavisen - link 17.09.05] Politiken
Den danske militærtolk, der indberettede overgreb på fanger i amerikansk varetægt i Afghanistan, måtte underskrive tavshedserklæring, før han forlod tjenesten. Og han blev truet med fængsel, hvis han sladrede, fortæller han.

Norske militærfolk skal ud af Irak
[Netavisen - link 17.09.05] Politiken
Norges kommende statsminister, Jens Stoltenberg, vil have alle norske militærfolk hjem fra Irak. Men norske soldater vil blive i Afghanistan. Det sagde han til præsident George W. Bush torsdag, da han var på besøg for at opnå Washingtons 'godkendelse'.

Dansk ja til gensplejsede afgrøder
[Netavisen - link 17.09.05] TV2
Miljøminister Connie Hedegaard (K) vil på Danmarks vegne i næste uge sit ja til, at EU godkender en ny type majs, der er gensplejset til at være modstandsdygtig overfor en plantesyg­dom og sprøjtegift. Dermed går Danmark væk fra et årelangt princip, hvor vi har afvist at godkende nye gensplejsede afgrøder.

Stor uenighed i Grevilsag
[Netavisen - link 17.09.05] TV2
Fronterne var trukket hårdt op, da anklager og forsvarer fredag brugte deres sidste chance til påvirke landsrettens afgørelse i sagen mod Frank Grevil.
Se også
Fagforeninger støtter Frank Grevil
[Netavisen - link 17.09.05] 3F
Frank Grevil får fagligstøtte i sin sag om ytringsfrihed og lækkede oplysninger fra forsvarets efterretningstjeneste om Irak. Støtten kommer på grund af frygt for indgreb i demokratiske rettigheder.

Grønlænderne skal til stemmeurnerne
[Netavisen - link 16.09.05] Politiken
Alle partier bifalder Grønlands landstyreformand, Hans Enoksens beslutning om at udskrive valg til Landstinget. Valget kommer efter lang tids politisk uro og kæntrede finanslovsforhandlinger.

Poltistatsdemonstration
[Netavisen - link 15.09.05] Indymedia dk
Tirsdag var der indkaldt til demonstration imod politibrutalitet i forbindelse med politiets opførsel på Christiania sidste uge. Cirka 100 demonstranter mødte op heriblandt Christianias klovnehær.

Øget pres for dansk retræte fra Irak
[Netavisen - link 15.09.05] Politiken
S og R advarer om, at de ikke stemmer for danske soldater i Irak ud over juli 2006. Regeringen afviser debat om datoer. Dermed vil regeringen inden for få måneder være nødt til at vælge at trække de danske styrker ud af Irak eller at forlænge deres ophold udelukkende med støtte fra Dansk Folkeparti.

Sharon skal nægtes adgang til FN
[Netavisen - link 15.09.05] Boykot Israel, IF Mellemøstgruppe
Ariel Sharon slagteren fra Sabra og Shatila , israelsk premierminister har meldt sin ankomst til FNs generalforsamling, netop på den internationale mindedag for massakrene som kostede op mod 2000 palæstinensere livet. En ny hån mod det besatte palæstinensiske folk.

Flere u-landsmillioner til hr. Møller
[Netavisen - link 15.09.05] 3F
A P Møller danmarks rigeste erhvervskoncern har fået yderligere udviklingsbistand i form af 4,6 millioner kroner til slæbebådsfirmaet Svitzer fra Danidas pulje

Terrorovervågning grundlovstridig
[Netavisen - link 14.09.05] Arbejderen
Stor opbakning til møde vedr. oprettelse af Fælles netværk for modstand mod EU's forslag om foreningsovervågning

Merkel vil have dansk moms
[Netavisen - link 14.09.05] Politiken
Den tyske kanslerkandidat Angela Merkel fremhævede Danmark, da hun talte i sin egen valgkreds på markedspladsen i Stralsund. Der er lagt op til dødt løb mellem Schröder og Merkel. Hvis Merkel vinder valget vil hun hurtigst muligt rejse til Danmark.

Norge får ny 'rød-grøn' regering
[Netavisen - link 13.09.05] Politiken
Statsminister Kjell Magne Bondevik indgiver i dag sin afskedsbegæring efter at have tabt valget til Stortinget. Norge får i stedet en rød-grøn regering, der vandt et utroligt tæt valg i går.
Se også
Den store triumfator
[Netavisen - link 13.09.05] NRK (no)
Jens Stoltenberg er den store triumfator efter stortingsvalget i går.
Det norske valgresultat
[Netavisen - link 13.09.05] NRK (no)
Rød Valgalliance - den norske venstrefløjs alternativ - fik knap 31.000 stemmer, ialt 1.2 pct. Det er uændret fra Stortingsvalget i 2001. RV bliver dermed ikke repræsenteret i Stortinget. Det danske KPiD's søsterparti NKP opstillede også. Det fik 1.064 stemmer.

Fogh talte i strid med FE-rapport
[Netavisen - link 13.09.05] TV2
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udtalte sig i strid med to af de vurderinger, som han modtog fra Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, da han inden krigen mod Irak kom med udmeldinger om Iraks masseødelæggelsesvåben, skriver Information.

Norge: Stem mot krig og imperialisme
[Netavisen - link 12.09.05] Nettmagasinet Revolusjon
Noget revolutionært alternativ som sætter spørgsmålet om sosialismen på dagsorden findes ikke ved dette Stortingsvalget, skriver ML-gruppen Revolusjon. " Når vi likevel oppfordrer til å stemme Rød Valgallianse, er det fordi RV er det eneste reelle antikrigspartiet. En stemme på Stortinget som målbærer motstanden mot USAs krigsprosjekt og norsk militær NATO-aggresjon, er av stor betydning."

Tvangsaktivering: Bare næver i mørtelspanden
[Netavisen - link 12.09.05] Fagbladet 3F
En ny sag fra København kaster lys over de tvangsaktiverede kontanthjælpmodtageres manglende faglige rettigheder.

Rapporter om politiets opførsel på staden
[Netavisen - link 12.09.05] Indymedia Dænmark
"Der var 105 anholdte, der kunne fortælle det modsatte!" siger en Christiania-demonstrant om pressens mikrofonholderi for politiet.

Økonomisk opbakning om Frank Grevil
[Netavisen - link 11.09.05] BT
Scharnbergfonden fortæller mange ønsker at støtte den tidligere efterretningsofficer Frank Grevil, så han kan holdes økonomisk skadesløs hvis han dømmes ved landsretten

Villy Fuglsang død: Fuglen er fløjet
[Netavisen - link 11.09.05] Modkraft
Villy Fuglsang er død, 96 år gammel. Han blev bisat Ålborg den 10. september.
Nekrolog af Poul Henrik Jensen, bestyrelsesmedlem i Horserød/Stutthof-foreningen.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder