Netavisens nyhedslinks uge 36
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Økonomisk opbakning om Frank Grevil
[Netavisen - link 11.09.05] BT
Scharnbergfonden fortæller mange ønsker at støtte den tidligere efterretningsofficere Frank Grevil, så han kan holdes økonomisk skadesløs hvis han dømmes ved landsretten

3000 strejker på Grundfoss
[Netavisen - link 10.09.05] Arbejderen
Ansatte kræver ledelsens advarsel og en henstilling til to tillidsfolk trukket tilbage. Advarslen og henstillingen kom fordi tillidsfokene i sidste uge afviste en estisk lastbilschauffør uden opholds-og arbejdstilladelse

Terrorloven taget i brug til fængsling
[Netavisen - link 09.09.05] Ekstrabladet
Dansk-marokkaneren Said Mounsur blev i dag fængslet i fire uger, bl.a på baggrund af anklager om støtte til den irakiske modstandsbevægelses "terrorkrig"

Kvinderne flygter fra Helle Thorning Schmidt
[Netavisen - link 09.09.05] Politiken
Ifølge Vilstrup analyseinstituttet er der en klar tendens til at kvinder i højere grad vælger socialdemokratiet fra end mændene. En gammel tendens hvor kvinder er mest bevidst imod sociale forringelser og vender sig mod efterlønsforringelse

Klovnehæren slår til i København
[Netavisen - 09.09.05] Klovne.net
Klovnehæren er kommet fristaden Christiania til undsætning og slog til mod statsinstitutioner i København

Efterløn svækker Helle Thorning Schmidt
[Netavisen 09.09.05] Politiken
Et flertal af vælgerne mener, at Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidts har tabt troværdighed efter efterlønsdebatten.

Forbud mod øget forbrug af energivenlig halm
[Netavisen - 09.09.05] Jyllandsposten
Regeringen forbyder lokale kraftvarmeværker at øge deres miljøvenlige energiproduktion for ikke at miste indtægter fra salg af naturgas

EU vil overvåge foreninger
[Netavisen - 08.09.05] Arbejderen
Hvis EU får held til at gennemføre dette forslag, vil det være et alvorligt overgreb mod hele 'Foreningsdanmark', og mod ytringsfriheden, siger FTF-formand

Ulandsbistand til 5-stjernet SAS hotel
[Netavisen - 08.09.05] 3F
Danidas Privat Sektor Program investerer millionbeløb i egyptisk hotel, der satser på luksus-turister, som kræver højt serviceniveau, komfort og smukke omgivelser.

Hjort vil af med særregler for ældre ledige
[Netavisen - 08.09.05] 3F
Alt tyder på, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil af med reglen om, at ledige over 55 år kan få dagpenge til de fylder 60 og kan gå på efterløn. Ligeledes har han kig på AF-regionernes mulighed for at undtage ledige 58-59 årige for aktivering.

Banker til kunder: drop fagforeningen
[Netavisen - 08.09.05] Modkraft
Bankrådgivere råder i stigende grad deres kunder til at vælge fagforeningskontingentet fra, når der skal spares. Både HK og Forbrugerrådet opfordrer bankerne til at holde nallerne væk.

Kaos på Christiania
[Netavisen - 07.09.05] Modkraft
Kampklædt politi hev, flåede og skubbede rundt med cirkusklovne og blokadevagter på Christiania i dag, da de mødte talstærkt op for at fjerne ni skurvogne fra Fredens Eng. Der opstod tumult og håndgemæng, da politiet anholdt over 100 personer, der ikke friviligt ville forlade området.
Se også
105 anholdt på Christiania DR

Folketinget fik ikke besked om FE-reformer
[Netavisen - 07.09.05] DR
Forsvaret Efterretningstjeneste, FE, har været genstand for en omfattende omstrukturering siden Berlin-murens fald. Hele tre runder med "grundige" analyser og "omlægninger" er det blevet til, uden at Folketingets såkaldte kontroludvalg på noget tidspunkt har været inddraget.

Tanketom tænketank: Uligheden bør øges
[Netavisen - 07.09.05] DR
Uligheden i indkomster skal øges i Danmark, hvis velfærdssamfundets udfordringer skal løses. Der skal være større ulighed mellem dem, der arbejder, og dem, der ikke arbejder. Det mener den borgerlig-liberale tænketank CEPOS ifølge Berlingske Tidende. CEPOS er blevet de borgerlige mediers kæledægge.

Mere mudder i park-proces
[Netavisen - 06.09.05] På Gaden
Beslutningen om renovering af Folkets Park i Stengade er endnu engang sat i stå af internt Rådhus-fnadder

Londonterror opildner til racisme i Danmark
[Netavisen - 05.09.05] Politiken
Politiet har i år fået indberettet dobbelt så mange sager om racistisk chikane som sidste år. Terror i London kan være årsagen, lyder det fra ekspert.

Internationale Socialister vil ind i Enhedslisten
[Netavisen - 04.09.05] Politiken
I 1992 blev det lille, venstreorienterede parti Internationale Socialister landskendt, da et medlem blev dræbt ved en bombeeksplosion. Nu overvejer partiet at fusionere med Enhedslisten

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder