Netavisens nyhedslinks uge 32
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Oprørs-appel omgår forbud
[Netavisen 13.08.05] Selvom Københavns Byret fredag forbød Foreningen oprør at have en appel om økonomisk støtte liggende på deres hjemmeside, kan appellen alligevel læses adskillige steder på internettet.
Modkraft DK

Klik på billedet for at gå til Oprørs hjemmeside

Oprør-appel er fjernet
[Netavisen - Link 13.08.05] Modkraft
Københavns Byret afgjorde fredag, at foreningen Oprør skulle fjerne en appel på deres hjemmeside til internationale organisationer om at udfordre europæisk terror-lovgivning.
Se kendelsen her
Kendelsen fra Københavns Byret

Blodigt halvår i byggeriet
[Netavisen - Link 12.08.05]3F
Otte personer er dræbt på danske byggepladser i årets første syv måneder eller lige så mange som i hele 2004. Tempoet mistænkes for at være en af årsagerne.

FN-nederlag til Danmark i udvisningssag
[Netavisen - Link 12.08.05] DR
Danmarks forsøg på at få ændret en kritisk afgørelse fra FN's Menneskerettighedskomité er faldet til jorden

Justitsministeren skal tage stilling til Foreningen Oprør
[Netavisen - Link 11.08.05] DR Orientering
Det er i sidste ende justitsminister Lene Espersen, der skal afgøre om der kan og skal føres en retssag om terrorstøtte mod den danske forening Oprør. Tirsdag blev foreningens talsmand Patrick McManus anholdt og sigtet for at ville indsamle penge til den colombianske guerilla-bevægelse FARC, der er opført på både USA's og EU's terrorlister. Foreningen Oprør indrømmer åbent, at den har og vil samle ind til FARC, men afviser at den har gjort noget kriminelt. Den anser FARC for en frihedsbevægelse - ikke en terror-organisation.

3F udvider konflikt mod Hillerød-virksomhed
[Netavisen - Link 10.08.05] 3F
3F har varslet sympatikonflikt mod virksomheden Montronics-Dansk Kabelmontage i Hillerød, der på tredje uge er ramt af blokade.

Foreningen Oprør fortsætter støtte til militante grupper
[Netavisen - Link 10.08.05] Politiken
Den danske forening Oprør holder fast i sin støtte til militante organisationer som palæstinensiske PFLP og den colombianske guerillabevægelse FARC.
Se også
'Vi vil fremprovokere debat om terrorlov' Politiken

600 sigtet for terrorstøtte
[Netavisen - Link 10.08.05] Modkraft
Foreningen Oprør opfordrer til at støtte befrielsebevægelser med både ord og penge. Derfor har politiet i dag sigtet en af Oprørs talspersoner for overtrædelse af den såkaldte terrorparagraf. Men Oprør udtaler sig i enighed og opfatter derfor sigtelsen som rettet mod alle 600 medlemmer

Carlyle-gruppen investerer i København
[Netavisen - Link 09.08.05] Politiken
Amerikanske The Carlyle Group (med bl.a. Bush Sr.) investerer 600 millioner i boligprojekter i København i aftale indgået med NCC Construction Danmark. Flere investeringer i vente.
Se også

Meet The Carlyle Group Here in Reality (eng)

Exposed: The Carlyle Group Information Clearing House (eng)

72 selvmordsforsøg
[Netavisen - Link 09.08.05] Modkraft
Antallet af asylansøgere er halveret, antallet af selvmordsforsøg fordoblet. Isolationen, afmagten og frygten for udvisning får asylansøgere til at forsøge at begå selvmord.

Hizb ut-Tahrir: Politisk sigtelse
[Netavisen - Link 08.08.05] Jyllands Posten
Hizb ut-Tahrirs talsmand, Fadi Abdullatif, som er sigtet for trusler mod staten og racisme over for jøder, afviser sigtelserne som ubegrundede og fordrejninger af foreningens ord.
Se også
Hizb ut-Tahrir: Vi bliver mistolket
[Netavisen - Link 08.08.05] Politiken
Hizb ut-Tahrir afviser at have truet danske regeringsledere. 'Vores udtalelser bliver fordrejet, fordi vi er kritiske over for Irakkrigen', hedder det.
Hizb ut-Tahrir afviser trusler mod den danske regering DR Regioner Kbh

11.000 unge står uden praktikplads
[Netavisen - Link 08.08.05] 3F
Trods indførelsen af 23 nye korte erhvervsuddannelser fra årsskiftet, der skulle kompensere for en kraftig nedskæring af skolepraktikken, er antallet af unge, der forgæves søger en praktikplads, nu oppe på 11.073.

Klasseskel og pensionsalder
[Netavisen - Link 08.08.05] 3F
Nye undersøgelser viser en klar sammenhæng imellem kort uddannelse og kortere levetid. De ufaglærte kan se frem til en betydelig lavere restlevetid ved pensionsalderen, og de vil derfor ikke modtage folkepension i nær så lang tid som personer med en videregående uddannelse.

Bag om den officielle danske fremmedhetz
[Netavisen - Link 08.08.05] Mennesker & Medier (radio, varighed ca. 1 time)
I juni erklærede justitsminister Lene Espersen krig mod indvandrerbanderne. Måneden efter, den 17. juli, kunne TV2/Nyhederne fortælle om en bande ”svært bevæbnede og frygtløse” indvandrere ved navn Triple A, som ville overtage hele landets underverden, og autoriteter deltog beredvilligt med kommentarer. Men historien var opspind.

Muslimsk politiker trækker sig efter chikane
[Netavisen - Link 08.08.05] Politiken
En københavnsk lokalpolitiker, der er muslim, er så udsat for chikanerier og trusler, at han forlader politik.

Flaskehalsmanipulation
[Netavisen - Link 08.08.05] 3F
Mangel på bygningsarbejdere i højsæsonen er intet argument for import af udenlandsk arbejdskraft eller strukturreformer på arbejdsmarkedet.

Det kapitalistiske bal
[Netavisen - Link 08.08.05] Klassekampen (no)
De højreradikale "tænketanke" med stor indflydelse på regeringsførelsen og den offentlige mening skyder op i hundredvis i EU, f.eks. svenske Timbro eller danske Cepos. Finansieringen søges skjult, men sporene peger på velkendte transnationale koncerner. Patenter, privatiseringer og fanden tager de sidste står på dagsordenen, serveret i "videnskabelig" forklædning.

Nykolonialisme i praksis
[Netavisen - Link 08.08.05] Klassekampen (no)
Norske Statoil er medpart i en aftale, som sikrer vestlige oliekoncerner med BP i spidsen forrang over tyrkiske love i Tyrkiet i forbindelse med ejerskabet af en vigtig rørledning gennem landet. Rød Valgalliance rejser nu sagen i stortinget.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder