Netavisens nyhedslinks uge 25
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Nyhedslinks vil ikke blive opdateret i sommerperioden

Rapport: Mærsk forurener i Nordsøen
[Netavisen - link 26.06.05] DR
12 danske olieplatforme har siden 1994 overskredet grænserne for olieudledning i Nordsøen. A.P. Møller-Mærsk ejer de 10, skriver Ekstra Bladet.

Danskerne låner penge som aldrig før
[Netavisen - link 26.06.05] Information
Vi låner penge som aldrig før, og skylder i gennemsnit to årsløn væk.

Lomborg håndplukkes til nyliberalt FN
[Netavisen - link 26.06.05] Politiken
Bush's yndlings-miljø-'ekspert' Bjørn Lomborg skal sætte en gruppe FN-ambassadører sammen for at rangordne verdens problemer. Forbilledet er Lomborg-konferencen 'Copenhagen Consensus'.

Sandy Brinck: De sidste tre måneder har været hårde
[Netavisen - link 25.06.05] Politiken
Bannerføreren for den venstreorienterede del af Socialdemokratiet, Sandy Brinck, forlader politik efter tre måneder præget af sammenstød med den nye partiledelse. »Det har været hårdt«, siger hun om de sidste måneder af sine seks år i Folketinget.

Skolelever skal lære at elske unionen
[Netavisen - link 25.06.05] DR
Når folkeskolens læseplaner skal til revision, så skal skoleeleverne ifølge undervisningsminister Bertel Haarder lære mere om EU, end de gør i dag.

Minister klar til opgør med fleksjob
[Netavisen - link 25.06.05] Politiken
Beskæftigelses- minister Claus Hjort Frederiksen (V) vil have set fleksjobordningen efter i sømmene, efter at rapport peger på, at ordningen kan være 'for attraktiv'.

Dansk-tysk enighed om bro til Femern
[Netavisen - link 24.06.05] Politiken
»Ikke urealistisk at der kan køres på broen i 2015«, sagde den tyske trafikminister Manfred Stolpe efter møde med transportminister Flemming Hansen (K).

Danske soldater angrebet i Irak
[Netavisen - link 24.06.05] Politiken
To vejbomber med to timers mellemrum ramte i dag to danske militærkøretøjer nord for Al Hartha. Ved en anden episode blev en gruppe soldater fanget i en stammefejde. Ingen soldater er kommet noget til i episoderne.

Danish Crown får polakker fra kriminelt firma
[Netavisen - link 22.06.05] Politiken
Firmaet, der leverer polakker til Danish Crown i Tyskland, er involveret i omfattende kriminalitet. Danish Crown vasker hænder, siger tysk statsadvokat

Ledende SF'er går til Socialdemokraterne
[Netavisen - link 22.06.05] Politiken
Villy Dyhr, der trak sig fra SF's ledelse for 10 dage siden, mener, at der er »for meget kritik og for få konstruktive svar med Villy Søvndal som formand«. Han går nu til Socialdemokraterne. Han danner også par med Søvndals modkandidat ved formandsvalget Pia Olsen.

Aftalemodel for Menneskerettighedsdomstolen
[Netavisen - link 21.06.05] 3F
Analyse: Sagen om eksklusivaftaler handler også om lønninger på 40 kroner i timen og den danske aftalemodels fremtid. Og regeringen har trods politisk modvilje et reelt forsvar parat.

Indvandrere presses til sort arbejde
[Netavisen - link 20.06.05] Politiken
Sort arbejde vil stige blandt indvandrere, når de som følge af ny integrationspakke risikerer at blive trukket i kontanthjælp, lyder kritikken fra fagfolk og forsker

Klassekampsbevidsthed ... ovenfra
[Netavisen - link 20.06.05] Proletæren (sv.)
Arbejdsgiverorganisationen Svenskt Næringsliv vejrer morgenluft og benytter den igangværende sympatikonflikt med finske papirarbejdere til at forlange alment strejkeforbud og indgreb i organisationsretten.

Politisk politi registrerer
[Netavisen - link 20.06.05] Indymedia Dænmark
Politiet har i forbindelse med bilbranden i Greve taget en rundtur hos alle, der har været anholdt i forbindelse med asylpolitik det sidste stykke tid.

Terrordommen mod Greenpeace
[Netavisen - link 20.06.05] Orientering (radio)
En paragraf i den såkaldte antiterrorlov er for første gang blevet brugt til at dømme organisationen Greenpeace for at hænge et banner op på en husmur. Dommen kommer angiveligt bag på Socialdemokraterne. Men en gennemgang af lovarbejdet viser, at Folketinget bevidst valgte at formulere paragraffen, så den også kunne ramme andre end terrorister. Og det var regeringspartiet Venstre godt klar over.

Sindssyge patenter mosles igennem
[Netavisen - link 20.06.05] Orientering (radio)
Dansk Folkeparti er svinget rundt og støtter nu økonomi- og erhvervsminister Bent Bendtsens linje i arbejdet frem mod et EU-direktiv om software-patenter.

Medierne diskriminerer "perkerne"
[Netavisen - link 20.06.05] Fagbladet 3F
- I stedet for bare at sige, at her var der tale om et enkelt individ, som har opført sig som en idiot, så bliver hele den palæstinensiske kultur straks inddraget af nyhedsmedierne, siger sociolog Mustafa Hussain fra RUC om skyderiet ved Cafe Rust på Nørrebro for nylig, da en palæstinenser dræbte en anden palæstinenser.

Aktiveredes manglende rettigheder udstillet
[Netavisen - link 20.06.05] Fagbladet 3F
Arbejdsulykken i Støvring, der kostede en 35-årig i aktivering livet, er endnu ikke fuldt opklaret. Derfor er det for tidligt at sige, om sagen får konsekvenser for JK Nedrivning, hvor den dræbte var sendt i arbejde med løntilskud via Aalborg kommune.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder