Netavisens nyhedslinks uge 24
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

For meget straf i integrationsplan
[Netavisen - link 19.06.05] Politiken
Den nye integrationsplan - regeringen DF og Socialdemokraterne blev enige om fredag aften - kritiseres for at rumme for meget straf og for få nye redskaber til at få indvandrere i arbejde.
Se også
Ny plan straffer svage indvandrere
[Netavisen - link 19.06.05] Ekstra Bladet
Nyt reaktionært feltog mod indvandrere fra regeringen DK og S: Den nye integrationsplan kritiseres for at rumme for meget straf og for få nye redskaber til at få indvandrere i arbejde

Unionsmodstandere kritiserer EU-tænkepause
[Netavisen - link 18.06.05] DR
Unionsmodstanderne i Folkebevægelsen mod EU og EU-skeptikerne i JuniBevægelsen er utilfredse med, at EUs ledere i går blev enige om at holde tænkepause for at løse krisen om forfatningstraktaten. Kort efter de europæiske statslederes krisemøde udtalte den svenske statsminister Göran Persson, at tænkepausen skal bruges til at forklare forfatningstraktaten bedre for borgerne.

Afstemning på lager
[Netavisen - link 17.06.05] Modkraft
En afstemning er nu aflyst, men der er til gengæld stemning for en anden. Mens vi venter på EUs Forfatningstraktat vil politikere fra Venstre og Socialdemokratiet afskaffe de danske forbehold, der var resultatet af nej'et ved Maastricht-afstemningen i 1992.

EU-forfatning i venteposition
[Netavisen - link 17.06.05] EU-Observer
Danskerne skal ikke stemme om EU-forfatningen den 27. september, men den er ikke død. Den skal heller ikke genforhandles. Befolkningerne i EU-landene skal i stedet overbevises om, at der ikke er nogle alternativer.

Danskerne vil ikke stemme om død EU-forfatning
[Netavisen - link 16.06.05] Politiken
Afstemningen om EU's forfatning skal aflyses, mener et flertal af de danske vælgere. Og hvis den gennemføres, vil de sige nej. Det viser meningsmåling.

Mærsk scorer kassen på Irak
[Netavisen - link 16.06.05] Dagbladet Arbejderen
Sidste år indgik A.P. Møller - Mærsk kontrakter med Pentagon for næsten 4 milliarder kroner - mere end en fordobling i forhold til 2003

Mens bilen brændte
[Netavisen - link 16.06.05] Modkraft
Brandanslaget mod integrationsminister Rikke Hvilshøjs vakte harme og fordømmelse blandt politikere, medier og læserbrevsskribenter. Mindre fokus var der på de udvisninger, som Hvilshøjs ministerium gennemførte praktisk talt inden røgen havde lagt sig.

Skolenedskæring er en realitet, siger KL
[Netavisen - link 16.06.05] DR
De nye regnskabstal for 2004 fra Kommunernes Landsforening viser, at udgiften per elev er faldet støt - og nu er lavere, end da regeringen tiltrådte i 2001. Siden 2002 har hver elev fået 443 kroner mindre. Det svarer til at der i dag er en lærer mindre på hver skole.

Flertal smuldret i sag om tobak
[Netavisen - link 16.06.05] Politiken
Flertallet bag forbud mod afhængighedsskabende stoffer i tobak er faldet. S og R undlader at stemme for forbud.

Eksperter i frontalangreb på Velfærdskommissionen
[Netavisen - link 15.06.05] A4
Flere forskere går nu til skarpt angreb på Velfærdskommissionens mest politisk følsomme analyser om efterløn og pensionsalder. Makværk, skandaløst og unuanceret lyder kritikken fra eksperterne, der normalt beskæftiger sig med tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Velfærdskommissionen står dog fast på konklusionen om behovet for senere pensionsalder.

Slagteristrejke fortsætter trods bod
[Netavisen - link 15.06.05] A4
Selv om Arbejdsretten tirsdag pålagde slagteriarbejderne i Horsens at droppe deres overenskomststridige strejke, fortsætter arbejdsnedlæggelsen onsdag.

Ny slagteristrejke i protest
[Netavisen - link 15.06.05] A4
Endnu en strejke er brudt ud i kølvandet på de kontroversielle udtalelser, som formanden for Danske Svindeproducenter, Torben Poulsen, kom med i weekenden.

Indvandrerledighed går den forkerte vej
[Netavisen - link 15.06.05] A4
Uddannede og job-ivrige indvandrere holdes i stigende omfang ude af det danske arbejdsmarked, viser ny opgørelse fra HK's a-kasse. Hvis regeringen ikke ændrer sin integrationsstrategi, risikerer vi, at flere unge veluddannede indvandrere fanges i en ledighedsfælde, advarer forsker.

Fogh løj igen: Regeringen vil spare på folkeskolen
[Netavisen - link 14.06.05] Politiken
Regeringen nægtede i valgkampen, at der var sparet på udgifterne per elev i folkeskolen, og lovede flere penge til uddannelse. Men det fremgår af den nye kommuneaftale, at det hele tiden har været meningen at spare på skolerne.

Rigspolitiet overtræder Schengen-aftale
[Netavisen - link 14.06.05] Politiken
25 udlændinge er fejlagtigt blevet indberettet til et europæisk kriminalregister og 11 mennesker er ulovligt blevet udvist af Danmark, viser ny undersøgelse.

Udtalelse fra LO's ekstraordinære kongres
[Netavisen - link 14.06.05] LO
Fagbevægelsen vil bekæmpe social dumping fra de nye østeuropæiske lande i EU. De eneste vindere er kyniske arbejdsgivere. Fagbevægelsen i Danmark er stærk og vil modarbejde ethvert forsøg på at underminere danske overenskomster.

Finsk offensiv mod papir-arbejderne gi'r modstand
[Netavisen - link 13.06.05] Proletæren (sv.)
De finske papir-koncerner med Stora Enso i spidsen har skruet bissen på for at undergrave de kollektive, faglige rettigheder og har iværksat lockout. Det har medført sympatikonflikter i Sverige. Den lokale fagforeningsmand på et svensk papirværk mener, at sympatikonflikten der ikke ville have fundet opbakning, hvis ikke det var for den seneste tids skræmmende kapitaloffensiv med udflagninger og løntrykkende arbejdskraftimport.

Løntilskud vinder frem i private virksomheder
[Netavisen - link 13.06.05] Erhvervs-Bladet
Stadig flere ledige bliver aktiveret med løntilskud i private virksomheder. På fire år er andelen af løntilskudsjob i det private fordoblet fra 18 til 36 pct.

Ophavsretten til software
[Netavisen - link 13.06.05] Orientering (radio, varighed ½ time)
Patentering af - ophavsret til - softwareprogrammerne på vore pc'er er en prekær sag, som udstiller den kapitalistiske økonomis absurditet for de tungnemme. Derfor kan der spores en vis, om end kun midlertidig vaklen i de parlamentariske geledder, når de nye love herom skal vedtages. Debat mellem Peter Lundsgaard, administrerende direktør i internetfirmaet Jubii, teknologi-direktør hos B&O Peter Petersen, advokat Kim G. Hansen samt Søren Andersen fra Dansk Handel og Service.

Hydro med snablen i blødende land
[Netavisen - link 13.06.05] Klassekampen (no.)
Den norske oliekoncern Hydro har indgået en samarbejdsaftale med de irakiske myndigheder, som indebærer retten til olieudforskning i det okkuperede land, og har dermed indskrevet sig på kollaboratør-listen. For at føje spot til skade indgår der også officielle norske ulandsbistandspenge i plyndringstogtet.

Outsourcing: Miljøtung industri flyttes sydpå
[Netavisen - link 13.06.05] Kontradoxa/Modkraft
Man kan bade i danske havne, fordi miljøbelastende industri er flyttet til f.eks. Indien og Kina, hvor en dukkert i byernes havnebassiner må frarådes.

Postbude bukker under af stress
[Netavisen - link 13.06.05] Fagbladet 3F
De fysiske og psykiske forhold på postcentret i Slagelse er så kritisable, at medarbejderne bukker under på stribe. 3F Slagelse mener, at Post Danmark har overtrådt overenskomsten og aftalerne, og har nu bedt 3F-forbundet om hjælp til at få rettet op på forholdene.

3F-toppen indfører individualistisk ledighedsforsikring
[Netavisen - link 13.06.05] Fagbladet 3F
3F's hovedbestyrelse har vedtaget, at medlemmerne kan tegne en tillægsforsikring fra 1. oktober. Den kan give op til 14.000 kroner mere om måneden ved ledighed

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder