Netavisens nyhedslinks uge 22
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danske 'Saddam-tilhængere' afviser terror-beskyldninger
[Netavisen - link 06.06.05] Politiken
'Organisationen for et frit Irak' afviser, at de skulle opfordre til terror og kalder beskyldningerne om at være et Saddam-parti, for »dybt absurde«.

Frygter Saddamtilhængere i Danmark
[Netavisen - link 06.06.05] TV2
Danske Saddam-tilhængere i "Komiteen for et frit Irak" bevæger sig på kanten af dansk terrorlovgivning, skriver Jyllands-Posten.
Se også
Frygt for Saddam-parti i Danmark
[Netavisen - link 06.06.05] Jyllands-Pesten
PET overvåger tilhængere af Iraks tidl. diktator Saddam Hussein og kampen mod de allierede i Irak-konflikten. Saddams forbudte Baath-parti er under gendannelse - også i Europa, måske også i Danmark - siger Mellemøsten-forsker.

EU-nævn gav pengene til egne organisationer
[Netavisen - link 04.06.05] Notat
Tre markante ja-sigere kastede alle hæmninger over bord og sikrede massiv støtte til Nyt Europa og Europabevægelsen. Professorer er kritiske over for fremgangsmåden.

Danskerne siger nej
[Netavisen - link 03.06.05] Politiken
Et dansk ja til traktaten er vendt til nej, viser flere meningsmålinger. Ro på, siger udenrigsministeren, men ude i Europa breder panikken sig blandt toplederne

Meningsmåling: Danskerne siger også nej
[Netavisen - link 02.06.05] DR
Danskernes holdning til EU-traktaten er dramatisk i skred, og en ny meningsmåling, som bringes i dagbladet Børsen i morgen, viser nu et flertal mod traktaten.

Socialdemokraterne vakler efter hollandsk nej
[Netavisen - link 02.06.05] Politiken
Det ser sort ud for EU-forfatningen. Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraterne efter det hollandske nej. Statsminister Anders Fogh Rasmussen afventer det kommende topmøde.

Indgreb mod salg af andelsboligforeninger
[Netavisen - link 01.06.05] Politiken
Et hasteindgreb skal sætte en stopper for salg af hele andelboligforeninger. Den type salg har de seneste fem år nedlagt over hundrede andelsboligforeninger

Rumsfeld vil blive mødt af protester i Norge
[Netavisen - link 01.06.05] Klassekampen (no)
Donald Rumsfeld kommer til Norge den 8. juni. Han skal besøge Nato-basen på Jåttå udenfor Stavanger med den norske forsvarsminister som vært.

Fogh holder bagdør åben for at aflyse EU-afstemning
[Netavisen - link 01.06.05] Politiken
Statsminister Anders Fogh fastholder den danske folkeafstemning om EU, men kun hvis EU-landene højt og tydeligt beslutter det på et EU-topmøde om to uger.

Støtteparti truer svensk regering efter fransk EU-nej
[Netavisen - link 01.06.05] Politiken
Vänsterpartiet truer med ikke længere at være en del af den svenske regerings parlamentariske grundlag, hvis Sverige vedtager EU's forfatningstraktat

Nordsøolien redder dansk økonomi
[Netavisen - link 01.06.05] Politiken
Havde det ikke været for nordsøolien, ville overskuddet på betalingsbalancen og statsfinanserne forsvinde. Tidligere overvismand advarer om, at olien tørrer ud en dag.

Norge: Største nej-flertal i tre år
[Netavisen - link 01.06.05] Nationen (no)
Ikke siden 2001 har Nej-siden været så stor i Norge som nu.
Se også
Fransk nej udsætter debat om norsk medlemsskab af EU
[Netavisen - link 01.06.05] dn (no)

Barsebäcks bisættelse varer 20 år
[Netavisen - link 31.05.05] Berlingske Tidende
I aften slukker svenskerne definitivt for strømforsyningen fra atomkraftværket i Barsebäck. Men bisættelsen af værket tager årtier og det danske beredskab opretholdes indtil videre

SF vil redde unionsforfatningen
[Netavisen - link 31.05.05] Politiken
Mens de danske ja-partier fastholder den danske afstemning, vil både Enhedslisten og Dansk Folkeparti have den aflyst. SF opfordrer Fogh til at sætte arbejdsløshed og sociale rettigheder på dagsordenen for at redde traktaten. SF drømmer om at spille samme rolle som ved det 'nationale kompromis' og omafstemningen om Maastricht-traktaten - nu bare på unionsplan.
Se også
SF står isoleret med forslag om social pagt
[Netavisen - link 31.05.05] Politiken
Venstre, Socialdemokraterne, de radikale og Dansk Folkeparti affærdiger SF-forslag om, at Danmark skal foreslå en social pagt.

DF vil fratage indvandrere stemmeret
[Netavisen - link 31.05.05] DR
Op mod 200.000 flygtninge, indvandrere og deres efterkommere skal fratages retten til at stemme ved efterårets kommunalvalg, skriver Jyllands-Posten. Det mener Dansk Folkeparti, som dermed håber at kunne dæmme op for den fremgang, De Radikale fik ved folketingsvalget i februar. Her fik de radikale i flere valgkredse i det indre København op mod en fjerdedel af stemmerne.

Bilka brød regeringens lov-og-orden linje
[Netavisen - link 31.05.05] Berlingske Tidende
Mener regeringen virkelig, at Højesterets afgørelser er ligegyldige, bare en virksomhed er stor nok?
Se også
Hvem ejer Bilka? Dansk Supermarked! Hvem ejer det? Det er en halv Mærsk

Nye anklager om inhabilitet mod Hedegaard
[Netavisen - link 31.05.05] Politiken
Her går det rigtig godt: Dansk Folkeparti vil bruge afgørelsen i Bilka-sagen til at fjerne miljøminister Connie Hedegaard (K) fra behandlingen af sagerne om sommerhusgrunde. Når hun er inhabil om Bilka, er hun også inhabil om sommerhuse, mener partiets miljøordfører.

Irak anlægger sag mod Mærsk
[Netavisen - link 30.05.05] Politiken
De irakiske havnemyndigheder anklager A.P.Møller-Mærsk for manglende betalinger for driften af den benyttede havneterminal. Det er det første irakiske sagsanlæg mod en udenlandsk virksomhed.

SF sår tvivl om dansk folkeafstemning
[Netavisen - link 30.05.05] Politiken
I modsætning til de øvrige japartier holder SF døren åben for at aflyse den danske folkeafstemning om EU-forfatningen. Dansk Folkeparti og andre modstandere erklærer forfatningen død.

Danske nej-sigere vejrer morgenluft
[Netavisen - link 30.05.05] DR
Ole Krarup Folkebevægelsen mod EU: - Det er en lærestreg for den demokratiske fejlkonstruktion EU. Det betyder krise for EU, men sejr for demokratiet. Det vil være demokratisk set helt uacceptabelt, hvis afstemningerne nu fortsætter i de andre lande under forudsætning af fransk ratificering efter en ny afstemning.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder