Netavisens nyhedslinks uge 20
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Bush takker Fogh
[Netavisen - link 21.05.05] Politiken
Stemningen var god, da statsminister Anders Fogh Rasmussen(V) mødtes med USA's præsident. På mødet takkede Bush for Danmarks støtte i Irak-krigen, og de to ledere betegnede hinanden som venner

V åbner for militær magt uden om FN
[Netavisen - link 19.05.05] DR
En gave til Bush: Irak-krigens ulovligheder skal blåstemples og gentages, mener Venstre, der styrer den danske indsats i FNs sikkerhedsråd. Et enkelt medlem af FN's sikkerhedsråd skal ikke kunne blokere for, at det internationale samfund griber ind med militær magt mod de såkaldte slyngelstater. Det står der i et nyt FN-udspil fra Venstre. Der skal for eksempel være muligt at sætte militær magt ind for at forhindre for eksempel spredning af masseødelæggelsesvåben. Også selv om det ikke har været muligt at nå til enighed om en resolution i FN's sikkerhedsråd, mener partiet.
Se også
Venstre vil i krig uden FN-mandat
[Netavisen - link 19.05.05] Politiken
Venstre ønsker, at danske soldater skal kunne gå i krig, også selv om der ikke er opbakning i det internationale samfund.

Gæld bremser hjemløse
[Netavisen - link 19.05.05] Politiken
Kvinder med børn og personer med uddannelse har de bedste muligheder for at kæmpe sig ud af hjemløshed. Derimod bremser gæld til det offentlige den mulighed.

- Gymnasiereform er en katastrofe for naturvidenskab
[Netavisen - link 19.05.05] DR
Meget få eller slet ingen studerende vil i fremtiden opfylde kravene til at læse naturvidenskabelige fag på universitetet. Det er konsekvensen af den nye gymnasiereform, viser en undersøgelse fra Aalborg Universitet. Rektor for Aalborg Universitet kalder gymnasiereformen for en "katastrofe", der på ingen måde hænger sammen med regeringens ambition om, at flere skal læse naturvidenskab.

Vagtselskab suger Danida-kroner
[Netavisen - link 18.05.05] 3F
Milliardkoncernen Group 4 Falck skal bruge masser af vagtfolk i datterselskabet i Egypten, men lader Danidas PS-Program betale medarbejdernes uddannelse.

Tørnæs skal redegøre for ulandsbistand til Mærsk
[Netavisen - link 17.05.05] 3F
Flere partier kræver redegørelse fra udviklingsministeren, efter at TV2's nyhedsmagasin Dags Dato har dokumenteret, at store danske firmaer modtager ulandsbistand til datterselskaber.
Se også
Ulandshjælp ender som erhvervsstøtte 3F
Privat Sektor Programmet under Danida skulle hjælpe de fattige i en række ulande ved at sætte gang i det lokale erhvervsliv. I stedet er programmet endt som et stort tagselvbord for danske virksomheder

Endnu en præfascistisk skrue strammes
[Netavisen - link 16.05.05] Proletæren (sv.)
Sverige har forpligtet sig til et USA-styret internationalt såkaldt antiterror-samarbejde, som betyder, at alle solidaritetsorganisationers kontakter med og især overførsler af penge til udlandet kan underkendes af USA.

EU-agitation i skingert leje
[Netavisen - link 16.05.05] Flamman (sv.)
Den svenske EU-kommissær Margot Wallström har i en tale sat lighedstegn mellem EU-modstand og nazisme.

Strukturreform undertrykker rettigheder
[Netavisen - link 16.05.05] Fagbladet 3f
Over en kvart million offentligt ansatte vil i løbet af 2006 få besked om, hvor deres plads bliver i den nye kommunale struktur. I modsætning til normale flytninger vil medarbejderne eller deres faglige organisationer ikke have ret til at blive hørt om ønsker til nyt arbejde og arbejdssted.

Stræbere kan vel klare sig selv
[Netavisen - link 16.05.05] Orientering (radio)
Regeringen har sat sig som mål at afskaffe gruppeeksamener på de videregående uddannelser. Forslaget kommer fra videnskabsminister Helge Sander, men på de videregående uddannelsesinstitutioner er man ikke begejstret for hans ide.

Modersmålsfokus
[Netavisen - link 16.05.05] Orientering (radio)
Vi skal blive bedre i Norden til at lære både vores eget sprog, de andre nordiske og de store fremmedsprog. Og indvandrerne skal have støtte til at bruge og udvikle deres modersmål. Forslaget kommer fra formanden for Nordens Sprogråd.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder