Netavisens nyhedslinks uge 19
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Industri-bosser styrer den offentlige forskning
[Netavisen - link 15.05.05] Politiken
VK-regeringen har sat topchefer i erhvervslivet til at styre pengekassen for offentlig forskning. Det truer fri forskning, advarer kritikere.

Skarp kritik af politiets hashaktion på Christiania
[Netavisen - link 14.05.05] Politiken
Efter 19 dage slutter politiet i aften aktion nul-tolerance på Christiania. Politiet betegner aktionen som en succes, mens formanden for Dansk Retspolitisk Forening kalder det politistatsmetoder.

Greenpeace tiltalt for terror
[Netavisen - link 12.05.05] Politiken
Greenpeace tiltales efter terrorloven efter aktion i 2003 mod gensplejsning. Aktivister hængte bl.a. et kæmpebanner op i det indre København

Industrien sætter bundrekord i beskæftigelsen
[Netavisen - link 09.05.05] Fagbladet 3f
Lige nu forsvinder 40 job i industrien hver dag. Der er nu kun 418.000 ansat i dansk industri, hvilket skulle være det laveste i årtier.

Historien kan aldrig ignoreres
[Netavisen - link 09.05.05] Klassekampen (no.)
Det faktum, at Norge ikke svigtede modstandskampen mod nazismen under anden verdenskrig, gør historien herom noget mindre prekær i Norge end i de fleste andre lande. Men det etablerede samfund har også her gamle lig i lasten

Bevidst forgiftning af børn
[Netavisen - link 09.05.05] Vasabladet (sv.)
Legetøj og andre børnerelaterede ting er fyldt med skadelige kemikalier. EU's kommende lovgivning om kemikalier gør situationen endnu værre, vurderer Greenpeace.

Hvem sagde demokrati
[Netavisen - link 09.05.05] Orientering (radio)
Ombudsmanden kritiserer nu regeringen for at tage de lovfæstede rettigheder fra en kvart million danskere. Nemlig når de som ansatte i amter og kommuner som led i kommunalreformen skal flyttes til helt nye arbejdspladser.

Bare en af fire ønsker skattelettelser
[Netavisen - link 09.05.05] Sunnmørsposten (no.)
Selvom nordmændene er belastet af et af verdens højeste skattetryk, har denne fordelingsmekanisme alligevel meget stor opbakning i befolkningen, viser meningsmåling.

Ihærdig Ifrågesætning
[ Netavisen - link 09.05.05] Smålandsposten (sv.)
Kronobergs læn i Småland praler med Sveriges laveste arbejdsløshed. Forklaringen ligger imidlertid i, at lænet har flest efterprøvninger af de arbejdsløses 'vilje til at søge job', hvilket leder til tab af understøttelsen og fjernelse fra den officielle ledighedsstatistik.

Tvivl om lovligheden af skandinavisk aftalemodel
[Netavisen - link 09.05.05] Fagbladet 3f
LO i Sverige taler om udmeldelse af EU, efter at en sag fra det svenske arbejdsmarked er sendt til udtalelse i EF-domstolen.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder