Netavisens nyhedslinks uge 16
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Vil forlænge den danske deltagelse i besættelsen af Irak
[Netavisen - link 21.04.05] DR
Regeringen og Socialdemokraterne er enige om at forlænge mandatet for de 529 danske soldater i Irak, når det udløber til juni.

Ledige ulovligt aktiveret i Herning
[Netavisen - link 20.04.05] 3f
Herning Kommune følger ikke loven om aktivering. Sådan lyder afgørelse fra Arbejdsmarkedsrådet i Ringkøbing Amt om Hernings aktiveringsfabrik. Retssag venter Herning.

Venstre afviser at hjælpe boligejere
[Netavisen - link 20.04.05] DR
Eksperterne står i kø for at advare imod situationen på boligmarkedet. Afdragsfrie lån og rentetilpasningslån har åbnet for en forbrugsfest, der risikerer at ramme boligejerne særdeles hårdt, når først renten begynder at stige. Boligmarkedet risikerer at kollapse, lyder advarslen

Bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen er død
[Netavisen - link 20.04.05] Politiken
Bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen er død. Ørsted Pedersen var en af Europas bedste bassister og har medvirket på hundredvis af pladeindspilninger.

A.P. Møller klar til opkøb
[Netavisen - link 20.04.05] PolitikenDanmarks største virksomhed har 40 milliarder kroner i kassen til at købe konkurrenter og investere i nye skibe, terminaler og oliesatsninger.

Forfattere kræver reklamestøtte stoppet
[Netavisen - link 20.04.05] Politiken
Danske Skønlitterære Forfattere kræver i et åbent brev til kulturministeren, at han annullerer forsøget med at betale pr-bureauer for at markedsføre nye bøger - pengene bør i stedet gå til forfatternes arbejde. Det afviser kulturminister Brian Mikkelsen (K).

Formands-kandidat i SF åbner debat om efterløn
[Netavisen - link 20.04.05] Politiken
Efter Thorning-Schmidt: Så er det SFs tur. Reformer af folkepension og efterløn skaber splid mellem SF's spidskandidater i formandsvalget, Pia Olsen og Villy Søvndal.

LO-top forventer S-medlemskab
[Netavisen - link 19.04.05] Politiken
FOA-sektorformand Karen Stæhr har trukket sig som kandidat til post som LO-sekretær. Stæhr blev mødt med en forventning om, at hun skulle have partibogen i orden.

Dødstrusler i stilladskonflikt i Århus
[Netavisen - link 19.04.05] 3f
"Vi slår din familie og dig ihjel, hvis du ikke holder dig væk". Sådan lød beskeden til et bestyrelsesmedlem i Århus Stilladsklub. Truslen kommer efter sidste uges ulovlige aktioner mod byggeplads.

Norsk nej til Vanunu
[Netavisen - link 18.04.05] Klassekampen (no)
Mordechai Vanunu risikerer endnu et år med husarrest i Israel. Alligevel siger norske myndigheder nej til hans ansøgning om asyl i Norge.

Sverige: Nato-topmøde i Jämtland vækker stærke følelser
[Netavisen - link 18.04.05] Yelah (sv)
Den 24-25 maj afholder militæralliancen møde på feriestedet Åre. Mange i åre ser frem til mødet, men udenfor stedet organiseres protestdemonstrationer. Condoleezza Rice og Jack Straw er blandt deltagerne.

Gymnasieelever mod nazipropaganda
[Netavisen - link 18.04.05] Modkraft
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning forbereder antiracistisk kampagne som svar på nazistisk propaganda på gymnasierne.

Østfyn: Anholdelser og fakkeltog
[Netavisen - link 18.04.05] Modkraft
Syv unge er anholdt, sigtet for vold, overtrædelse af våbenloven og trusler mod somaliere i Langeskov. Byens idrætsorganisationer holder fakkeltog på tirsdag, for at give borgerne en mulighed for at »tage kraftigt afstand fra den slags.«

Blokade mod illegale gøres nu total
[Netavisen - link 17.04.05] 3f
Fagforeningerne stopper al aktivitet på københavnsk byggeplads indtil der er tegnet overenskomst for de polske håndværkere, som rigmanden Anders Moesgaard har hyret.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder