Netavisens nyhedslinks uge 15
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Hans Scherfig 1905-1979
Tidsskriftcenteret

TDC-strejke omfatter nu 5000
[Netavisen - link 14.04.05] DR
Den omfattende strejke i TDC breder sig. I dag har 5000 ansatte nedlagt arbejdet i protest mod ledelsens fremgangsmåde i forbindelse med en stor fyringsrunde.

Venstre-minister ønskede dødsstraf for sabotører i 1943
[Netavisen - link 14.04.05] Information
Medforfatter til ny stor bog om besættelsestiden mener, det er forsimplet i nutiden at mene noget på fortidens bekostning. Fogh taler i dag om datidens gode og onde, men ny bog viser, at Venstres trafikminister under krigen ønskede dødsstraf for sabotage

Vestindisk erstatning for slaveri
[Netavisen - link 14.04.05] DR
Aktivister fra Danmark og De Vestindiske Øer forsøger at få Danmark til at give erstatning til de sorte for to hundrede års slaveri i kolonien, som Danmark solgte til USA i 1917.

Flere sigtelser mod Tørnæs i illegalsag
[Netavisen - link 14.04.05] 3f
Politiet sigter nu Ulla Tørnæs' mand i yderligere to sager om brug af illegale ud over den sag, han allerede er sigtet for. Det får Tørnæs' påstand om god tro til at vakle, mener 3F.

Døende amter advarer mod magtvælde til staten
[Netavisen - link 14.04.05] Politiken
Året inden amterne bliver lagt i graven kommer Amtsrådsforeningens formand med en advarsel mod kommunalreformen. Reformen giver for meget magt til staten samtidig med, at den bliver dyr.

Tobaksindustriens målinger snyder rygerne
[Netavisen - link 14.04.05] Politiken
Tallene på cigaretpakken viser ikke det reelle indhold af de sygdomsfremkaldende stoffer i cigaretter. Sundhedsmyndigheder kritiseres for at se passivt til.

3F afventer udspil fra ny S-formand
[Netavisen - link 13.04.05] 3f
3F's formand ønsker Helle Thorning-Schmidt til lykke og håber, at den nye S-formand vil prioritere beskæftigelse over ændringer af efterlønnen.

Vestegnen lukker døren for arbejdsløse
[Netavisen - link 12.04.05] Information
Ishøj kommune er ikke ene om at forsøge at undgå arbejdsløse ved at reservere deres almene boliger til folk i arbejde

Rekord i danskere på støtten
[Netavisen - link 12.04.05] Berlingske Tidende
Regeringens bestræbelser på at få flere danskere ud på arbejdsmarkedet er slået fejl, skriver Fyens og Nordjyske Stiftstidender. Nye tal fra Finansministeriet viser, at 1,8 millioner danskere i 2004 var på passiv offentlig forsørgelse, og det er 61.000 flere, end da den borgerlige regering trådte til i 2001 .

Ændring i portostøtte rammer 18 blade
[Netavisen - link 12.04.05] Politiken
Weekendavisen holdt krisemøde efter regeringens plan om at ændre kriterierne for støtte til pressen. I alt 18 blade bliver ramt. Det er en opfølgning på sidste års bortfald af potostøtten, der har betydet at mere end 500 fagblade og tidsskrifter er lukket - og at bl.a. Kommunistisk Politik nu betaler fuld brevporto for udsendelse til abonnenter.

A.P. Møller til Colombia
[Netavisen - link 12.04.05] DR
A.P. Møller gør sig klar til at indlede et olieeventyr i det borgerkrigsplagede Colombia i samarbejde med den reaktionære regering. Den olierige stat i Sydamerika indtager en vigtig plads i den danske rederigigants fremtidige oliestrategi.

Fogh: Danmark skal være Nokia-land
[Netavisen - link 12.04.05] Berlingske Tidende
Trods advarsler er statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) parat til at satse stort på udvalgte vækstområder for at ruste Danmark til fremtiden. Efter finsk forbillede er målet at skabe danske flagskibe i Nokia-kaliberen, men han erkender, at det kan gå galt.

V og K gør klar til at pille ved efterlønnen
[Netavisen - link 12.04.05] Politiken
Venstre og De Konservative opfordrer folk under 40 år til at droppe indbetalingerne til efterlønnen. Når de fylder 60 år, er det alligevel urealistisk, at ordningen eksisterer. Kun personer i slutningen af 40'erne skal satse på efterløn.

Fuld fart på dansk opsving
[Netavisen - link 12.04.05] Berlingske Tidende
Det viser sig nu, at 2004 gik en hel del bedre end hidtil antaget. Til gengæld er det også blevet klart, at krisen før opsvinget var dybere. I 2002 var væksten ikke på 1 pct., men kun 03 pct.

Historisk kraftig prisstigning på boliger
[Netavisen - link 12.04.05] Berlingske Tidende
Boligpriserne fortsætter i vejret med en fart, der ikke er set mere voldsom i mange år.

Boom i brug af straffeattester
[Netavisen - link 11.04.05] Information
Brug af straffeattester er steget eksplosivt i løbet af få år. Eksperter og socialrådgivere advarer mod udviklingen. Straffeattesterne udelukker tidligere straffede fra arbejdsmarkedet

Kommunale lønninger i bund 1
[Netavisen - link 11.04.05] Proletæren (sv.)
Det svenske kommunalarbejderforbunds forhandlere er socialdemokrater, som forhandler med socialdemokrater fra Sveriges Kommuner och Landsting om en lønpulje, som socialdemokraterne i regeringen har krympet til ingenting.

Kommunale lønninger i bund 2
[Netavisen - link 11.04.05] Østran (sv.)
De kommunalt ansatte i den smålandske kommune Høgsby har formuleret et åbent krav til lokalpolitikerne med krav om tålelige levevilkår i form af højere løn.

Dansk gylle-sø truer drikkevand for 300.000 polakker
[Netavisen - link 11.04.05] Fagbladet 3f
Svineri: Der er klager over lækager i en gyllelagune på den danskejede svinefarm Poldanor, som truer med at forurene vandforsyningen for hele Bydgoszcz, der er på størrelse med Århus.

Ufaglærte hårdt ramt af ledighed
[Netavisen - link 11.04.05] Fagbladet 3f
Ledigheden i 3F lå i de første 10 uger af 2005 på 15,4 procent i gennemsnit. Det viser de allerførste ledighedstal fra forbundet efter sammenlægningen af SiD og KAD.

Regeringspartier åbner for vejafgifter
[Netavisen - link 11.04.05] Politiken
Trafikpolitikere fra V og K taler nu åbent om muligheden for at indføre afgifter for at køre på nogle af de mest trafikerede veje. Pengene skal bruges til at nedsætte andre bilafgifter.

Danmark sendte jøder til Tyskland
[Netavisen - link 11.04.05] DR
Statsminister Anders Fogh Rasmussen gør sig klar til at give det jødiske samfund en officiel undskyldning for, at Danmark under Anden Verdenskrig udleverede jøder til Tyskland, hvor de døde.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder