Netavisens nyhedslinks uge 12
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fleksjobbere parkeres i langtidskø
[Netavisen - link 23.03.05] 3F
Næsten hver tredje ledige fleksjobber venter i mere end et år på at komme i arbejde, viser nye tal. De må også nøjes med en ledighedsydelse på 92 procent af dagpengene.

Industrien har mistet 40.000 jobs på tre år
[Netavisen - link 23.03.05] 3F
10.000 nye job i år skabes især inden for private serviceerhverv. Industrien har mistet 40.000 job fra 2001-04, skriver AE-rådet i ny rapport.

Danmark har flest små arbejdspladser
[Netavisen - link 23.03.05] Politiken
Danmark er domineret af små arbejdssteder. To ud af tre arbejdspladser har nemlig under fem ansatte, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Gymnasiereformen skræmmer de unge
[Netavisen - link 23.03.05] TV2 Nyhederne

Den nye gymnasiereform, der træder i kraft ved det nye skoleårs begyndelse, har vist sig at afskrække de unge, skriver Berlingske Tidende.

Politiet rydder Tuborg-bygningen
[Netavisen - link 22.03.05] TV2 Nyhederne
Politiet har ryddet Tuborgbygningen på hjørnet af Strandvejen og Tuborg Havnevej i København. Bygningen blev i nat besat af en gruppe unge.

Politiet registrerer ikke racistisk vold
[Netavisen - link 21.03.05] Modkraft
Landets politikredse har pligt til at indberette racistisk motiveret vold, men skal selv skønne, hvornår der tale om det ene eller det andet. Formålet er bl.a. at kunne informere offentligheden. Af fire tilfældigt udvalgte grove voldssager, som tidsskriftet Salt har set på, er ingen blevet indberettet til PET og knap nok omtalt i pressen.

De medskyldige
[Netavisen - link 21.03.05] Proletæren (sv.)
Der findes ingen plads til kompromisser i Irak-spørgsmålet. Den, som accepterer okkupationen og besættelsesmagtens gøren og laden, gør sig selv til medforbryder. Såsom Sveriges regering.

Grønland omsider anerkendt som nation - på papiret
[Netavisen - link 21.03.05] Orientering (radio)
Den dansk-grønlandske selvstyrekommission har holdt et vigtigt møde i Grønland. Mødets altoverskyggende begivenhed blev det danske udenrigsministeriums skriftlige anerkendelse af det grønlandske folk i folkerettens forstand. Alt videre arbejde i kommissionen bliver præget af denne anerkendelse, som Grønland har ventet så længe på.

Syg uligeløn
[Netavisen - link 21.03.05] Klassekampen (no.)
Fra 2003 til 2004 øgedes den gennemsnitlige forskel i årsløn mellem kvinder og mænd på de norske sygehuse med 4.560 kroner. Blandt lægerne er forskellen øget med næsten 10.000 kroner. Konsekvensen er, at lønnen for kvindelige sygehuslæger i oktober 2004 var 70 procent af deres mandlige kollegaers, når faste og variable tillæg er medregnet.

Forbrugerekspert går i protest mod regeringen
[Netavisen - link 21.03.05] Søndagsavisen
De danske forbrugere bliver ladt i stikken, fordi den danske forbrugerpolitik kun drejer sig om at profilere regeringen. Det mener en af Danmarks førende forbrugereksperter, Inge Norus, der nu har sagt sit job i Forbrugerstyrelsen op i protest.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder