Netavisens nyhedslinks uge 11
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danmark kritiserer amerikansk tortur
[Netavisen - link 19.03.05] Politiken
Kampen mod terror er ingen undskyldning for brug af tortur, lød det fra Danmarks ambassadør i FN i en skarp tale mod den amerikanske fremfærd. Men Danmark kan selv gøre mere i indsatsen mod tortur, mener eksperter.

Når politiet dræber
[Netavisen - link 19.03.05] Modkraft
Om borgere bliver dræbt af skud fra politiet eller under anholdelse, gør ikke megen forskel. Der rejses uhyre sjældent tiltale eller kritik mod betjente involveret i sager med dødelig udgang. I Danmark er det statsadvokaten, der skal afgøre disse sager statsadvokaten, der er en del af samme system som politiet.

Hver fjerde boligejer er insolvent
[Netavisen - link 19.03.05] Berlingske Tidende
Store grupper af Danmarks boligejere har en gæld, der er helt uforsvarlig stor og yderst sårbar over for selv mindre stigninger i renten.

Boligforening lider nyt nederlag i sag om udsmidning
[Netavisen - link 18.03.05] Politiken
Brabrand Boligforening i Århus er igen blevet afvist i sagen om udsmidning af familierne til tre kriminelle drenge i Gellerupparken. Fogedsagen er ikke egnet til prøvelse ved Højesteret.

Oprustning mod øst-plat
[Netavisen - link 17.03.05] 3F
Central registrering af alle lønmodtagere udstationeret af virksomheder fra EU er blandt nye politiske initiativer mod øst-plat. 3F er tilfreds

Kræver svar i Colombia-sag
[Netavisen - link 17.03.05] Modkraft
Udenrigsminister Per Stig Møllers møde med den colombianske vicepræsident får nu Enhedslistens til at kræve en redegørelse for, hvad ministrene har talt om.

Fogh stiller krav til palæstinenserne og roser Israel
[Netavisen - link 17.03.05] Politiken
Surprise! Surprise! Ros til israelerne og kontante krav til palæstinenserne, efter at statsminister Fogh Rasmussen mødtes med Israels premierminister Sharon. Fogh nævnte ikke Israels besættelse og massakrer, den ulovlige murbygning, besiddelsen af atomvåben - eller Sharons FN-stridige krav på hele Jerusalem som hovedstad for apartheidstaten Israel.

Røgvarer ryger til Polen
[Netavisen - link 17.03.05] 3F
Hundrede arbejdspladser på Royal Greenland i Glyngøre trues af udflytning. Området er i forvejen ramt, efter at højtalerfabrikken Jamo har besluttet at flytte produktionen til Asien.

1 år efter lukningen af Pusher Street: Hashsalg spredt over hele København
[Netavisen - link 16.03.05] Politiken
Antallet af hashklubber i hovedstaden er eksploderet, efter at politiet i dag for et år siden lukkede Pusher Street på Christiania og dermed spredte salget over hele byen.

Dansk nej til EU- reform
[Netavisen - link 16.03.05] Berlingske Tidende
Frygt for tilstrømning af billig arbejdskraft fra Østeuropa får Danmark til at sige nej til indre markeds-reform. EU-modstandere vil kunne bruge omstridt direktiv ved traktatafstemningen.

Fogh bakker Sharon op
[Netavisen - link 16.03.05] Politiken
Suirprise! Surprise! Anders Fogh vil i Israel meddele at han står helt bag Sharon og hans såkaldte tilbagetrækningsplan - der ikke anerkender palkæstinensernes fulde rettigheder.

Lønforhøjelse efter blokade
[Netavisen - link 16.03.05] 3F
De ansatte på Arovit i Esbjerg fik et tilbud, de ikke ville afslå. 500 kroner mere i lønningsposen om måneden for 250 3F' ere på virksomheden.

Flertal imod udvisning af indvandrere
[Netavisen - link 16.03.05] DR
Danskerne er det folkefærd i EU, der er mest imod at udvise kriminelle indvandrere, viser en undersøgelse af holdningen i 19 EU-lande foretaget i 2003 af Det Europæiske Overvågningscenter for Racisme og Fremmedhad. Højesteret bestemte i går, at to unge fætre af tyrkisk afstamning skal udvises efter endt afsoning for drabet på den italienske turist Antonio Curra i sommeren 2003.

Forening støtter kamp mod danskere i Irak
[Netavisen - link 15.03.05] DR
Den danske organisation Internationale Socialister opfordrer nu til at støtte den irakiske modstand mod koalitionen i Irak, som Danmark er del af, skriver metroXpress.

Jobannonce: Forsvaret søger spioner
[Netavisen - link 15.03.05] DR
"Ekstraordinære talenter søges", hedder det i jobannoncer fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Tjenesten søger spioner, såkaldte indhentere, der skal indsamle information om terrorister og masseødelæggelsesvåben.
Se også
Farligt job i hendes majestæts hemmelige tjeneste Politiken

'Funktionelle analfabeter' et demagogisk udtryk
[Netavisen - link 15.03.05] Politiken
De blev kaldt 'funktionelle analfabeter' i den første PISA-undersøgelse for fire år siden, og alle sagde, at de var tabt på gulvet. Nu har et forskerhold fulgt dem - og det viser sig, at ikke så få har gennemført en ungdomsuddannelse. Det demagogiske udtryk bruges flittigt i VK-regeringens kamp for at bombe uddannelserne baglæns.

Fagbevægelsen er integreret i kapitalens diktatur
[Netavisen - link 14.03.05] Proletæren (sv.)
Politikere, fagpampere og massemedier vifter i disse dage med gulerødder over for arbejderne på Saab-fabrikken i svenske Trollhættan med det formål at få dem til at arbejde røven ud af bukserne, inden fabrikken nedlægges til fordel for tyske Rüsselsheim. Den morbide "skønhedskonkurrence" var afgjort på forhånd. Men for General Motors var den ikke meningsløs. Selve formålet var at presse forværringer igennem for Opel-arbejderne i Tyskland, med fagbevægelsernes hjælp.

Sigtet for vold efter klage over politiet
[Netavisen - link 14.03.05] Folkebladet
24-årige Camilla klagede over Glostrup Politi, efter at hun blev skambidt af en politihund på Brøndby Stadion, mens hun lå ned. Nu sigter politiet hende til gengæld for vold mod betjent.

Tjetjenere skal bede Putin om pas
[Netavisen - link 14.03.05] Klassekampen (no.)
Tjetjenske flygtninge, som har fået opholdstilladelse i Norge, må gå til den russiske ambassade for at få nyt pas. Det svarer til, at jøderne i 1930'erne skulle være gået til de tyske ambassader, efter at de var flygtet fra Nazi-Tyskland.

Hvorfor fordømmer Norge ikke drabet på Maskhadov?
[Netavisen - link 14.03.05] Klassekampen (no.)
- Udadtil siger Europa, at de forsvarer menneskerettigheder og demokrati, men når det kommer til stykket, ofrer de Tjetjenien for sine egne strategiske ønsker. Det er så dobbeltmoralsk, at jeg bliver dårlig, siger den tjetjenske top-politiker Tourpal-Ali Kaimov.

Mere om Maskhadov
[Netavisen - link 14.03.05] Orientering (radio)
Interview med Rudolph Thorning-Petersen, pensioneret ambassadør og i 1997 udstationeret i Tjetjenien, da Danmark havde formandskabet for OSCE. Igennem otte måneder mødtes Rudolph Thorning-Petersen ugentligt med Aslan Maskhadov i hans første år som præsident.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder