Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Aktindsigt CensurNyt.dk
[Netavisen - link 12.03.05] CensurNyt
For lang tid siden søgte vi (ca. 40 personer) aktindsigt i grundlaget for Irak-krigen.... nu har nogle af os fået svar... CensurNyt tager nyt initiativ omkring de hidtil hemmeligholdte dokumenter

Kæmpegebyr for lån i andelsboliger
[Netavisen - link 12.03.05] Politiken
Administrations- selskaber tager op til 2.500 kr. for at udfylde simpel erklæring, hvis en ejer af en andelsbolig vil optage et lån.

Maarouf: »Hjælp, Danmark«
[Netavisen - link 12.03.05] Politiken
Dødsdømt dansker i Marokko anklager nu de danske myndigheder for ikke at ville hjælpe ham. Humanitære organisationer kræver øget diplomatisk pres.

Socialministeren misbruger tal om indvandrerkvinder
[Netavisen - link 10.03.05] DR
De 13.000 indvandrerkvinder, som social- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen gentagne gange har sagt, lever isoleret og uden kontakt til samfundet, kan lige så vel være ganske almindelige husmødre som så meget andet.

Arbejdskamp om nye EU-regler
[Netavisen - link 10.03.05] 3F
19. marts vil 50.000 ansatte i energisektoren protestere over et EU-direktiv, der i værste fald kan føre til social dumping og ødelægge el-forsyningssikkerheden.

Stor gevinst ved mindre velfærd på kerneområder
[Netavisen - link 10.03.05] Berlingske Tidende
Et nyt notat fra Skatteministeriet viser, at der er store økonomiske gevinster at hente ved at begrænse velfærden på fire centrale områder: hjemmehjælp, dagpenge, efterløn og pension. Overraskende!
Se også
Skatteminister regner på beskæring af velfærd DR

Borgerlig tænketank foreslår lavere skat
[Netavisen - link 10.03.05] DR
Den borgerligt-liberale 'tænketank' foreslår at nulstille væksten i det offentlige forbrug og at lade overførselsindkomster stige i takt med inflationen og ikke som i dag i takt med lønudviklingen. Overraskende!
Se også
Alternativ tænketank kuldsejlet
[Netavisen - link 10.03.05] Politiken
Mens den liberale tænketank CEPOS har skovlet 15 millioner ind på en sommer, har 'modpolen' Progressivt Centrum, lanceret af Helle Thorning-Schmidt, ikke kunnet rejse en krone til sine tanker. Overraskende?

Blokade mod underbetalte polakker
[Netavisen - link 09.03.05] 3F
Bygningsarbejdere blokerede tirsdag københavnsk ejendom, som renoveres af underbetalt polsk arbejdskraft. Ny demonstration torsdag.

Trekvart million i erstatning til ledige
[Netavisen - link 09.03.05] 3F
Ledige i jobtræning er blevet snydt for betalte pauser. Det indrømmer Fyns Amt, som nu efterbetaler 85 ledige i alt 780.200 kroner.

Dansk våbenindustri får særstatus i USA
[Netavisen - link 09.03.05] Politiken
Forsvarsministeriet har modtaget bekræftelse på, at dansk våbenindustri bliver særlig begunstiget samarbejdspartner hos Pentagon i USA.

Mere billetkontrol i metroen
[Netavisen - link 09.03.05] Urban
Der er lagt op til massiv billetkontrol i metroen. Kontrollen skal især skærpes på de tidspunkter, hvor der står flest gratister på metro-togene.

Sverige får politisk parti for kvinder
[Netavisen - link 08.03.05] Politiken
Et svensk kvindeparti, under ledelse af den tidligere partileder Gudrun Schyman, ventes at stille op til valget i 2006.

8. marts i vuggestuen
[Netavisen - link 07.03.05] Proletæren (sv.)
Reportage fra en vuggestue i Halmstad, hvor der diskuteres, hvorfor kvinder tjener en femtedel mindre end mænd, og hvorfor de regerende svenske socialdemokrater skærer konstant i velfærdsstaten, selvom de siger det modsatte.

RV vil opsluge AKP
[Netavisen - link 07.03.05] Klassekampen (no.)
Den norske Rød Valgalliance har besluttet at anbefale Arbejdernes Kommunistparti AKP til at smelte ind i sig.

Fag-toppen mister medlemmer og scorer aktier
[Netavisen - link 07.03.05] Proletæren (sv.)
Svensk LO's ordfører Wanja Lundby-Wedin angriber virksomhedernes aktieudbytte og kræver, at pengene i stedet anvendes til investeringer for at skabe nye job. Samtidig ejer LO-forbund aktier for milliarder af kroner og er altså selv med til årets rekordstore aktionærfest.

Kvindeparti?
[Netavisen - link 07.03.05] Proletæren (sv.)
Den tidligere svenske Venstreparti-leder Gudrun Schyman holder på med at stifte et feministisk parti under stor positiv bevågning fra massemedierne. Meningsmålinger spår en tilslutning på hele 16 procent. Men Schyman har selv været med til at støtte de socialdemokratiske nedskæringer i velfærden, som især har ramt arbejderkvinderne. Endnu engang understreges det, at feminisme i alle varianter er identisk med reaktionær, borgerlig ideologi og står i 180 graders modsætning til klassekampen og dermed kvindekampen.

Danske tilstande på vej
[Netavisen - link 07.03.05] Aftonbladet (sv.)
Den svenske pendant til Venstre, Folkepartiet, ligner mere og mere Dansk Folkeparti i sin profilering, og de regerende socialdemokrater forsøger at hægte sig på tævlingen i fremmedfjendtlighed.

Skrappere regler for sygefravær rammer svageste
[Netavisen - link 07.03.05]
Fagbladet Social- og miljøsekretariatet i 3F frygter, at beskæftigelsesministerens lovforslag om sygefravær vil ende i en klapjagt på langtidssyge og sende de svageste rundt i systemet.

Kammeradvokat omgør Bodumsagen
[Netavisen - link 07.03.05] Fagbladet
3F får nu ret i Bodumsagen efter to års tovtrækkeri. Arbejdsmarkedsrådet i Vejle Amt har dømt Egtved og Fredericias aktiveringsfabrikker ulovlige efter råd i sagen fra kammeradvokaten.
Se også
Ny Bodum-sag i Vejle
[Netavisen - link 07.03.05] Fagbladet

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder