Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

 

Velfærdskommissionen: Uligheden vokser
[Netavisen - link 04.03.05] Politiken
Gruppen af danskere og indvandrere med ringe kvalifikationer vokser. De må indstille sig på lavere løn, mens andre tjener på globaliseringen. Beskæftigelsesministeren er enig og advarer mod »et todelt samfund« - og begge parter skubber på samme ...

Pris på metroring vokser med en milliard kroner
[Netavisen - link 04.03.05] Politiken
Bredt flertal på Københavns Rådhus er enig om at bruge energi-milliarder på mere metro. Overborgmesteren er dog bekymret over, at prisen på en metrocityring på kort tid er vokset markant.

Per Stig Møller på nyt lakajopdrag
[Netavisen - link 04.03.05] Politiken
Demokratiseringen i Mellemøsten ligner ifølge udenrigsminister Per Stig Møller en parallel til murens fald i Østeuropa i 1989. Ministeren besøgte torsdag sin amerikanske kollega for at finde ud af, hvordan Europa og USA sammen kan støtte processen, nu de selv har lagt deres uenigheder bag sig.

Forfatningskampagne 'forfærder'
[Netavisen - link 04.03.05] Modkraft
De danske EU-tilhængere går på listesko, når det drejer sig om fordeling af midler til at promovere EU-forfatningen. Men dertil får de ikke hjælp af EU-Kommisionens næstformand, Margot Wallström. Hun har netop præsenteret en ny plan, der skal overbevise skeptiske vælgere med dokumentarfilm, kurser for journalister, materiale til studerende og annoncekampagner om fordelene ved Forfatningen. Forslaget vil »forfærde EU-tilhængere«, skriver bl.a. The Guardian.

Pind mellem park og p-hus
[Netavisen - link 03.03.05] På Gaden
Bygge- og Teknikborgmester Søren Pind stiller konsekvent forhindringer i vejen for renoveringen af Folkets Park i Stengade. Med en hjemmelavet udlægning af en bred politisk aftale syltes projektet nu på femte år.

København er verdens næstdyreste by
[Netavisen - link 02.03.05] Politiken
København er den næstdyreste by i verden at befinde sig i. Regnes huslejen med i tallene, rykker hovedstaden dog ned og er 'kun' verdens femtedyreste.

Svineri i tredobbelt potens
[Netavisen - link 01.03.05] Politiken
Amterne vil godt, men må ikke begrænse milliardregning for overbelastning af natur. Forkælede svineproducenter har svinet med naturen på dispensation - regningen sendes tilbage til skatteyderne. Miljøminister Connie Hedegaard (K) lover regelændring.
Se også
Tørnæs´ mand sigtet for at have ulovlig arbejdskraft
[Netavisen - link 01.03.05] Politiken
Godsejerpartiet Venstre har besat centrale minister- og EU-kommissærposter - og scorer kassen på enhver led. Men nu har Holstebro Politi sigtet udviklingsminister Ulla Tørnæs´mand for at have ulovlig østeuropæisk arbejdskraft på en af sine gårde. Jørgen L. Tørnæs risikerer op til to års fængsel.

Nyt optagesystem kan forsinke studerende
[Netavisen - link 01.03.05] Politiken
Regeringen sløjfer pointjagten i kvote 2 og skærper kravene til universiteterne. Det kan forhale studierne, advarer studerende.

Danmark stemmer som land nummer seks
[Netavisen - link 01.03.05] Politiken
Danmark bliver sjette land, der skal stemme om den ny EU-forfatning. Spanien lagde ud med et solidt ja sidste weekend.

Afstemning om forfatningstraktat 27. september
[Netavisen - link 28.02.05] DR
Regeringspartierne Venstre og de Konservative er sammen med Socialdemokraterne, de Radikale og SF blevet enige om datoen for en afstemning om EU-forfatningstraktaten. Lovforslaget om traktaten bliver fremsat i marts og skal behandles to gange inden sommerferien. Folketingets vedtagelse af traktaten skal ske i begyndelsen af september.
Foreløbig har ti lande besluttet at sende traktaten til afstemning. Hollænderne skal stemme den 1. juni, men den franske afstemning ventes i slutningen af maj eller begyndelsen af juni.

Norge er med på besættelses-holdet
[Netavisen - link 28.02.05] Klassekampen (no.)
Norge sender yderligere en gruppe officerer af sted til Irak for at hjælpe med at oplære USA's lokale kollaboratører i fascistisk krigsførelse mod deres eget folk. I demokratiets navn.

Antifascister anklages
[Netavisen - link 28.02.05] Yelah (sv.)
Otte antifascister retsforfølges efter at have stoppet en nazistisk demonstration i Væxjø i oktober 2003. Polisen har til det formål plantet en revolver og nogle molotovcocktails til bevisførelsen.

Nationalt had genopblusset
[Netavisen - link 28.02.05] Flensborg Avis
Det danske mindretals parti i Slesvig-Holsten, SSV, er blevet tungen på vægtskålen i den tyske delstats parlament, og det har udløst en rasende kampagne fra CDU-kredse, som er kulmineret med en mordtrussel mod SSV's formand.

"Kongemagere" nej tak
[Netavisen - link 28.02.05] Der Nordschleswiger (ty.)
Det tysksindede mindretal avis i Sønderjylland/Nordslesvig advarer i kølvandet på valget i Slesvig-Holsten mod, at nationale mindretal blander sig for meget i flertalsbefolkningens politiske liv. Sønderjyllands-tyskerne har selv dårlige erfaringer dermed på kommunalt plan.

Klasse og helse
[Netavisen - link 28.02.05] Orientering (radio)
De socialt dårligst stillede koster i gennemsnit 10 gange så meget i sygehusudgifter som de socialt mest velstillede. Når de danske kommuner efter kommunalreformen skal til at betale en del af sygehusudgifterne, vil de socialt dårligst stillede kommuner altså blive præsenteret for en langt større regning end kommuner med mange socialt velstillede
borgere.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder