Netavisens nyhedslinks uge 6
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

A.P. Møller samarbejder med Nepals kupkonge
[Netavisen - link 12.02.05] Politiken

Forrest i den globale reaktions front: A.P. Møller - Mærsks globale aktiviteter er nået helt til Nepal, hvor det danske selskab har et joint-venture med kongen. Han gennemførte i sidste uge et militærkup.

Lærere vil selv stå for evaluering
[Netavisen - link 12.02.05] Politiken
Folkeskolerne skal have en skræddersyet evalueringsplan, og undervisningsminister Ulla Tørnæs skal holde igen med nationale test, lyder det fra Danmarks Lærerforening. Men ministeren er urokkelig

Storkoncerner scorer statsstøtte
[Netavisen - link 10.02.05] Modkraft
Selvom de i forvejen kan vifte med milliardoverskud i regnskaberne, modtager en række af Danmarks største koncerner hundreder af millioner i statsstøtte. Pengene bruges til at flytte danske arbejdspladser til udlandet, skriver Fagbladet 3F.

De radikale næststørst i Hovedstaden
[Netavisen - link 09.02.05] Politiken
18,1 af de københavnske vælgere har sat deres kryds ud for B - Det Radikale Venstre. Dermed er partiet det næststørste efter Socialdemokraterne i Hovedstaden, og det største i syv af kredsene.

Norge udflager mest
[Netavisen - link 09.02.05] Klassekampen (no.)
Norge er nordisk mester i udflytning af arbejdspladser. 20 pct. af de norske industrivirksomheder har flyttet arbejdspladser ud af landet de sidste to år, 14 pct. af virksomhederne generelt.

Valgkamp uden Irak-debat
[Netavisen - link 08.02.05] Klassekampen (no.)
Norsk reportage om valget i det krigsførende Danmark, med interview med Kirsten Thorup.

Ungdommen har talt
[Netavisen - link 08.02.05] Stop Nu, Modkraft
STOP NU-initiativet har gennemført et ungdomsvalg, hvor lidt over 100.000 elever og studerende har afgivet deres stemme.

Sveriges racisme 1
[Netavisen - link 07.02.05] Proletæren (sv.)
Det er stadigt sværere for flygtninge at få asyl i Sverige. Trods det, at Sverige har underskrevet internationale konventioner om menneskerettigheder og børnekonventionen, sendes stadigt flere tilbage til forfølgelse, og iblandt til og med tortur eller en sikker død.

Sveriges racisme 2
[Netavisen - link 07.02.05] Flamman (sv.)
Kun tre år efter Holocaust, i 1948, var der pogromtilstande i Småland rettet mod sigøjnerne. Forud var gået en flerårig politisk kampgane med bl.a. krav om masse-tvangssteriliseringer af "tatterne". Har Sverige i 2005 lært af historien?

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder