Netavisens nyhedslinks uge 4
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Mørklægger kritisk rapport om VK-nedskæringer
[Netavisen - link 29.01.04] Politiken
En undersøgelse af bevillingerne til de studerende på uddannelsesområdet bliver holdt tilbage af Institut for Konjunkturanalyse. »Udemokratisk«, mener de studerende fra 'Stop nu-initiativet', der har betalt for undersøgelsen.

Borgerlige politikere sagde ja tak til ulovlig støtte
[Netavisen - link 29.01.04] Politiken
Tre ud af tre adspurgte borgerlige politikere sagde ja tak til at modtage ulovlig støtte i valgkampen. Korruption? Ikke i Danmark.

De rige løber med frynsegoderne
[Netavisen - link 28.01.04] Politiken
Med statskassen som medsponsor deler virksomheder frynsegoder ud som aldrig før. Goderne er forbeholdt de bedst lønnede.

V og S blokerer for loft over varetægtsfængsling
[Netavisen - link 28.01.04] Politiken
Det er helt forkert at varetægtsfængsle personer i længere tid uden dom, som det er sket med anholdte fra Christiania. Der er behov for en øvre grænse, mener flere partier. Men det kommer der ikke, for hverken Fogh eller Lykketoft vil ændre praksis.

Demonstranter forhindrer valgmøde med Fogh
[Netavisen - link 28.01.04] DR
Statsminister Anders Fogh Rasmussen forkortede valgmøde i Svendborg pga demonstranter, der protesterede mod Irak-krigen.

Flertal vil have Irak-soldaterne hjem
[Netavisen - link 27.01.04] Berlingske Tidende
Et markant flertal af vælgerne erklærer sig nu uenige i regeringens holdning til det danske militære engagement i Irak. Det viser en meningsmåling foretaget af Gallup for Berlingske Tidende.
Hele 63 procent af danskerne vil trække de danske soldater hjem fra Irak. Enten her og nuher eller ved at fastsætte en tidsfrist. Udenrigsminister Per Stig Møller (K) afviser kravet.
Se også
Borgerlige ønsker mere kritik af USA
[Netavisen - link 27.01.04] Berlingske Tidende
63 procent af Venstres og de Konservatives vælgere mener, at Danmark skal være mere kritisk over for USA. I befolkningen som helhed er det hver tre ud af fire.

150.000 danskere har fået farlig medicin
[Netavisen - link 27.01.04] Politiken
Risikoen ved gigt-medicinen Vioxx kunne være opdaget før, hvis lægerne var bedre til at indberette bivirkninger, mener Lægemiddelstyrelsen.

Uddannelsesgaranti er narreværk
[Netavisen - link 26.01.04] 3F
Venstre vil tage kontanthjælp fra unge mod at give uddannelsesgaranti. Men skolepraktik og garanti er nu væk på 81 ud af 95 erhvervsuddannelser.
Se også
Upopulært at afskaffe skolepraktik
[Netavisen - link 26.01.04] Politiken
70 procent af danskerne er imod at nedlægge skolepraktik, viser en måling foretaget for LO. Både Dansk Industri og regeringen mener, befolkningen er blevet udsat for propaganda.

Høj arbejdstid giver ikke arbejdspladser
[Netavisen - link 26.01.04] A4
Der er ingen grund til at indføre 40 timers arbejdsuger for danskerne i håbet om at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne. En ny undersøgelse viser nemlig, at højere arbejdstid hverken skaber eller bevarer arbejdspladser.

Fleksjobbere mangler i ledighedsstatistik
[Netavisen - link 25.01.04] 3F
Over 9000 ledige fleksjobbere tæller ikke med i statistikken over arbejdsløse. Beskæftigelsesministeren pynter på virkeligheden, mener 3F.

Masser af nedlagte job under VK
[Netavisen - link 24.01.04] 3F
Siden 2001 er 2.040 job i den offentlige sektor skåret væk alene i tre af 3F's brancher. Samtidig er 1.312 aktiveringsjob opstået i samme områder.

Etnicitet og politik
[Netavisen - link 24.01.04] Orientering (radio)
Spørgsmålet om Danmark skal være et multikulturelt samfund er totalt irrelevant, for alle verdens lande er allerede mere eller mindre multikulturelle, og udviklingen går mod mere, ikke mindre. Det er i hvert fald den herskende indstilling på en stor konference om kulturelt identitet, demokrati og lighed, som FN's Udviklingsprogram UNDP og den franske regering har inviteret forskere og udviklingsfolk fra hele verden til.

Fogh misbruger PISA-tal
[Netavisen - link 23.01.05] TV2
Ifølge professor Niels Egelund, hoved­mand bag den danske PISA-undersøgelse, misbruger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) undersøgelsen i valgkampen.

Tillidsfolk støtter S, SF og EHL
[Netavisen - link 23.01.05] Fagligt Ansvar
200 faglige tillidsfolk vedtog fredag på en konference i København en række ”Faglige krav til en anden politik”, som blev formuleret på LO-Storbyerne og Fagligt ansvars konference sidste år. Kravene blev straks overdraget til de tre arbejderpartiers repræsentanter: Frank Jensen (S), Holger K. Nielsen (SF) og Frank Aaen, Enhedslisten. Tillidsfolkene er klar til at gå ud og anbefale deres kolleger at stemme på et af de tre partier ved valget, med forsamlingen gjorde det samtidig klart, at de faglige krav er ment alvorligt.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder