Netavisens nyhedslinks uge 3
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh misbruger PISA-tal
[Netavisen - link 23.01.05] TV2
Ifølge professor Niels Egelund, hoved­mand bag den danske PISA-undersøgelse, misbruger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) undersøgelsen i valgkampen.

Tillidsfolk støtter S, SF og EHL
[Netavisen - link 23.01.05] Fagligt Ansvar
200 faglige tillidsfolk vedtog fredag på en konference i København en række ”Faglige krav til en anden politik”, som blev formuleret på LO-Storbyerne og Fagligt ansvars konference sidste år. Kravene blev straks overdraget til de tre arbejderpartiers repræsentanter: Frank Jensen (S), Holger K. Nielsen (SF) og Frank Aaen, Enhedslisten. Tillidsfolkene er klar til at gå ud og anbefale deres kolleger at stemme på et af de tre partier ved valget, med forsamlingen gjorde det samtidig klart, at de faglige krav er ment alvorligt.

Laktasken fra Odense
[Netavisen - link 22.01.05] Fyens Stiftstidende
Odenses Borgmester Anker Boye, der af Kim Larsen har fået tilnavnet "laktasken", lever fuldt op til sit øgenavn med en superborgerlig udnævnelse til æresmedlem. Anker Boye krones onsdag den 26. januar til æresmedlem i et af borgerskabets mest fremtrædende loger Rotary Club Odense. Dels for sammen med dem at markere H.C. Andersens fødselsdag og dels for at markere Rotary Internationals 100 års fødselsdag, udtaler præsidenten for den lokale Rotary Club

Danske F-16 fly først i Europa med satellitnavigerede bomber
[Netavisen - link 20.01.05] Flyvertaktisk Kommando
"Som den første F-16 nation i Europa har Danmark demonstreret evnen til at præcisionsbombe med GPS-styrede bomber. Flyvevåbnet arbejder målbevidst på at tilvejebringe de kapaciteter, der efterspørges til brug for internationale operationer rundt på kloden."
Se også
Samarbejde med Israel om kampfly DR
Danmark kan komme til at arbejde sammen med israelske virksomheder om det nye kampfly, Joint Strike Fighter.

Danish Crown fyrer 450 ansatte i Hjørring
[Netavisen - link 19.01.05] Politiken
Omkring 450 medarbejdere mister jobbet, når Danish Crown til maj lukker sit slagteri i Hjørring. Konkurrencen tvinger selskabet til at flytte produktionen.

ORDKP opløst
[Netavisen - link 19.01.05] ORDKP
Den maoistiske organisation ORDKP har opløst sig selv: "Vi må desværre meddele at det gennem det seneste år er blevet klart at Organisationen for Rekonstitueringen af Danmarks Kommunistiske Parti [ORDKP], ikke har formået at påtage sig de opgaver organisationen stillede sig ved sin stiftelse."

PET frygter »terror« før valget
[Netavisen - link 19.01.05] Modkraft
Politiets Efterretningstjeneste vurderer, at der er 'forhøjet terrortrussel'under det kommende folketingsvalg.

Regeringen beskyldt for at pynte på jobtal
[Netavisen - link 18.01.05] Politiken
Regeringen er dobbelt så langt fra sit mål for antallet af beskæftigede, som den siger. En ændret opgørelsesmetode fra Danmarks Statistik skjuler realiteterne.

Demo mod nazimøde på tysk landsbykro lige syd for grænsen
[Netavisen - link 18.01.05] Flensborg Avis
Nazipartiet NPD frygtes at vinde mandater i den tyske delstat Slesvig-Holsten ved valget 20. februar, og derfor er der særligt gang i den derværende antinazistiske bevægelse for tiden.

Først om 150.000 år er Barsebäck helt væk
[Netavisen - link 18.01.05] Orientering (radio)
Vore efterkommere i 150.000 år kommer til at skulle forholde sig til atomaffaldet fra Barsebäck og de andre svenske atomkraftværker.

Ingen joke
[Netavisen - link 17.01.05] Yelah (sv.)
Israels ambassadør i Sverige vinder prestigefuld performancepris for opførelsen af "Fra lys til mørke".

Urbefolkning trues af svensk koncern
[Netavisen - link 17.01.05] Flamman (sv.)
I Colombia blev 400 indianere angrebet af antiterroriststyrker, da de protesterede mod det kraftværk, som Skanska bygger på deres jord, og som frarøver titusinder deres levebrød.

Antikommunisme forvarsler generalangreb på arbejderklassen
[Netavisen - link 17.01.05] Proletæren (sv.)
KPML(r) skiftede på sin nylige 14. kongres navn til KP, Kommunistiska Partiet, midt i årtiers værste stormløb fra det officielle Sverige mod alt, hvad der lugter af kommunisme. Her er partiordfører Anders Carlssons indledning til kongresberetningen.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder