Netavisens nyhedslinks uge 1
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Bankerne sluger en del af støttekronerne
[Netavisen - link 06.01.04] Politiken
Hver gang, der indbetales et beløb til ofrene i Asien, går en lille del til de danske banker. Bankernes fortjeneste på nødhjælp sidste år ville kunne sikre vand til 3.000 mennesker i et år. Urimeligt, mener de humanitære organisationer.

Fem nye navne føjet til listen over savnede danskere
[Netavisen - link 06.01.04] Politiken
62 danskere savnes efter flodbølgen i Asien. Listen over savnede fjernes nu fra nettet, da politiet har været i kontakt med alle de pårørende. Samtidig vurderer politiet, at de savnede er omkomne.

Kraftig forurening af grønlandsk flybase
[Netavisen - link 05.01.04] DR
Årtiers kemikaliespild fra først amerikanske og siden danske flytankninger har sat sig sine spor på Flybasen Station Nord på det nordøstligste Grønland.

1.000 unge står uden læreplads
[Netavisen - link 04.01.04] Politiken
De første 1.000 unge står nu uden læreplads og skal skifte uddannelse eller må droppe ud. Og flere er på vej, advarer direktørerne for erhvervsskolerne

Danskerne kører stadig længere efter jobbet
[Netavisen - link 04.01.04] Politiken
1,23 millioner danskere bor i én kommune og arbejder i en anden - en stigning på mere end 20 procent på under 10 år. Det skader miljøet og trafikken, men er til gavn for beskæftigelsen.

Antallet af savnede nordmænd og svenskere styrtdykker
I Norge er over 1.000 personer strøget af listen over savnede. Norge har ligesom Finland og Danmark valgt at offentliggøre lister med navne på savnede. I Sverige savnes nu officielt 827. Søndag lød det norske udenrigsministeriums liste på 1.430 savnede. Allerede mandag morgen klokken 7.30 var tallet nede på 294, og det seneste tal siger 107 savnede.
Se også
Politiet nedjusterer igen: 66 savnede danskere
[Netavisen - link 04.01.04] Politiken
Politiet fortsætter med at afkorte listen over savnede. Nu står der 66 på navnelisten, der tidligere er blevet kritiseret for at omfatte folk, som slet ikke var savnede.

Antallet af savnede danskere falder
[Netavisen - link 03.01.04] DR
82 savnede. Sådan hedder det officielle tal nu over danskere, som kan være omkommet i flodbølgekatastrofen i Asien. Dertil kommer yderligere op mod 100 mennesker, der også kan være blandt de forsvundne. Men oplysningerne om disse mennesker er så usikre, at politiet ikke kan sætte dem på listen.

Revselse af børn og statsracisme
[Netavisen - link 03.01.04] Orientering (radio)
For syv år siden var de borgerlige partier og Dansk Folkeparti imod afskaffelse af revselsesretten. Nu synes de samme partier åbenbart, det er blevet så vigtig en dansk værdi ikke at slå sine børn, at kun udlændinge, der har forstået det, vil få adgang til Danmark via familiesammenføring.

Frygt for et dårligt 2005 i Nordjylland
[Netavisen - link 03.01.04] Nordjysken
Snedvridningen mellem center og periferi er fremskreden selv i lille Danmark. En tredjedel af nordjyderne ser ifølge en meningsmåling pessimistisk på regionens økonomiske udvikling, og kun et lille fåtal positivt.

Århus er center for nazistisk netværk
[Netavisen - link 03.01.04] Århus Stiftstidende
De ekstreme kræfter på højrefløjen er i vækst, og en af de bedst organiserede grupper er Dansk Front i Århus. Nogle af gruppens ledere er politisk skolet, og de har formået at opbygge et nazistisk netværk i Danmark med udgangspunkt i Århus.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder