Netavisens nyhedslinks uge 49
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Sandheden om de irakiske marionetstyrker
[Netavisen - link 01.12.04] New York Times (eng)
Selvom USA siger, det går fint med at opstille irakiske marionetstyrker til hær og politk, så er sandheden, at de er ved at falde fra hinanden. De er konstant under angreb fra modstanden, er dårligt udrustede, forhadte, og stort set ubrugelige for amerikanerne pga korruption, desertering eller infiltration. En højtstående iraker fra 'indenrigsministeriet' siger at en større amerikansk tilbagetrækning af den grund ikke kan komme på tale de næste 10 år!

Amerikanske soldater under ild i Bayji: ‘Hele byen sloges, fra alle sider'
[Netavisen - link 01.12.04] European & Pacific Stars and Stripes (eng)
US-soldater fortæller om et angreb fra modstanden i den irakiske by Bayji (125.000 indb.): Hele byen kæmpede mod amerikanerne. De kan ikke forstå, hvordan guerillaen forsvandt - eller hvorfor folkene i Bayji står på 'terroristernes' side.

USA bruger Napalm i Falluja
[Netavisen - link 30.11.04] Sunday Mirror (eng)
USA bruger det forbudte napalm i den fortsatte kamp i Fallujah - efter autorisation fra George W. Bush. USA har ikke underskrevet traktaten om forbud.
Se også
'USA stopper nødhjælp: Ingen må se deres forbrydelser" Al Jazzera (eng)

Fortsatte kampe i Fallujah bremser nødhjælp
[Netavisen - link 30.11.04] Politiken
Der kæmpes fortsat i Fallujah. Røde Halvmåne oprettede et nødhjælpscenter i selve byen, hvortil der foreløbig er kommet 100 civile, herunder højgravide kvinder. Men Politikens artikel skjuler katastrofens omfang. Mindst 50.000 civile var i byen, da kampene brød ud, og Røde Halvmåne frygter, at
6000 er blevet dræbt i Falluja
[Netavisen - link 30.11.04] Al Jazeera (eng)

Israelske afsløringer
[Netavisen - link 31.11.04] Orientering (radio)
Den israelske offentlighed rystes af en række militære skandaler. Utallige civile er blevet skudt uden grund. Løgne fra top til bund i systemet skulle dække over nogle af episoderne, men video-optagelser og afslørende billeder har indhentet militæret.

Nordkoreanske ændringer
[Netavisen - link 30.11.04] Orientering (radio)
Næsten dagligt beretter nyhedsbureauerne om overraskende ændringer i Nordkorea. F.eks. skal portrætter af Kim Jong-Il være blevet fjernet fra offentlige kontorer, og nordkoreanerne er holdt op med at bære emblemer med Kim Jong-Ils billede. Interview med seniorforsker ved Nordisk Institut for Asien Forskning, Geir Helgesen, der netop har været i Nordkorea.

Vidner fra imperiets baggård
[Netavisen - link 30.11.04] Flamman (sv.)
I dag er der for længst formelt sluttet fred i El Salvador, men den økonomiske og sociale situation er værre end ved folkekrigens udbrud i 1980.

Terrormord i Venezuela
[Netavisen - link 29.11.04] Proletæren (sv.)
Den centralt placerede statsanklager i Venezuela er blevet myrdet med en bilbombe af folk fra den USA-støttede spidsborgerlige opposition. Den myrdede har stået i spidsen for den retslige afdækning af oppositionens kupforsøg og sabotage. Det er langtfra det første fascistiske terrormord i landet i de senere år.

Ophavsretten kommer til Vietnam
[Netavisen - link 29.11.04] Modkraft
Vietnam har underskrevet en konvention om ophavsret for at komme med i WTO og få afsat sin eksport. Det ødelægger folkeoplysningen og forhindrer kulturimport.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder