Netavisens nyhedslinks uge 46
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Katastrofe truer i Fallujas civile
[Netavisen - link 13.11.04] TV2
Indbyggerne i den oprørske by Falluja i Irak mangler selv de mest basale fornødenheder efter flere dages kampe mellem koalitionssoldater og oprørere.

Holland trækker alle sine tropper ud af Irak
[Netavisen - link 13.11.04] TV2
Hollands regering har besluttet at trække alle hollandske soldater i den fredsbevarende styrke i Irak hjem i midten af marts måned næste år.

Amerikanske tropper spændt til bristepunktet ved oprørernes modangreb
[Netavisen - link 13.11.04] The Telegraph (eng)
Modstandens angreb over hele Irak har spndt de amerikanske tropper til bristepunktet - oprørerne synes at kontrollere to byer, der har været erklæret i undtagelsestilstand, og angrebet på fallujah går ind i sin farligste fase

Engelske MP'er vil have Blair for rigsret
[Netavisen - link 13.11.04] The Guardian (eng)
I et forsøg på at fjerne Blair fra regeringsmagten pga bedraget om Irak-krigen har MP Adam Price med opbakning fra 23 andre britiske parlamentsmedlemmer startet en række møder landet over for at få Blair stillet for en rigsret.

'Ligdele overalt i Falluja'
[Netavisen - link 11.11.04] iafrika (eng)
Det er umuligt nu at skønne antallet af irakiske døde og sårede i Falluja. Der var måske op til 100.000 mennesker i byen, da angrebet satte ind. Nu flyder det med lig.

Humanitær katastrofe truer i Fallujah
[Netavisen - link 10.11.04] Politiken
Mange oprørere overgiver sig til de amerikanske og irakiske styrker, der fortsætter fremrykningen i Fallujah. Imens flygter civile ud af byen til flygtningelejre, hvor manglen på læger og medicin er ved at skabe en humanitær katastrofe.

Juristen bag Guantanamo og Abu Graib skal afløse Ashcroft
[Netavisen - link 10.11.04] AntiWar (eng)
Alberto Gonzales, juristen der skrev memorandum'et om at USA ikke behævede at overholde Geneve-koncventionerne i 'krigen mod terror'. Og han fremstilles som moderat i forhold til den ultrareaktionære Ashcroft!

Alliance mod imperialisme
[Netavisen - link 10.11.04] Flamman (sv.)
Mens USA strammer embargo-skruen om en af verdens få frie nationer, Cuba, bliver samarbejdet mellem Cuba og Venezuela stadig tættere.

Fascistregimer for freedom
[Netavisen - link 10.11.04] Orientering (radio)
Regimerne i Centralasien hører til de mest brutale og undertrykkende. Alligevel sagde NATO's øverste civile chef på et pressemøde i Usbekistan, at det usbekiske regimes brutale overgreb ikke står i vejen for landets samarbejde med NATO. Det lokale regime labber NATO's roser i sig og scorer politiske point.

Kashmir-kovending
[Netavisen - link 09.11.04] Orientering (radio)
Pakistans præsident Musharraf er parat til at smide den gamle Kashmir-tænkning over bord. Som en stor overraskelse forudser han et uafhængigt samlet Kashmir. (Indslaget nævner ikke den mulighed, at USA vil have
god interesse i endnu en vasalstat i Centralasien).

Putin krammer Bush
[Netavisen - link 10.11.04] Orientering (radio)
Putin sad og så amerikansk valg i fjernsynet sammen med Italiens Berlusconi, der var på besøg i Moskva. Og de var begge to glade. Putin har under den amerikanske valgkamp flere gange luftet sin støtte til Bush. En sejr til Bush betyder, at amerikanerne ikke har ladet sig skræmme af terroristerne, lyder Putins kommentar.

Kampen raser om Falluja
[Netavisen - link 09.11.04] The Independent (eng)
Der kæmpes fra hus til hus - for at 'befri byen for terrorister', alias indbyggerne! Byen er sat i brand - for 'demokratiets' skyld. Støttet af britiske styrker har op mod 15.000 US-soldater indledt en offensiv, som forventes at komme til at indebære den mest intense kamp, amerikanske soldater har været ude for siden Vietnam.

Modstandsbevægelsen optrapper kampen over hele Irak
[Netavisen - link 09.11.04] Asia Times (eng)
Massakren på Falluja vil opflamme modstanden mod USA overalt i den arabiske og muslimske verden. Den irakiske modstand er ved at udvikle sig til en fælles, kordineret bevægelse.

Amerikanerne prøver at trænge ind i Falluja
[Netavisen - link 09.11.04] Yahoo (eng)
Tusinder af amerikanske tropper og lejesoldater med opbakning fra tanks stormede ind i Falluja da mørlet sænkede sig mandag aften i en voldsom offensiv for at erobre byen.

Gå til handling: Stå sammen med folkene i Falluja
[Netavisen - link 09.11.04] Int ANSWER (eng)
Massakren på Falluja er gået i gang: Det er tid for antikrigsbevægelsen at vise sin støtte til den kæmpende by.

Mindst 30.000 civile fanget mellem de kæmpende i Fallujah
[Netavisen - link 09.11.04] Politiken
Magtesløse internationale hjælpeorganisationer venter, at de svageste igen rammes hårdest. Forårsoffensiven imod byen kostede mindst 600 civile livet

Fransk indtog skaber vrede og frygt i Elfenbenskysten
[Netavisen - link 09.11.04] Politiken
Den gamle kolonimagt Frankrig har sendt flere styrker til Elfenbenskysten. Vrede indbyggere samlede sig omkring præsidentens bolig for at agere levende skjold, men vi er ikke ude på at vælte ham, siger den franske general.

Anti-atom aktivist dræbt
[Netavisen - link 08.11.04] Modkraft
Den 23-årige franske anti-atom aktivist Sébastien Briard blev i weekenden dræbt i Avricourt, Frankrig, under en aktion mod atom-transporten »Castor«. Sébastien Briat havde lænket sig til togskinnerne i et forsøg på at blokere atom-toget, men det fortsatte og kørte begge hans ben af. Dødsfaldet udløste spontane sørge-arrangementer i mere end 25 byer i Tyskland, hvor atomtransporten når frem til i dag.

USA sætter faklen til Falluja
[Netavisen - link 08.11.04] Information
Bombardementerne af den belejrede irakiske by optrappes inden det store slag. Allawi erklærer Irak i militær undtagelsestilstand til efter nytår. Den tidligere britiske udenrigsminister Robin Cook skrev i en vred kommentar i den britiske avis The Guardian, at præsident Bush og hans regering »nu vil fejre valgsejren ved at sætte en fakkel til Falluja.«
Se også
Amerikanske luftangreb raserer hospital i Falluja totalt
[Netavisen - link 08.11.04] BBC (eng)

San Francisco afviser forsoning
[Netavisen - link 08.11.04] TV 2
Indbyggerne i den californiske by San Francisco er så bitre over udfaldet af det amerikanske valg, at de ikke vil være med til hele splittelsen i USA.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder