Netavisens nyhedslinks uge 37
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Costa Ricas Højesteret ulovliggør støtte til Irak-krigen
[Netavisen - link 11.09.04] Politiken
Costa Ricas højesteret har afgjort, at landet ikke må give USA politisk støtte til Irak-krigen. Derfor har Costa Rica bedt om at blive fjernet fra listen over villige koalitionsstyrker. En bananrepublik der ikke er hævet over den danske kategori!

CIA skjulte 'spøgelsesfanger' i Irak
[Netavisen - link 10.09.04] Politiken
CIA skjulte op mod 100 irakiske krigsfanger for Røde Kors, fastslår generaler fra den amerikanske hær. CIA nægter at udlevere dokumenter eller samarbejde med andre myndigheder i USA om sagen.

FN er splittet om ny Sudan-resolution
[Netavisen - link 10.09.04] Politiken
FN er delt i spørgsmålet om en ny resolution for Sudan, der skal lægge pres på regeringen og stoppe myrderierne, som USA har betegnet som folkedrab.

USA indrømmer at 'oprørere' kontrollerer store dele af Irak
[Netavisen - link 09.09.04] truthout (eng)
Den amerikanske plan om storstilet borgerkrig i Irak forsinkes af vanskelighederne med at skabe og uddanne en amerikansk lejehær, kontrolleret af marionetregeringen og USA.

Rusland får friere hænder til angreb
[Netavisen - link 09.09.04] Politiken
Flere sikkerhedseksperter mener, at gidseldramaet i Beslan kan være med til at retfærdiggøre, at russerne vil bekæmpe terrorister med forebyggende angreb. NATO nedtoner de russiske trusler.
Se også
Rusland vil bombe terrorbaser i udlandet Information

Fælles NGO-udtalelse om gidseltragedien i Beslan
[Netavisen - link 09.09.04] Scoop NZ (eng)
En række russiske og internationale menneskeretsorganisationer - herunder Amnesty International - har udsendt en fælleserklæring på baggrund af gidseltragedien i Nordossetien.

Krav om Putins afgang
[Netavisen - link 08.09.04] Information
Organisationer og 'demokratiske' politikere vil have den russiske præsident til at træde tilbage på grund af hans håndtering af gidsel-dramaet i Beslan

Tyske storprotester fortsætter
[Netavisen - link 07.09.04] Modkraft
Massedemonstrationerne i Tyskland mod den rød-grønne regerings omfattende sociale nedskæringer fortsætter med uformindsket styrke

Gidselstager: Målet var krig i Kaukasus
[Netavisen - link 07.09.04] Politiken
Målet med terroraktionen på Skole nr. 1 i Beslan var at udløse krig i Kaukasus, hævder en af de tilfangetagne gidseltagere på russisk tv. Ifølge gidseltageren gav den tjetjenske krigsherre Basajev og oprørslederen Maskhadov ordre til angrebet.

Første genmajs tæt på EU-godkendelse
[Netavisen - link 07.09.04] Politiken
17 slags genmodificeret majs bliver nu godkendt til brug i hele Europa. Dermed åbnes der for første gang op for, at også danske landmænd kan dyrke genmodificerede plantefrø til almindeligt kommercielt brug.

Ægte arbejderbevægelse
[Netavisen - link 06.09.04] Proletæren (sv.)
Hele det etablerede tyske politiske spektrum, inklusive fagbevægelsens top og PDS, er på skideren i forhold til de stadigt voksende massedemonstrationer imod den nye reaktionære socialdemokratisk-grønne arbejdsmarkedslov Hartz IV. Demonstrationerne har også bredt sig til Vesttyskland. Et flertal i både øst og vest bakker ifølge en meningsmåling op om socialismen som idé.

Hvem sejrede i Najaf?
[Netavisen - link 06.09.04] Proletæren (sv.)
USA's og den irakiske marionetregerings målsætning om at knuse Mahdi-hæren og Muqtada al Sadr er mislykket. Det væsentligste resultat af den hensynsløse krigsførelse - det centrale Najaf ligger i ruiner, og mere end 1.000 er dræbt - er tværtom, at vreden mod besættelsen er vokset stadigt mere og har styrket just den bevægelse, okkupanterne vil knuse.

Rædsel og terror i Haiti
[Netavisen - link 06.09.04] Proletæren (sv.)
Kupregeringen i Haiti har skabt et klima af rædsel og terror. Tilhængere til den styrtede præsident Jean-Bertrand Aristide er udsatte. Bag kulisserne er det USA, som kontrollerer Haiti.

Rabiate kristne ved magtens tinde
[Netavisen - link 06.09.04] Orientering (radio)
Dele af de fundamentalistisk-kristne kredse i USA er en ganske særlig stærk del af præsidentens politiske magtbase og kræfter, der holder det amerikansk-israelske forhold tæt.

Kinas bønder er sure
[Netavisen - link 06.09.04] Orientering (radio)
Kinas 800 millioner bønder har længe været den mest nedprioriterede gruppe i samfundet. Nu har de fået et nyt problem, fordi korrupte embedsmænd og velplacerede forretningsfolk tvinger dem til at flytte fra deres jord for at gøre plads til nye byggeprojekter, og ofte får de en ren symbolsk godtgørelse. Mange har fået nok, og der er en stadig strøm af rapporter om sammenstød mellem vrede bønder og ordensmagten.

Kapitalistiske kvaler
[Netavisen - link 06.09.04] Orientering (radio)
D'Long er navnet på et af Kinas største private konglomerater, og det er havnet i så store vanskeligheder, at regeringen sandsynligvis vil blive nødt til at træde til med et kæmpe lån. Det er aldrig før sket, at en kinesisk virksomhed uden for statssektoren har fået den form for særbehandling. Det afspejler det private erhvervslivs voksende rolle i det formelt socialistiske Kina og viser også, at dårlig ledelse og tabsgivende aktiviteter ikke er forbeholdt landets statssektor.

Bolivarisk revolution i sving
[Netavisen - link 06.09.04] Klassekampen (no).
Den småborgerligt-demokratiske revolution fortsætter planmæssigt i Venezuela efter præsident Chávez' massive sejr ved tillidsfolkeafstemningen i sidste måned. Foreløbig deles der jord ud til landarbejdere.

Slaver i Brasilien
Titusinder arbejder under bogstaveligt slavelignende vilkår i det nordlige Brasiliens kulindustri.

Massive protester mod frihandelsaftale i Costa Rica
[Netavisen - link 06.09.04] Flamman (sv.)
Det lille mellemamerikanske land Costa Rica gennemrystes af sociale protester, som er forenet i et krav om afvisning af en planlagt frihandelsaftale med USA.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder