Netavisens nyhedslinks uge 34
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Bush varsler omrokering af den globale amerikanske militærstyrke
[Netavisen - link 17.08.04] Politiken
Omkring 70.000 amerikanske soldater skal over de kommende ti år trækkes hjem fra Europa og Asien. Det fremgår af en ny plan som præsident George W. Bush har fremlagt. Tilbagetrækningen er den største omorganisering siden Den Kolde Krig. Ifølge Bush er er planen et forsøg på at gennemføre en modernisering af den amerikanske hær, så den bliver bedre i stand til at gribe ind i internationale brændpunkter. Det er et skridt som tages med henblik på det amerikanske valg: Tropperne i Irak trækkes ikke hjem - men andre soldater får løfter.

Det tyske ægteskab knirker
[Netavisen - link 17.08.04] Fagbladet/SiD
Arbejdsmarkedsreformer, ledighed og pres fra billig arbejdskraft i Østeuropa er ved at skille de tyske socialdemokrater fra fagbevægelsen. Nyt venstrefløjsparti truer SPD.

Den irakiske modstand støttes af nyskabte medier
[Netavisen - link 17.08.04] AntiWar (eng)
Samtale med Abdel Jabbar Kubaisi - lederen af Iraks Patriotiske Alliance - der udgiver Nidaa al-Watan, Nationens Stemme, et ugeblad, som åbent identificerer sig med opstanden.

Chavez vinder i Venezuela
[Netavisen - link 16.08.04] Democracy Now (eng)
For 8. gang er Chavez' mandat blevet bekræftet af de venezuelanske vælgere. Godt 58 pct. stemte for ham, knap 42 pct. imod. Det var en klar sejr, og internationale observatører afviser alle den reaktionære oppositions forsøg på at kalde det valgsvindel.
Se også
Venezuelas præsident udråbes som vinder Politiken
Med alle stemmer optalt udråbes Venezuelas præsident, Hugo Chavez, som vinder af valget og kan dermed fortsætte på posten frem til 2006. Oppositionen hævder, at resultatet er svindel og at Chavez kun fik 40 procent.

USA saboterer Al Qaeda-granskning
[Netavisen - link 16.08.04] Orientering (radio)
Det var amerikanske regeringskilder, der afslørede navnet på en pakistansk dobbelt-agent inden for "Al Qaeda". Manden var blevet anholdt i Pakistan i midten af juli, indvilgede i at samarbejde med det pakistanske politi og ledte via Internettet myndighederne frem til sine kontakter i blandt andet Storbritannien. Men så kom hans navn frem, og så var det slut med hans afsløring af tidligere medsammensvorne. Det store spørgsmål er, hvorfor han blev røbet af amerikanske embedsmænd.

Politisk uro i det tidligere DDR
[Netavisen - link 16.08.04] Orientering (radio)
De tyske gemytter er i kog. Menigmand føler sig svigtet af regeringen, især af den socialdemokratiske del af den. En af partiets tidligere formænd siger, at kansleren bør gå. Partitoppen svarer, at den tidligere formand er en opblæst nar. Imens er de utilfredse på gaden for at fortælle, hvem der i grunden bestemmer i landet.
Se også
"Hvordan skal jeg kunne eksistere?"
[Netavisen - link 16.08.04] Junge Welt (ty.)
Baggrund om de nye østtyske mandagsdemonstrationer imod nedskæringerne i den i forvejen svage socialhjælp.

USA vil have globalt frikorps-netværk
[Netavisen - link 16.08.04] Klassekampen (no.)
Pentagon har bedt Kongressen om 500 millioner dollar for at bygge et netværk af «venligsindede militser» rundt om i verden. Viceforsvarsminister Paul Wolfowitz udtalte over for komiteen, som behandler militære spørgsmål, at pengene er ment til «oplæring af og udstyr til lokale sikkerhedsstyrker - ikke bare militære - for at slå tilbage på terror og
oprør».

Krig mod Sudan i støbeskeen
[Netavisen - link 16.08.04] Proletæren (sv.)
USA har i de seneste år været hovedansvarlig for cirka 3.500.000 dræbte i Congo, men lader nu pludselig, som om nogle tusinder dræbte i Sudan bekymrer imperiets samvittighed. Igen er det olien, der er den egentlige bevæggrund til invasionsplanerne, og antikrigsbevægelsen i de imperialistiske lande har tilsyneladende ikke opdaget dette endnu.
Se også
USA forbereder Sudan-invasion
[Netavisen - link 16.08.04] Flamman (sv.)
Slagsmålet om Sudans olie er i fuld gang, og blodet kan meget vel komme til at flyde i mangedoblede mængder, hvis eller når USA invaderer landet med Storbritannien som lille hjælper.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder