Netavisens nyhedslinks 1. august - 15. august 2004
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Prekæriatet?
[Netavisen - link 09.08.04] Orientering (radio)
I Italien er der opstået en ny bevægelse, der kalder sig selv "prekæriatet" pga. deres prekære livsbetingelser. Bevægelsen består af folk, der for 20 år siden havde fast arbejde og høj løn. I dag er de ansat på korttidskontrakter uden social sikring. Også deres børn med universitetsgrader går fra det ene vikariat til det andet.

Den kristent-fanatiske trussel er reel
[Netavisen - link 09.08.04] Orientering (radio)
To millioner amerikanere havde forudbestilt det sidste af 12 bind i den kristne spændingsserie "The Left Behind Series", da den udkom i marts - og straks røg ind på bestsellerlisten. Den er de kristnes udgave af "Ringenes Herre". Den kombinerer Biblens ultimative sandhed med underholdnings-kulturens billede af stålsatte helte og special effects.

Venezuelas valg
[Netavisen - link 09.08.04] Orientering (radio)
På søndag afgør Venezuelas befolkning ved en folkeafstemning, om præsidenten fortsat skal hedde Hugo Chavez, eller om han, der må regnes som den mest demokratiske statsleder i verden i dag, skal gå af. USA og landets bourgeoisi lugter blod, bogstaveligt.
Se også
Venezuela er ikke Chile
[Netavisen - link 09.08.04] Flamman (sv.)
Denne baggrundsfortælling om Venezuelas politisk-økonomiske historie og nutid giver et fingerpeg om, at den borgerligt-demokratiske revolution ikke ender som Chile 1973. Der er imidlertid et aberdabei i forbindelse med afstemningen om præsident Chávez, idet oppositionen forbereder voldelig sabotage, som kan udløse en OAS-invasion i stil med Haiti forleden.
Se ogsåChavez fører i alle meningsmålinger
[Netavisen - link 09.08.04] Flamman (sv.)

Brasilien under Lula
[Netavisen - link 09.08.04] Proletæren (sv.)
Proletærens korrespondent i Brasilien, der har levet i landet i fem år, rapporterer om den socialdemokratiske Lula-regerings resultater eller mangel på samme. Al forandring kommer nedefra, synes heldigvis at være det brasilianske proletariats holdning, så det organiserer sig.

Krigens profitører i spotlys
[Netavisen - link 09.08.04] Proletæren (sv.)
USA's invasion af Irak havde to hovedformål: sikring af oliereserverne og sikring af dollaren som verdenshandelsvaluta. En nyudkommen bog tydeliggør yderligere billedet: Båndene mellem Det Hvide Hus og monopolkapitalistiske virksomheder, som er direkte afhængige af krig og konflikter for deres profitter, har aldrig været større end med den nuværende administration.

Raseri mod reform
[Netavisen - link 09.08.04] Klassekampen (no.)
Putin-styret i Rusland er i færd med at gennemføre en såkaldt velfærdsreform, der vil indebære kraftigt forringede levekår for især pensionister, invalide og krigsveteraner.

Mobiltelefoner produceres til slaveløn i syden
[Netavisen - link 09.08.04] Flamman (sv.)
En nærmere granskning viser, at mobilkoncernernes valgsprog om garanti for arbejdernes rettigheder er fup og svindel. Mobilerne produceres i lavtlønslande af arbejdskraft uden faglige rettigheder og til usle lønninger.

Coca-Cola får lov til at fyre faglige ledere
[Netavisen - link 09.08.04] Fagbladet
Colombias arbejdsministerium har netop givet et Coca-Cola tapperi tilladelse til at afskedige 63 arbejdere, der er medlemmer af fagforbundet. På den måde slipper firmaet af med 31 faglige ledere og svækker dermed fabrikkens fagforening betydeligt.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder