Netavisens nyhedslinks juli 2004
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Nicaragua fejrer revolutionen
[Netavisen - link 26.07.04] Yelah (sv.)
I Nicaragua gik op mod trekvart million mennesker på gaden 19. juli for at hylde revolutionen mod USA's lakaj Somoza i 1979 og dens ideologiske arv.

Russisk ekspert: 2000 amerikanske soldater dræbt i Irak
[Netavisen - link 26.07.04] The Hindu
En russisk militærdiplomat siger at USA dramatisk underdriver antallet af dræbte soldater i Irak. Faktisk er omkring 60% af de amerikanske soldater ikke US-statsborgere - og de tæller ikke i dødsstatistikken.

Igen flere fattige i Kina
[Netavisen - link 24.07.04] Information
For første gang i 25 år formår den høje vækst ikke at hindre antallet af fattige i at vokse. Ifølge oplysninger fra Kontoret for Skønmaleri (Statsrådets kontor for fattigdomsbekæmpelse og udvikling) voksede antallet af kinesere med en netto-årsindkomst under 637 yuan (1,30 kroner om dagen) med 800.000 personer i 2003. Ifølge kinesiske tal drejer det sig om 30 millioner, med yderligere 60 mio. der lever på grænsen med en dagsindkomst på, hvad der svarer til 1,30-1,80 kr. Det kan med andre ord ikke lade sig gøre at skjule den voksende forarmelse og den øgede ulighed i det kapitalistiske Kina.

Arven efter ’68 er til debat i Storbritannien
[Netavisen - link 24.07.04] Information
Kulturpersonligheder og politikere står i kø for at aflevere skideballer til Tony Blair, efter at han (selvfølgelig!) har udnævnt 1960’erne som det årti, hvor det moralske fordærv satte ind i Storbritannien

Amerika er en fængslende nation
[Netavisen - link 23.07.04] Politiken USA er blevet meget sikrere at færdes i som turist, siger myndighederne, men det har sin pris. Over to millioner er anbragt bag tremmer. Tallet er større end i Kina.

USA afviser kritisk Israel-resolution
[Netavisen - link 22.07.04] Politiken
Det Hvide Hus affærdiger den overvældende tilslutning i FN's Generalforsamling til en resolution, der fordømmer Israels opførelse af dets 'sikkerhedsbarriere' - alias apartheidmuren.
Se også
Krav om sanktioner mod Israel
[Netavisen - link 22.07.04] Politiken
Med støtte fra den arabiske verden kræver den palæstinensiske ledelse, at FN indfører sanktioner mod Israel. Det sker, fordi Israel ignorerer en FN-resolution, der kræver den omstridte sikkerhedsmur på Vestbredden væk. FN har med overvældende flertal vedtaget en resolution, der i skarpe vendinger opfordrer Israel til at fjerne muren. Kun USA, Israel og Australien samt lilleputnationerne Marshall-øerne, Mikronesien og Palau stemte imod.

Tony Blairs gigantløgn om irakiske massegrave
[Netavisen - link 21.07.04] The Guardian (eng)
Hermed en artikel fra The Observer som beretter om endnu en af de store løgne - om massegravene i Irak. Blair har påstået, at man har udgravet 400.000 lig, angiveligt ofre for Saddam Hussein, i massegrave. Nu viser det sig at det fundne antal er 5000. Blairs historie lå bl.a på det danske udenrigsministeriums hjemmeside i flere måneder, krydret med fine billeder af gravene.

Handel med CO2 fordobles
[Netavisen - link 20.07.04] Information
Om et halvt år træder Kyoto-protokollen i kraft, men det kan hurtigt være forbi med CO2-reduktionen

Irak-tortur er toppen af isbjerget
[Netavisen - link 19.07.04] Proletæren (sv.)
USA har et verdensomspændende net af forhørs- og torturcentre, hvortil besværlige elementer i terrorkrigen kan sendes for måske aldrig at vende tilbage. Afdelingerne befinder sig først og fremmest i forskellige vasallande.

Gangsterpoliti
[Netavisen - link 19.07.04] Indymedia (eng.)
Endnu et bestialsk racistisk drab begået af politiet i Californien føjer sig til listen over emner for folkelige kampagner i USA mod politiets og retsvæsenets vilkårlighed og brutalitet.

Usbekisk statsterror
[Netavisen - link 19.07.04] Orientering (radio)
I foråret blev Usbekistan ramt af flere selvmordsbomber, der dræbte i alt 47. Det usbekiske regime kaldte det et angreb på den internationale koalition mod terrorisme og mente, at al-Qaida stod bag. Den udlægning fik hurtigt USA's støtte.

Aids-bekæmpelse i Brasilien
[Netavisen - link 19.07.04] Orientering (radio)
Brasilien er en succeshistorie, når det gælder kampen mod hiv og aids. Undervejs har Brasilien trodset store medicinal- og andre erhvervsinteresser samt klart vist, at et relativt afslappet forhold i offentligheden til sex og promiskuitet forbedrer beskyttelsen markant.

Del og hersk - en imperialistisk lovmæssighed
[Netavisen - link 19.07.04] Foreign Policy In Focus (eng.)
Det er for nylig kommet frem i offentligheden, at Israel er langt fremme i at skabe et klient-forhold til de proimperialistiske kurdiske ledere med det formål at få et proisraelsk Kurdistan op at stå. Den slags del og hersk-taktik har verdenshistorien set førhen fra imperialistisk hold.

Ecuador: Indymedia-grundlægger myrdet
[Netavisen - link 19.07.04] Flamman (sv.)
Ecuadors præsident Lucio Gutierrez har ikke blot på alle leder forbrudt sig imod de løfter, der bar ham frem til magten med folkelig opbakning. Hans styre har også indledt en blodig forfølgelse af de førhen politiske allierede demokratiske kræfter i landet.

Mord i akademiet
[Netavisen - link 19.07.04] Klassekampen (no.)
En lang række mystiske drab på Iraks nationale intellektuelle elite truer med helt at ødelægge landets "intellektuelle infrastruktur", rapporterer Robert Fisk. Ingen - bortset fra den imperialistiske propaganda - mistænker modstandsfolk for at stå bag ...

Et terroristisk arbejdsklima
[Netavisen - link 19.07.04] Flamman (sv.)
Reportage fra arbejdslivet i Nicaragua, hvor folk slaver på umenneskelige kår for at fremstille f.eks. modejeans til USA.

Israelske forhørsledere i Irak
[Netavisen - link uge 28] Jane's (eng.)
USA har benyttet arabisktalende forhørsledere (torturspecialister!) fra den israelske hemmelige tjeneste Shin Bet i Irak for at bryde fangernes modstand. Denne rapport fra Jane's bekræfter den irakiske modstands påstande om det intime samarbejde mellem USA og Israel i Irak.

Tysk klassekamp fra oven
[Netavisen - link uge 28] Yelah (sv.)
Den socialdemokratisk-grønne tyske regering har sammen med den konservative opposition sammenskruet et program for voldsomme forringelser i socialforsikringerne, som træder i kraft fra nytår.

Hvor solidt er det nye opsving?
[Netavisen - link uge 28] Orientering (radio)
Hvor solidt er det opsving i verdensøkonomien, som er sat ind? Det er der uenighed om blandt økonomerne.

Sydkorea involveres i Irak
[Netavisen - link uge 28] Klassekampen (no.)
Præsident Roh Moo Hyun har lovet USA at sende flere styrker til Irak. Men transportarbejderforeningen i de sydkoreanske flyselskaber nægter at fragte soldaterne.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder