Netavisens nyhedslinks uge 22
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Saddams efterfølger: Håndplukket af CIA, godkendt af FN
[Netavisen - link 29.05.04] Reuters (eng)
Det er efterretningsmanden Iyad Allawi, der har vundet magtkampen i Washington og Bagdad om at blive Saddams efterfølger som 'præsident' for Irak. Han er gammel CIA-mand, leder af et amerikansk-støttet 'eksilparti' - og er blevet foretrukket frem for den vragede Ahmed Chalabi, gennem lang tid Pentagons favorit. Han er også en garanti for at den kommende 'irakiske' regering bliver en amerikansk marionetregering.
Se også
Bush lover fuld overdragelse af suverænitet til Irak Fredriksburg.com (eng)
George Bush har forsikret Putin (telefonisk) og Fogh-Rasmussen, som kom for at spille rollen som trofast allieret' om at der er tale om 'fuld overdragelse af suverænitet til irakerne'.
Se også
USA opbygger 14 militærbaser i Irak Af Pepe Escobar Portland Indymedia (eng)
Ingen suveræn irakisk regering har givet tilladelse til opførelsen af 14 amerikanske militærbaser, som skal rumme mindst 110.000 US-soldater, som vil blive i Irak i al fald til 2007.

Bush strammer blokaden mod Cuba
[Netavisen - link 29.05.04] Politiken
USA forsøger at isolere Cuba yderligere og afsætter millioner til propaganda, men Cubas demokrater afviser den amerikanske håndsrækning. Regeringen frygter, at en invasion er nært forestående

Gamle frontlinjer om Irak igen trukket op i FN
[Netavisen - link 28.05.04] UPI (eng)
Den amerikansk/britiske resolution udfordres af Kina med opbakning fra Frankrig og Rusland
Se også
Chirac: 'Fuld irakisk suverænitet'
Al Jazeera (eng)
Kurdere utilfredse med FN-resolutionsudkast
Washington Times (eng)

Folkevandringen mod Europa
[Netavisen - link 28.05.04] Berlingske Tidende
I løbet af 25 år er antallet af immigranter fordoblet på verdensplan. Mennesker flytter sig, hvis det kan betale sig, og hvis de har råd til at komme afsted. Europa er ikke klar til at modtage emigranter
Se også
Immigration er økonomisk lokomotiv Berlingske Tidende
Immigranter fra fattige lande, der sender penge hjem til familien, udgør efterhånden en verdensøkonomisk magtfaktor. Ulandshjælpen er blevet privatiseret.

Våbenhvilen i Najaf er brudt
[Netavisen - link 28.05.04] Politiken
Indbyggerne i den hellige by Najaf i Irak fik kun en nat med forholdsvis ro. Den våbenhvile, som amerikanerne i går indledte med den shiamuslimske Mehdi-milits blev i formiddag brudt.

USA må trække sig tilbage fra Najaf uden at have fanget al-Sadr
[Netavisen - link 28.05.04] The Independent (eng)
USA har lidt endnu et nederlag i Irak og må trække sig ud af Najaf uden at have fanget al-Sadr, som det ville tage 'død eller levende'. Sadr's milits trækker sig også ud.

Brahminis 'autoritet' undergraves af USA
[Netavisen - link 27.05.04] Financial Times (eng)
FNs særlige udsending til Irak Brahimi skal formelt udnævne en ny irakisk regering. USA afslører imidlertid spillet ved at udnævne statsminister, som ikke vil være det. Det gør det svært for Brahimi at udføre sin opgave som amerikansk lakaj.

USA presses til ændringer af Sikkerhedsrådsresolution om Irak
[Netavisen - link 27.05.04] Reuters (eng)
Afgørende medlemmer af FNs Sikkerhedsråd forlanger større indflydelse for irakere over deres politiske og militære forhold for at stemme for den amerikansk-britiske resolution, som skal godkende den officielle afslutning (!) af besættelsen den 30 juni.

1000 omkomne fundet i landsby i Haiti
[Netavisen - link 27.05.04] DR
Dødstallet fra de voldsomme oversvømmelser og jordskred i Haiti og Den Dominikanske Republik steg i går til mindst 1950 personer, da redningsmandskab fandt over tusind døde i en landsby i Haiti. De fattige lande rammes ekstra hårdt af naturkatastroferne.

Rapport: Fangemishandling er udbredt
[Netavisen - link 26.05.04] Politiken
Det er ikke kun i det irakiske Abu Ghraib-fængsel, at fanger er blevet mishandlet af amerikanske soldater. En rapport, som det amerikanske militær bestilte, da skandalen tog fart, viser, at død som følge af tortur er "udbredt".

Var det CIA der skar Nick Bergs hoved af?
[Netavisen - link 25.05.04] KavkazCenter (eng.)
Nick Bergs far har på en pressekonference beskyldt Bush og Rumsfeld for at dræbe hans søn. Der er stadig mere, som tyder på at Berg ikke blev henrettet af fundamentalistiske muslimer, men af amerikanske hemmelige tjenester.

Israelere protesterer
[Netavisen - link 24.05.04] Yelah (sv.)
Til trods for det zionistiske apartheidregimes voldsomme tryk har også israelske aktivister demonstreret imod besættelsesmagtens fremfærd over for palæstinenserne i Rafah.

Vil gøre Gaza til fangelejr
[Netavisen - link 24.05.04] Proletæren (sv.)
Intifadaen har tvunget den israelske besættelsesmagt til at opgive Gaza-striben. Men Sharons plan med tilbagetrækningen er nok nærmere at omdanne Gaza til et belejret fængsel for mere end en million palæstinensere, medens bosættelserne udbygges på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

Folkehær i Venezuela
[Netavisen - link 24.05.04] Flamman (sv.)
Venezuelas præsident Hugo Chávez har bebudet, at også civile skal anvendes i forsvaret af Venezuela. Dette ifølge Chávez for at forsvare boligområder, fabrikker og universiteter. På denne måde skal en "chilensk tragedie" undviges og folket bevæbnes.

Michael Moore vandt guldpalmerne i Cannes
[Netavisen - link 23.05.04] BT
Michael Moore har vundet De Gyldne Palmer i Cannes for sin film 'Fahrenheit 9/11', der er én lang kritik af USA's præsident Bush. Det er første gang siden 1956, at en dokumentar får palmerne.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder