Netavisens nyhedslinks uge 20
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: albasrah
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Kan N. Berg's henrettelse være et falskneri?
[Netavisen - link 15.05.04] Pravda (eng)
Det første spørgsmål, som bør stilles ved synet af henrettelsen af den amerikanske civilst N. Berg bør være, hvorvidt dette er sandt.

1800 nye billeder øger afskyen for/i USA
[Netavisen - link 14.05.04] The Guardian (eng.)
Senator Ron Wyden: - Jeg ventede at disse billeder ville være hårde ved maven - og det var betydleigt værre end noget, jeg havde forestillet mig. Tag det værste og gang det adskillige gange.

Sydkoreas præsident genindsat efter afvisning af rigsretssag
[Netavisen - link 14.05.04] Politiken
Sydkoreas præsident Roh Moo-hyun genindsættes i embedet, efter landets øverste domstol afviste en rigsretssag mod den korruptionsanklagede leder.

Frankrig og Tyskland forsøger at true forfatningen på plads
[Netavisen - link 13.05.04] Financial Times (eng.)
Frankrig og Tyskland rasler, ifølge Financial Times, med sabelen i et forsøg på at få EU-forfatningen vedtaget. De to lande vil foreslå, at lande der ikke ratificerer forfatningen indenfor to år havner i et juridisk tomrum eller smides ud af klubben. Det er især den britiske premierminister Tony Blairs beslutning om at sende forfatningen til folkeafstemning - som bookmakere anser for umulig at vinde - der har få de to lande til at stramme den verbale skrue. Men også usikkerheden om udfaldet af den danske, hollandske og polske folkeafstemning skræmmer de to gamle EU-lande. Problemet for Frankrig og Tyskland er dog, at ændringer i reglerne for vedtagelse af traktater og forfatninger kræver enstemmighed mellem landene, hvilket Storbritannien garanterer, at der ikke er. Det irske formandskab, der kæmper en hård kamp for at skabe enighed, kalder det uhjælpsomt. Ifølge det fransk-tyske forslag er forfatningen vedtaget, hvis 20 ud af de 25 lande ratificerer den. Det er i øvrigt et gammelt forslag, som den tidligere franske udenrigsminister og medlem af EU-Konventet, Dominique de Villepin, lancerede. Men som allerede dengang blev afvist.

Hemmelige amerikanske fængsler har 10.000 terrorkrigs-fanger
[Netavisen - link 13.05.04] New Zealand Herald (eng.)
Næsten 10.000 fanger holdes under Abu Graib-forhold i fængswler rundt om i verden, oprettet af USA i forbindelse med den såkaldte 'krig mod terror').

Frihedskampen vil fortsætte
[Netavisen - link 10.05.04] Proletæren (sv.)
USA, som har advaret om opsplitning og en truende borgerkrig, mødes nu af irakere, som åbent går sammen med det fælles mål at uddrive okkupanterne. USA's politik har til formål at fortsætte okkupationen under FN-flag. Dets planer om at plyndre Iraks naturtilgange og etablere permanente militærbaser i landet skal fuldføres med en hjælpende hånd fra FN, og fra venstrefløjen i de imperialistiske lande.

Hvorfor overraskes over USA's brutalitet?
[Netavisen - link 10.05.04] Af Robert Fisk/Klassekampen (no.)
"Faktisk viser vi nu arabere på film, som nazisterne engang viste jøderne. Men araberne er frit vildt, potentielle terrorister alle mand, og alle kvinder, de må blødes op, 'forbedres', ydmyges, bankes op og tortureres."

Filippinerne: Statsterror op til valg
[Netavisen - link 10.05.04] Klassekampen (no.)
Filippinerne er en loyal USA-vasal, så derfor kan den statsterroristiske undertrykkelse der fortsætte ufortrødent under dække af 'demokrati', uden mediebevågenhed. Oppositionsaktivister henrettes på gaden af politiet.

Nationalhelts søn vandt i Panama
[Netavisen - link 10.05.04] Flamman (sv.)
Martín Torrijos, 40 år og økonom, vandt Panamas præsidentvalg 2. maj med godt 46 procent af stemmerne. USA's kandidat Guillermo Endara tabte stort mod Torrijos, hvilket er et yderligere bagslag for USA's Latinamerikapolitik.

USA-tortur sanktioneres fra højeste sted
[Netavisen - link 10.05.04] Orientering (radio)
En amerikansk forsvarsrapport om mishandlingen af fangerne i Irak fortæller ikke kun historiens slimede detaljer, men afdækker også en militær tankegang, som meget vel kan blive den politiske og militære ledelses virkeligt store forklaringsproblem. USA vil gøre fangevogtere til en aktiv del af afhørings-maskineriet.

Il Duce Berlusconi
[Netavisen - link 10.05.04] Orientering (radio)
Italien er nu ifølge en presse-ngo med i gruppen af lande, hvor pressefriheden kun er 'delvis fri'. Og der sættes navn på: Ministerpræsident Silvio Berlusconi har udøvet, hvad der betegnes som et "uacceptabelt pres" på tv-stationen RAI, hvilket har bidraget til yderligere ubalance i mediedækningen fra Berlusconis enorme medieimperium.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder