Netavisens nyhedslinks uge 9
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

USA dropper forbud mod landminer
[Netavisen - link 28.02.04] Politiken
Som det eneste NATO-land vælger USA at træde ud af en aftale om at forbyde landminer. Landet har udviklet intelligente miner, forklarer præsident Bush. Beslutningen vækker harme i USA.

50 millioner strejker i Indien
[Netavisen - link 26.02.04] The Hindu (eng)
Omkring 50 millioner mennesker - indbefattet statsansatte - gennemførte tirsdag en landsdækkende generalstrejke. De forlangte at en højesteretskendelse, der indskrænker strejkeretten forkastes - og en ny økonomisk politik fra regeringen.

Israel plyndrer palæstinensiske banker
[Netavisen - link 26.02.04] The Independent (eng)
I et forsøg på yderligere at destabilisere den palæstinensiske økonomi har israelsk militær plyndret 4 arabiske banker og hugget 30 mio. dollars i kontanter. Påskuddet: at pengene skulle bruges til at finansiere terror.

Frankrig lægger pres på Aristide
[Netavisen - link 26.02.04] DR
Frankrig foreslår, at der øjeblikkeligt sendes en international styrke til Haiti for at genoprette ro og orden i det fattige land. Frankrig siger også, at det er Haitis præsident, Jean Bertrand Aristide, der bærer skylden for det kaos, der i øjeblikket hersker i Haiti, og at han "bør drage konklusionen".
Se også
Haiti: kup eller oprør
[Netavisen - link 26.02.04] Modkraft
Oprørere erobrede den 23. februar Haitis næststørste by, Cap-Haitien, og begyndte straks at henrette regeringstro indbyggere. Danske aviser fremstiller oprøret som en desperat reaktion på et voldeligt og korrupt styre.
På Americas.org er billedet et lidt andet: amerikansk støttede erhvervsinteresser og diktaturets gamle militser i et kupforsøg mod en demokratisk, men svag regering.

CIA-boss varsler endeløs krig
[Netavisen - link 25.02.04] The Telegraph (eng)
CIA-chef George Tenet siger at 'krigen mod terror' ikke har udsigt til afslutning, og at USA vil være truet af 'islamisk ekstremisme' i lang tid. Det amerikanske angreb på al-Qa'eda har spredt gruppens 'terrorekspertise' over hele kloden.

Bush bruger bøsser i valgkamp
[Netavisen - link 25.02.04] Berlingske Tidende
Med forslaget om et forfatningsforbud mod ægteskab mellem homoseksuelle gav præsident Bush i aftes bolden op til en lang og formentlig beskidt valgkamp. Og han gjorde det med et usædvanlig skarpt sprogbrug.
Se også
Bush og bøsserne Berlingske Tidende

Californien: Optur for Kerry - Nedtur for Bush
[Netavisen - link 25.02.04] SF Gate (eng)
Opinionsundersøgelse i Californien viser, at John Kerry står meget stærkt - og at tilliden til George Bush styrtdykker.

Putin fyrer regeringen for åben skærm
[Netavisen - link 24.02.04] Politiken
Ruslands præsident Vladimir Putin har i en direkte tv-transmission fyret landets regering. Han vil først udpege en regering efter præsidentvalget 14. marts.

Europæiske ambitioner på sydflanken
[Netavisen - link 23.02.04] Orientering (RADIO)
EU's tre store - Tyskland, Frankrig og Storbritannien - i Berlin. Det handler om økonomi og om vejen frem efter sammenbruddet i EU-forfatningsforhandlingerne. Men under middagen bliver der snakket storpolitik. På bordet ligger for eksempel et nyt tysk forslag om en EU-NATO-aktion for "fred i Mellemøsten".

Nordirland ...
[Netavisen - link 23.02.04] Orientering (RADIO)
Nordirland har haft en fredsproces kørende i fem år efterhånden. Men det betyder på ingen måde, at nordirerne så også oplever et fravær af vold. Og manglen på forståelse mellem katolikker og protestanter er så stor som nogensinde. Det værste er, at helt unge mennesker og børn er involveret nu, og det betyder både mord og selvmord. Senest har 13 unge taget deres eget liv på få uger - i en af Belfasts bydele.

Haiti: Aristide bøjer sig for den amerikanske magtdelingsplan
[Netavisen - link 22.02.04] Kansas City Star(eng)
Haitis præsident Aristide har bøje sig for den amerikanske plan, der også støttes af EU, om en magtdeling, der indbefatter en ny regering, der vil være 'venligere' over for imperialistiske interesser. De amerikanskstøttede 'oprørere' forlanger fortsat hans afgang.

Britisk efterretningstjenester får stærkt udvidet magt
[Netavisen - link 22.02.04] The Guardian (eng)
Den britiske indenrigsminister David Blunkett vil udvide efterretningstjenesterne mget stærkt, øge overvågning og tillade emails og telefonaflytning som retsbeviser.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder