Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Uden for kameraet danser racisterne på bordet
[Netavisen - link 13.12.04] Yelah (sv.)
Sverige har ry for at være rimeligt fri for officiel racisme og diskrimination. Men de episoder, der tilfældigvis finder vej til tv eller radio, er kun toppen af et racismebefængt isbjerg.

Hadagitation og vulgær islamdebat
[Netavisen - link 13.12.04] Klassekampen (no.)
Førsteamanuensis ved institut for kulturstudier ved Oslo Universitet Berit Thorbjørnsrud er skræmt over den åbne hadeagitation mod muslimer, som er forstærket efter van Gogh-drabet. Og hun påpeger, at også den "pæne" muslimkritik er farlig.

Dæmonisering af RKU
[Netavisen - link 13.12.04] Proletæren (sv.)
Revolutionær Kommunistisk Ungdom i Sverige nægtes nu at leje offentlige lokaler, uddele pamfletter eller sælge deres blad, alt imens den vulgære antikommunistiske mediekampagne bliver stadigt kraftigere og mere
skinger i tonen.

Ned med religionsundervisning
[Netavisen - link 13.12.04] Yelah (sv.)
Den svenske folkeskole sidder dybt nedsunket i et klæbrigt kristent klister, hvor ungerne hjernevaskes med religion, førend de er gamle nok til at værge sig imod den.

Fascistoidt kursus for unge arbejdsløse
[Netavisen - link 13.12.04] Proletæren (sv.)
Arbejdsløse unge i Gøteborg visiteres til et privat firma, hvor de gennemgår et kursus, der har til formål at ydmyge dem og få dem til at lægge ansvaret for arbejdsløsheden på egne skuldre. At arbejde gratis for private virksomheder indgår i projektet.

Menneskerettighederne har dårligere vilkår i Danmark
[Netavisen - link 13.12.04] Orientering (radio)
Det går tilbage i Danmark, når det gælder menneskerettighederne. I år har der været eksempler på både egentlige krænkelser af menneskerettighederne og på, at nogle grupper bliver dårlige beskyttet. Og det er ikke kun indvandrere. Afdelingsleder Birgitte Kofod Olsen fra Institut for Menneskerettigheder gør status på rapporten.

Massivt flertal for kollektivaftaler
[Netavisen - link 13.12.04] Flamman (sv.)
Omkring otte ud af ti svenskere anser, at svenske aftaler skal gælde på det svenske arbejdsmarked, uanset hvad EU kræver.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder