Netavisens nyhedslinks uge 49
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Statsministeren anklages for grundlovsbrud
[Netavisen - link 03.12.04] DR
Statsminister Anders Fogh Rasmussen overtrådte den danske grundlov, forsvarsloven, Génève-konventionerne og gældende folkeret, da han sidste år sendte Danmark i krig mod Irak. Det mener græsrodsorganisationen Grundlovskomiteen af 2003, der om få dage afleverer et omfattende sagsanlæg mod statsministeren til Østre Landsret.

Ulands-penge betaler til forlængelse af dansk krigsdeltagelse i Irak
[Netavisen - link 01.12.04] Information
Penge, øremærket til miljø- og fredsprojekter overvejende i den fattigeste del af verden, skal i stedet gå til at betale for den militære indsats i Irak. Regeringen vil bruge én mia. kroner, afsat til miljø- og fredsprojekter hovedsageligt i u-lande, til at betale en forlængelse af styrken i Irak. Ifølge aktstykket er der afsat 3,076 mia. kroner til den militære indsats fra 2000-2004. Men den reelle udgift bliver formentlig 4,086 mia. kroner,

Desperat fattigdom: Ung mand satte ild til sig selv
[Netavisen - link 30.11.04] Politiken
En 29-årig mand fra Esbjerg var så utilfreds med størrelsen på sin kontanthjælp, at han - ved skranken på kommunens kontor - hældte en brandbar væske ud over sig selv og satte ild til.

Danmarks kolonimagt-fortid belyst
[Netavisen - link 30.11.04] Orientering (radio)
Nye dokumenter kaster lys over Grønlands tilslutning til rigsfællesskabet med Danmark. Dokumenterne giver nye ridser i Danmarks selverklærede status som "Verdens bedste kolonimagt". De grønlandske landspolitikere havde ingen embedsmænd, der kunne opstille alternativer til skrækscenariet om et folk, der ville gå under i sygdom og fattigdom, hvis det valgte Danmark fra.

Hvorfor monotont fysisk arbejde gør ondt
[Netavisen - link 30.11.04] Ekstra Bladet
Banebrydende forskning viser, at folk med fysisk monotone job udvikler store mængder af smertefremkaldende stoffer i musklerne.

Medierne skjuler den racistiske vold
[Netavisen - link 30.11.04] Modkraft
Ved siden af bl.a. en aktuel episode, hvor en gruppe islamister overfaldt en universitetslærer i København, fordi denne havde læst op af Koranen, synes Danmark at have et overset problem med etniske danskeres vold mod indvandrere og deres danske venner. Nogle steder synes racismen at have antaget karakter af daglig terror.

Farvelfærd
[Netavisen - link 29.11.04] Klassekampen (no.)
Fire af ti norskere anser det for troligt, at velfærdssystemet undergraves frem for udvikles, viser en meningsmåling. Mest negative er dem, der har været mest udsat for privatiseringsbølgen.

Sverige støtter USA's massakrer
[Netavisen - link 29.11.04] Yelah (sv.)
Den svenske udenrigsminister har lidet troværdigt forsøgt at sminke sin regerings opbakning til den amerikanske "rensningsaktion", dvs. massakre, mod Falluja med kritik af USA's "overvold". Valgfarcen skal nemlig sikres. Svenske våben er med til opgaven.

Skattestop har givet dyrere brugerbetaling
[Netavisen - link 29.11.04] Fagbladet
Prisen på offentlige ydelser som vand, renovation, transport og institutionspladser er steget med 17,5 procent siden 2001, viser ny analyse fra AErådet.

Jaldung frikendt
[Netavisen - link 29.11.04] Flamman (sv.)
Landsretten har fritaget Gøteborgs gamle polis-chef Håkan Jaldung for ansvaret for politiets brutale frihedsberøvelse af hundreder af politiske aktivister i juni 2001.

Mere svensk kommunisthetz
[Netavisen - link 29.11.04] Proletæren (sv.)
Den svenske ungdomsstyrelse, som fordeler offentlige midler til bl.a. politiske ungdomsorganisationer, har i forbindelse med en veltilrettelagt mediekampagne mod RKU ændret kriterierne for støtte, således at modtagerne skal være loyale mod det kapitalistiske system.

SiD støtter hård LO-kritik af Eva Kjer
[Netavisen - link 29.11.04] Fagbladet
Ligestillingsminister afviser at lovgive om kønsopdelte lønstatistikker. SiD bakker op bag LO-trusler om at forlade arbejdsgruppe for ligeløn.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder