Netavisens nyhedslinks uge 47
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Svenske nazister forbereder racekrig og massemord
[Netavisen - link 21.11.04] Aftonbladet (sv)
Fire svenske nazister er blevet anholdt for at planlægge massemord og attentater. De kommer fra den såkaldte Nationalsocialistisk Front - og har omfattende, konkrete planer om terrorvirksomhed i Sverige.

Pinlige Danmark
[Netavisen - link 21.11.04] Ekstra Bladet - Leder
Pushere og vagter (!) fra Pusher Street på Christiania har siddet stadig varetægtsfængslede i 8 måneder - det er endnu et eksempel på de yderst langtrukne forberedelser af straffesager - og de tilhørende umenneskeligt langstrakte varetægtsfængslinger, som er en dansk specialitet.

Rød front stopper tog til Israel i Randers
[Netavisen - link 20.11.04] Politiken
Som protest mod Israels fremfærd i Mellemøsten aflåste Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund DKU fredag en randrusiansk togfabrik, som leverer tog til Israel.

Færre ældre modtager hjemmehjælp
[Netavisen - link 19.11.04] Berlingske Tidende
Færre ældre får hjælp til rengøring, vask og madlavning. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af pensionister, der modtager hjemmehjælp, i år er faldet med 3.350 personer

S og DF enige: Valg til januar
[Netavisen - link 19.11.04] TV2
Én ting er top-lederne af Socialdemo­kraterne og Dansk Folkeparti enige om: Folketingsvalget kommer til januar.

’Vi er jo nogle ludere’
[Netavisen - link 19.11.04] Information
’Vi har solgt fuldstændig ud,’ siger dramatikeren Line Knutzon om sin egen generations kvinder

Discountkæden Lidl indgår overenskomst
[Netavisen - link 18.11.04] DR
Dagligvare-gigant forbereder indtog i Danmark. Som endnu et synligt bevis på, at den tyske discountkæde Lidl vil åbne en række butikker i Danmark indgik HK Handel og Lidl i dag to overenskomster.

Folkesundheden i Grønland har det skidt
[Netavisen - link 16.11.04] Politiken
Folkesundheden i Grønland er på niveau med lande som Vietnam, Thailand og Pakistan. Mange selvmord, høj børnedødelighed og udbredt overvægt præger befolkningen.

Børsfusion freder danske virksomheder
[Netavisen - link 16.11.04] Politiken
Danske børsnoterede virksomheder slipper for skrappere nordiske krav om oplysningsforpligtelser, når Københavns Fondsbørs fusionerer med svensk-finsk børskæmpe. Udlandet undrer sig - Forbrugerrådet kritiserer.

Malmø - det nyliberale mareridt
[Netavisen - link 15.11.04] Flamman (sv.)
Erhvervsfrekvensen er 64 pct., jævnført med 75 pct for hele Sverige. Velfærdsindikatorer som fattigdom, trange boliger, andel med lavindkomster, daginstitutionsmangel og kriminalitet viser et Malmø i ilde forfatning. Trods dette er nedskæringerne accelereret i løbet af de seneste år, med hundreder af millioner i besparelser. Under socialdemokratisk
lederskab.

Kollektivaftaler bliver sværere at indgå
[Netavisen - link 15.11.04] Proletæren (sv.)
En rundringning til fagforbundet Byggnads afdelinger i Skåne bekræfter billedet af, at udenlandsk arbejdskraft er øget i omfang, og at det er svært at indgå kollektivaftaler.

Lovlig aktivering?
[Netavisen - link 15.11.04] Orientering (radio)
Han er flygtning, og derfor kan kommunen lovligt nøjes med at give ham kontanthjælp for at udføre et almindeligt arbejde. Sådan lyder rettens eneste konkrete begrundelse for at frifinde Herning kommune i en sag om aktivering. Men er en sådan dom lovlig? Interview med professor i socialret ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder