Netavisens nyhedslinks uge 41
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danmark på vej mod overvågningssamfund
[Netavisen - link 10.10.04] DR
Borgerens rettigheder er i løbet af de seneste 10 år blevet massivt udhulet af politikerne, siger professor i strafferet ved Københavns Universitet Vagn Greve til Jyllands-Posten. - Nu må vi spørge, hvor meget vi er villige til at give køb på respekten for det enkelte individ i bekæmpelsen af kriminalitet.

Fogh gør klar til et forårsvalg
[Netavisen - link 08.10.04] SiD
Ledigheden er roden til alt ondt for regeringen, der følte sig tvunget til at kommentere ledighedstallene, før de blev offentliggjort.

Oppositionen stiller krav om hurtigt valg
[Netavisen - link 07.10.04] Politiken
Befolkningen skal tage stilling til kommunalreformen, før den vedtages, mener oppositionspartierne, der kræver folketingsvalg inden foråret.
Se også
Kræver valg på kommunalreformen DR

Murdoch kan byde på TV 2
[Netavisen - link 07.10.04] Berlingske Tidende
Kulturminister Brian Mikkelsens ønske om at udelukke visse udenlandske mediemoguler fra at købe TV 2 ser ud til at mislykkes. Der bliver efter alt at dømme tale om en åben salgsproces, hvor alle får lov at byde.

Tørnæs dropper SU til pædagogstuderende
[Netavisen - link 07.10.04] Politiken
Pædagogstuderende får alligevel ikke SU, når de skal i praktik - hvilket undervisningsminister Ulla Tørnæs ellers har lovet. Studerende, rektorer og forbund er dybt skuffede.

Flere prøver i folkeskolen
[Netavisen - link 06.10.04] DR
Der skal flere prøver i folkeskolen. Det står klart efter undervisningsministeren overraskende har fået opbakning fra folkeskolens bagland til sine forslag om flere test.

Ulla Tørnæs pebet ud af studerende
[Netavisen - link 05.10.04] Politiken
Undervisningsminister Ulla Tørnæs' tale til 35.000 demonstrerende studerende foran Christiansborg endte i verbal mudderkastning og pibekoncert.

'Det går godt i Danmark'
[Netavisen - link 05.10.04] Statsministeriet
Anders Fogh Rasmussens tale ved Folketingets åbning tirsdag den 5. oktober 2004: Det går godt i Danmark! Det bliver bedre endnu - og der udskrives ikke valg nu.

Demokratiets vogtere
[Netavisen - link 04.10.04] Folkebladet
Glostrup Politi svarer igen med at sigte Camilla, efter hun har klaget over politiets adfærd, hvor hun blev skambidt af en politihund. Forsvarsadvokat Bjørn Elmquist har taget sagen.

Nazistisk overfald
[Netavisen - link 04.10.04] Østgøta Correspondenten (sv.)
Denne weekend førte endnu et offer til listen over højreradikal/nazistisk vold. En handikappet mand af sydlandsk afstamning blev livsfarligt skadet under et overfald begået af fire skinheads i svenske Mjølby.

Bistandspenge til privatiseringskampagner
[Netavisen - link 04.10.04] Klassekampen (no.)
Norge er med til at finansiere et imperialistisk privatiseringsinstitut, som drager rundt i den tredje verden med mere menneskelig elendighed i kølvandet, bl.a. efter privatisering af vand.

Rødlakken tages frem til brug
[Netavisen - link 04.10.04] Klassekampen (no.)
Nu skal det norske SF-parti, Socialistisk Venstre, have et principprogram, der taler for socialisme, mener en stortingsrepræsentant. Vejen dertil går naturligvis via reformer.

Kommunalreformen designet til udlicitering
[Netavisen - link 04.10.04] Orientering (radio)
Fogh-regeringen har nedsat et udliciterings-råd, som med en ny rapport bekræfter, at den administrative strukturreforms formål er at privatisere offentlige opgaver såsom pasning og pleje.

Politiløgne afsløret
[Netavisen - link 04.10.04] Proletæren (sv.)
En hollandsk aktivist er frikendt for vold mod en betjent under demonstrationerne i Gøteborg 2001, da detaljerede videoklip kunne dokumentere, at politiet løj i anklagen mod aktivisten. Sagen kaster lys over de forudgående processer imod aktivister, som til dels har fået hårde fængselsstraffe, mens ikke en eneste i ordensmagten er stillet til ansvar for
skarpe skud mod gadefestdeltagere ved samme lejlighed.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder