Netavisens nyhedslinks uge 38
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

S søger borgfred om den dansk Irak-deltagelse
[Netavisen - link 16.09.04] Politiken
Socialdemokratiet og de radikale anklages for at opildne til terror ved at gøre danske soldaters tilstedeværelse i Irak til et valgtema. De svarer igen med at opfordre til ny strategi for Iraks udvikling

Med ført hånd: Statsministeriet arbejdede med på revisionsrapport om Fischer Boel
[Netavisen - link 15.09.04] Politiken
Statsministeriet kritiseres for at have gået for langt i forsøget på at rense Mariann Fischer Boel for mistanke om inhabilitet, da hun skulle godkendes som EU-kommissær. Ministeriet ville ændre konklusionen i revisorerklæring til EU-Kommissionen.

Truer indvandrerfamilier med politiske tvangsfjernelser
[Netavisen - link 15.09.04] Århus Stiftstidende
Venstres integrationsordfører, Irene Simonsen, foreslår tvangsfjernelse af børn, der opdrages til at hade Danmark. Hun får støtte fra Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

Eks-miljøminister indhentes af fortiden
[Netavisen - link 15.09.04] Politiken
Rigsrevisionen skal nu kulegrave landbrugsminister Hans Christian Schmidts (V) fordeling af naturpenge i hans tid som miljøminister.

Slaget tabt, rejs hjem
[Netavisen - link 14.09.04] Information. Leder
Nu er slaget tabt. Amerikanerne kan ikke vinde irakernes hjerter. De kan ej heller kæmpe mod et irakisk oprør de næste 10 år. For USA er Irak blevet Vietnam om igen. Og de lande, der deltager i den amerikansk-ledede koalition, kan ikke gøre nogen forskel.

Flekstid leder til udbrændthed
[Netavisen - link 13.09.04] Dagens Nyheter (sv.)
Cirka hver tredje flekstidsarbejder lider af lægeligt diagnosticeret udbrændthed. Arbejdstiden for dette segment er meget højere end for fasttidsansatte, og det er kvinder i deres bedste alder, som rammes hårdest af sliddet.

Svartlidens guld
[Netavisen - link 13.09.04] Proletæren (sv.)
En nyetableret mine i det arbejdsløshedsramte indre Norrland i Sverige baserer sig på grov udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft til usle lønninger. En faglig konflikt har foreløbig lappet på noget af det afslørede, men arbejdskraft-importen fortsætter ikke desto mindre. Minen på 'Sortlien' er blevet et markant eksempel på løndumping i EU og den nye verdensorden.

Chikane mod anti-apartheid-konference
[Netavisen - link 13.09.04] Proletæren (sv.)
Sytten af nitten palæstinensere fra organisationen PPYU er blevet nægtet af Israel at rejse til en solidaritetskonference i Sverige. De borgerlige medier hetzer på goebbelsk vis mod konferencen og kalder den en "terroristkonference". I selve værket handler den om, at palæstinensiske unge skal kunne træffe svenske unge.

Den pæne fascisme
[Netavisen - link 13.09.04] Orientering (radio)
I dette indslag kan man bl.a. høre forbrugsminister Henriette Kjær forklare, at når der er en forskel i levealder på 25 år mellem ufaglærte arbejdere og spidsborgere, skyldes det, at arbejdere er for dumme til at leve sundt.

Gunnar Viby Mogensens afstand til fakta
[Netavisen - link 13.09.04] Orientering (tekst)
Redaktionen på det samfundskritiske radioprogram Orientering
tilbageviser her (endnu) et offentligt angreb på programmet for at være noget i retning af 'røde lejesvende', i dette tilfælde i dækningen af udlændinge- og integrationspolitikken i Danmark.

Henrik Gade Jensens lille nazist i maven
[Netavisen - link 13.09.04] Kontradoxa
Henrik Gade Jensen er ikke dokumenteret nazist. Men ligesom flere andre på den yderste højrefløj har han et lunkent og tvetydigt forhold til nazismen, ligesom han beviseligt har været aktiv i sammenhænge, hvor der var forbindelser til nazistiske kredse. Især tre forhold understreger dette, nemlig hans omfattende aktivitet i Den Danske Forening, hans
solidariske omtale af Dansk Forum samt hans sympati for den tidligere SS-officer og højreekstreme partileder Franz Schönhuber.

Blå-gult NEJ til euro
[Netavisen - link 13.09.04] Aftonbladet (sv.)
Det svenske folkeflertal imod EU's fælles valuta holder ikke bare ved, det vokser.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder