Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Regeringen vil bruge ulandsbistand på militær
[Netavisen - link 11.09.04] Berlingske Tidende
Regeringen planlægger at bryde med et princip om aldrig at bruge penge fra den danske ulandsbistand til militære formål. Det usædvanlige skridt udløser kraftige reaktioner. Fra skjult støtte til Irak-krigen skal penge åbenlyst overføres til militærformål.

Langtidsledige uden offentlig hjælp
[Netavisen - link 11.09.04] SiD
Over en tredjedel er uden offentlig forsørgelse, når de falder ud af dagpengesystemet, viser ny undersøgelse. Kun tre ud af 10 har tilknytning til arbejdsmarkedet.

Retssag mod kommuner for jobtyveri fastholdes
[Netavisen - link 11.09.04] Berlingske Tidende
Otte danske kommuner kan fortsat regne med at blive slæbt i retten af en privatmand for konkurrenceforvridning under deres aktiveringssamarbejde med den danskejede koncern Bodum.
Se også
Bodum-aktivering overraskende frikendt SiD

Fattigdom
EU: 400 000 fattige i Norge
[Netavisen - link 10.09.04] Dagbladet (No)
Ifølge EUs lavt satte fattigdomsgrænse er der 400.000 fattige i Norge. Ifølge den norske regerings er der 90.000. Nu vil flere af oppositionspartiene i Stortinget have omdefineret fattigdomsgrænserne.
Se også
Langt flere fattige Aftenposten (no)
Ifølge EU er alle nordmænd på laveste pension fattige. Det benægter regeringen. Ministrene kan jo prøve at leve for 82.000 norske kroner om året!
Se også
Hvad med Danmark
Danmark har ingen officiel fattigdomsgrænse:
For en lovmæssigt fastsat fattigdomsgrænse
Af Kaj Rudi Rasmussen, Kommunistisk Politik 3, 2004
Bud på en fattigdomsgrænse i Danmark
Af Kaj Rudi Rasmussen, Kommunistisk Politik 4, 2004
Se også
Fattigdommen breder sig som pest i Danmark
Netavisen 21.11.3003

Eksplosion i støttede job i kommunerne
[Netavisen - link 09.09.04] Fagbladet
15 procent flere ekstraordinært ansatte i amter og kommuner på bare et år - hver fjerde teknisk servicemedarbejder er i støttet job, viser ny undersøgelse.

Lykketoft: Socialdemokratiet er ikke længere et socialistisk parti
[Netavisen - link 09.09.04] Politiken
»Socialdemokratiet er ikke længere et socialistisk parti«, fortæller formand Mogen Lykketoft før partiets kongres, der starter i dag. Et nyt principprogram er lagt frem for medlemmerne - for kun sjette gang i partiets historie.
Se også
Udkast til nyt principprogram
Socialdemokraternes kongreshjemmeside
Socialdemokraternes finanslovforslag

Flertal for højhuse på Christianshavn vakler
[Netavisen - link 09.09.04] Politiken
Det københavnske prestigebyggeri af seks store højhuse på Christianshavn er kommet i modvind: Flertallet i Borgerrepræsentationen er begyndt at smuldre.

Giftkatastrofe lurer ved Esbjerg
[Netavisen - link 08.09.04] TV2
I Kærgård Klitplantage nord for Esbjerg, lurer en giftskandale, der er større end giftdepotet ved Cheminova. I snart 50 år er spildevand lækket fra Grindstedværkets gamle depot under Kærgård Klitplantage og ud i Vesterhavet, oplyser TV-Avisen.

Ny dansk EU-aftale hænger i tynd tråd
[Netavisen - link 07.09.04] Politiken
Intet tyder på, at regeringen kan få Socialdemokratiet og de radikale med i et nyt nationalt kompromis om EU. SF kræver vetoret over dansk EU-politik, og det vil S og R ikke acceptere.

Politiet i aktion mod træ-besættere
[Netavisen - link 07.09.04] Politiken
Politiet gik tidligt i morges i aktion for at få et hold besættere ned på jorden, efter at de i flere dage har opholdt sig i træerne på en byggegrund på Bispebjerg, hvor NCC skal bygge. Flere unge er anholdt, men i et enkelt træ holder besætterne fortsat stand.

Ingen jubel over global kapitalisme
[Netavisen - link 06.09.04] Klassekampen (no).
Flertallet af norskerne tror, at globaliseringen kommer til at føre til flere arbejdskonflikter. Fire af ti tror, at globaliseringen vil svække det norske velfærdsniveau.

Venstrefløjens elendighed igen
[Netavisen - link 06.09.04] Klassekampen (no).
Parlamentsgruppen i den norske modsvarighed til SF, Socialistisk Venstre, har besluttet at støtte det norske engagement på besættelsesstyrkernes side i Irak i form af træning af Quislingstyrets officerer. Det vækker raseri blandt partiets medlemmer og løjtnanter.

Vilkårlig politivold mod unge
[Netavisen - link 06.09.04] Folkebladet
En politihund bed fodboldtilskueren Camilla til blods, efter hun var blevet bagbundet og lå på jorden. Hendes mørkhudede kammerat, der ligesom Camilla var sagesløs, blev vilkårligt anholdt, og Camillas protest forårsagede, at der blev pudset en køter på hende - grundigt.

Accept af mindstelønnen
[Netavisen - link 06.09.04] Søndagsavisen
Den danske mindsteløn på mellem 90 og 100 kr. i timen er på et passende niveau. Det mener et flertal på 58 procent af den danske befolkning ifølge en meningsmåling. 22 procent af de adspurgte synes, at den er for lav, mens 14 procent synes, at den er for høj.

15 procent af natarbejderne er syge
[Netavisen - link 05.09.04] Fagbladet
Ny undersøgelse viser, at hver ottende natarbejder bør i behandling i sundhedssystemet. Tre procent anbefales helt at holde op med at arbejde om natten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder