Netavisens nyhedslinks uge 36
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Tre drenges familier smides ud af boligforening
[Netavisen - link 03.09.04] Politiken
Brabrand Boligforening gør alvor af truslerne og sætter nu familierne til tre røveridømte drenge på gaden. Det er grotesk!

Danskerne: Ringe støtte til Irak-krig og besættelse
[Netavisen - link 03.09.04] DR
Hver tredje dansker vil have soldaterne hjem fra Irak og kun godt hver tredie mener, at det var rigtigt af USA og krigskoalitionen at starte krigen, viser Gallup-undersøgelse for TV-Avisen.

Lenin-statue bliver stående
[Netavisen - link 03.09.04] Politiken
Farcen om Lenin-statuen: Arbejdermuseets bestyrelse har besluttet, at en omstridt statue af Lenin bliver stående på museet trods protester fra fremtrædende socialdemokrater.

Danskerne: Vreden mod USA vokser
[Netavisen - link 02.09.04] DR
Gallup: Danskerne bryder sig ikke om den måde, USA forvalter sin rolle som verdens eneste supermagt på. Faktisk mener 65 procent af befolkningen, at USA forvalter rollen arrogant. Kun 28 procent mener, USA handler ansvarligt som supermagt Kun 5 procent af befolkningen mener, verden er blevet mere sikker siden Afghanistan- og Irak-krigen.
Se også
Kun 11 pct af danskerne ville stemme på Bush DR
En ny meningsmåling foretaget af Gallup for Tv-avisen viser nemlig, at 72 procent af danskerne ville stemme på demokraten Kerry. George Bush ville få 11 procent og de sidste 17 procent ved ikke, hvem deres stemme går til.
Prognoserne i USA lover tæt løb i præsidentkampen.

Mærsk-konflikt i USA eksploderer
[Netavisen - link 31.08.04] SiD
Chauffører protesterer over Mærsk uden for den danske ambassade og ved danske konsulater i 21 byer . De mener, at selskabet overtræder internationale konventioner.
Se også
A.P. Møller blacklistet for aktivitet i Burma Politiken
En af verdens mest indflydelsesrige interesseorganisation
er for demokratisering af Burma har blacklistet A.P. Møller - Mærsk, fordi virksomheden er til stede i Burma gennem en lokal agent, der er tilknyttet militærregimet.

Medicinalgigant bruger amerikansk pression i dansk medicinsag
[Netavisen - link 31.08.04] Politiken
Højest usædvanligt har medicinalselskabet Merck Sharp & Dohme betalt den tidligere amerikanske udenrigsminister Madeleine Albright for et møde med indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det sker samtidig med, at firmaet har lagt sag an mod ministeriet.

Tidligere rigspolitichef: Ministerium kendte til rockerkilde
[Netavisen - link 31.08.04] Politiken
Justitsministeriet leder fortsat efter papirer i Dan Lynge-sagen. Tidligere rigspolitichef Ivar Boye forklarede i går over for Dan Lynge-kommissionen, at han i 1991 videregav et referat til Justitsministeriet.

Firmahandler runder 100 mia. kr.
[Netavisen - link 31.08.04] Børsen
Der er handlet danske virksomheder og dominerende ejerandele for mere end 100 mia. kr. i 2004. Bølgen af virksomhedskøb fortsatte ufortrødent gennem den normalt døde sommerperiode, og der er gennemført handler for mere end 25 mia. kr. i de seneste måneder.

Aftenskolerne sat under pres
[Netavisen - link 30.08.04] Dagbladet Køge
Januar 2003 skrumpede statens tilskud til aftenskoleundervisning ind fra to tredjedele til en tredjedel. Det er årsagen til de voldsomme prisstigninger de sidste par år, som har medført, at op mod hver sjette kursist er droppet ud.

Bønderne overdriver behovet for arbejdskraft
[Netavisen - link 30.08.04] Fagbladet
Ifølge en ny undersøgelse fra Landbrugets Arbejdsgiverforening har kun omkring en procent af landmændene et reelt problem med at rekruttere medarbejdere.

SiD og terrorlovene
[Netavisen - link 30.08.04] Fagbladet
En SiD-afdeling er blevet mødt med kritik for opbakningen til foreningen Oprør og en fest, der stiller spørgsmål ved den nye terrorlovgivning. Relevante spørgsmål, mener SiD's internationale sekretær.

Folkevandringer øges
[Netavisen - link 30.08.04] Orientering (radio)
Hvis alle migranter, dvs. ind- og udvandrere, havde samme nationalitet, ville de være verdens femte største land målt i indbyggere. Ca. 200 millioner mennesker bor i et land, hvor de hverken er født eller er statsborgere. Og det tal stiger år for år.

A.P. Møller - Mærsk i rekordhumør
[Netavisen - link 28.08.04] Berlingske Tidende
Danmarks suverænt største virksomhed A.P. Møller - Mærsk A/S overraskede alt og alle, da gruppen fredag lidt over middag lagde intet mindre end en kanonregnskab på bordet. Sandsynligvis det bedste nogensinde i Danmark.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder