Netavisens nyhedslinks uge 35
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Taktisk og populistisk udspil fra regeringen
[Netavisen - link 27.08.04] SiD
Finanslov: Regeringen vil give millioner til efteruddannelse, pasningsgarantier og miljøet. Men det er ren valgkampspopulisme, mener SiD.

Fodboldspillere på banen igen
[Netavisen - link 25.08.04] Politiken
Divisionsforeningen og Spillerforeningen er i nat nået til enighed og fodboldkonflikten er dermed suspenderet frem til 6. septemper. Dermed kan Brøndby og AaB i morgen bruge alle deres spillere i UEFA Cup-kvalifikationskampene, og SAS-ligaen genoptages i weekenden.

PET går til støttefest
[Netavisen - link 25.08.04] Berlingske Tidende
PET og Bagmandspolitiet overvåger støttefest i Folkets Hus på Nørrebro til fordel for terrorstemplede bevægelser i Mellemøsten og Latinamerika.

OL's mørke hjerte
[Netavisen - link 23.08.04] Klassekampen (no.)
OL's grundlægger, baron Coubertin, var en beundrer af Adolf Hitler, og han lagde en socialdarwinistisk holdning i sin ledelse af den tilbagevendende sportsbegivenhed. OL i Berlin 1936 vakte Coubertins store begejstring.

Alkohol-kollaps
[Netavisen - link 23.08.04] Proletæren (sv.)
Sverige er under pres fra EU i færd med igen at fylde arbejderklassen og ungdommen med billig brændevin. Den succesrige barske svenske alkoholpolitik, der blev indført i 1955, står for fald.

Beskæftigelsesgaranti var svindel
[Netavisen - link 23.08.04] Yelah (sv.)
Hundredvis af job forsvinder fra en bilfabrik i Køping i Sverige, og den ansvarlige virksomhed strunter dermed i den beskæftigelsesaftale, de har indgået med fagforeningen. Sådanne beskæftigelsesaftaler vinder frem i EU i denne tid.

60-timers uge nu!
[Netavisen - link 23.08.04] Klassekampen (no.)
Kun stærke faglige protester har indtil videre udskudt EU's ministerråd i vedtagelsen af et arbejdstidsdirektiv, som vil tillade 15 timers arbejdsdage med 8 timer imellem vagterne og arbejdsuger på op til 60 timer i luftfartsbranchen.

Ældre er desperate for at få arbejde
[Netavisen - link 23.08.04] Fagbladet
45,5 procent af danskere mellem 50 og 59 år vil tage et dårligere job, end de har været vant til, bare for at komme i arbejde, viser en undersøgelse fra AUC.

Anklager om misbrug af løntilskud
[Netavisen - link 23.08.04] Politiken
En stribe faglige organisationer mener, at ganske almindelige job bliver besat af ledige med løntilskud. Det sker angiveligt for at pynte på statistikken.

Over 1.300 mistede dagpengene sidste år
[Netavisen - link 23.08.04] SiD
1.379 ledige faldt ud af dagpenge-systemet sidste år, hvilket er 300 færre end i 2002. Men hver gang en mister retten til dagpenge, er det én for mange, mener SiD's a-kasse.

Stor retssag om hormoner truer Novo
[Netavisen - link 23.08.04] Politiken
400 amerikanske kvinder sagsøger medicinalproducenter for at have fortiet risikoen ved at tage hormoner.

Nyt lys over lønkløften
[Netavisen - link 23.08.04] SiD
Faglig Tendens: SFI' ny store ligelønsundersøgelse imødekommer kritik og justerer undersøgelsesmetoden. Det gør lønkløften mellem kønnene endnu dybere.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder