Netavisens nyhedslinks uge 34
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Museskader afvises som arbejdsskader
[Netavisen - link 17.08.04] Berlingske Tidende
Smerter i hånd og underarm efter computerarbejde bliver hverken optaget på den nuværende eller kommende fortegnelse over erhvervssygdomme, siger erhvervssygdomsudvalget, hvis indstilling følges af Arbejdsskadestyrelsen - i endnu en grotesk afgørelse, gratis for de private og offentlige arbejdsgivere.

Boel søger at tage luften ud af EU-polemik om sit gods
[Netavisen - link 17.08.04] Berlingske Tidende
Efter en weekend med polemik om Mariann Fischer Boels (V) fynske gods sendte hun mandag en revisorerklæring til EU-Kommissionen i Bruxelles. Det skete i et forsøg på at afbøde yderligere habilitetsspørgsmål om hendes rolle som henholdsvis godsejer og fremtidig landbrugskommissær.

Undren over Fogh's OK-ønske
[Netavisen - link 17.08.04] Fagbladet/SiD
Statsministeren foreslår, at der i fremtidens overenskomster satses på uddannelse frem for løn. Det skaber undren i SiD efter at regeringen har skåret i området med 1.5 milliard

SiD: 40 timers arbejdsuge urealistisk
[Netavisen - link 17.08.04] Fagbladet/SiD
Formanden for SiD's Industrigruppe Børge Frederiksen tror ikke på højere arbejdstid. Men han frygter til gengæld, at tillidsfolk oftere vil møde krav om lønnedgang.

Danske drab på civile i Irak
[Netavisen - link 16.08.04] Modkraft
En grønthandler, en barber samt en 16-årig dreng har mistet livet efter kampe mellem danske besættelsestropper og irakiske oprørere. Irakiske oliearbejdere strejker i protest mod den amerikansk ledede offensiv mod oprørene i Najaf.

Lindø-værftet kræver totalt klassesamarbejde
[Netavisen - link 16.08.04] Fagbladet
Brev til alle medarbejdere på Lindø-værftet: Vi vil ikke have flere overenskomststridige strejker. Brevet er underskrevet af såvel ledelse som tillidsfolk.

Krav om modoffensiv
[Netavisen - link 16.08.04] Proletæren (sv.)
Proletæren har interviewet et par arbejdere på en stor gøteborgsk arbejdsplads, hvor ledelsen har været i front med kravene om at klemme citronen mere på arbejdskraften. De er 'skitförbannade', da arbejderne i forvejen er mere eller mindre nedslidte.
Se også
"De lade arbejdere"
[Netavisen - link 16.08.04] Proletæren (sv.)
De seneste uger har et antal ledere for store svenske virksomheder kommet med udspil, i hvilke de anklager arbejderne i Sverige for at være for lade. Budskabet er, at man må være beredt til at jobbe mere for samme
løn, samt at arbejdsretten må indskrænkes, hvis ikke virksomhederne skal flytte fra Sverige.

Lovbryder fik startet politisk miljø-sag
[Netavisen - link 16.08.04] Fagbladet
Virksomhedsindehaver, der føler hun har fået uretfærdig miljøbøde, havde ikke stillet nødvendigt sikkerudstyr til rådighed for medarbejderne, oplyser AT.

Lærerslagtning i Brøndby
[Netavisen - link 16.08.04] Folkebladet
Nye millionbesparelser på Brøndbys skoler betyder lærerfyringer og et timetal, der for de ældste klassers vedkommende er lavere, end Undervisningsministeriet anbefaler.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder