Netavisens nyhedslinks juli 2004
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dyt-båt, her går det godt
[Netavisen - link 26.07.04] Flamman (sv.)
Hjemmehjælperne i Malmø skal nu udstyres med GPS-sendere, som de skal betjene ved hver jobfunktion, så arbejdsgiveren kan effektivisere deres tidsforbrug og spare penge.

Myndighederne lyver tykt om spastiker-hjælp
[Netavisen - link 26.07.04] Orientering (radio)
Det afspejlede ikke de handicappedes virkelighed, da socialminister Henriette Kjær i en redegørelse til Folketinget i juni oplyste, at kommunerne det sidste år har indberettet en stigning i antallet af personlige hjælperordninger på næsten 30 procent. Derimod har op mod hver tiende handicappet i perioden formentlig fået frataget den hjælperordning, der gør det muligt at komme uden for hjemmets fire vægge. Det fremgår af en aktindsigt i korrespondancen mellem styrelse og ministerium.

Hvem er skurken?
[Netavisen - link 26.07.04] Proletæren (sv.)
Massemediernes behandling af den løsladte svenske Guantanamofange Mehdi Ghezali er umenneskelig. Efter bare nogle dages hvile udsættes han for amme spørgsmål, som amerikanerne har stillet ham. Årsagen er racisme. Mehdi Ghezali er muslim, og alle muslimer er dømt til at være potentielle terrorister af vestverdenen, hvor diskussionen mere og mere præges af USA's terroristjagt.

Danske kommunister på vej mod lysere tider
[Netavisen - link 26.07.04] Politiken
"Samlingsprocessen" mellem KPiD, DKP/ML - og DKP - har nået Politikens spalter.

Forbrugerne bliver taberne i EU's kemireform
[Netavisen - link 25.07.04] Politiken
EU-kommissionen har bøjet sig for kemiindustriens og de store kemilandes lobbyarbejde og udvandet storstilet reform. Også den danske regering kritiseres for at være for erhvervsvenlig.

Dansker erkender APM-Mærsk-praksis med at skjule olieudslip
[Netavisen - link 25.07.04] Berlingske Tidende
En skibsmaskinmester ansat på tankskibet "Jane Maersk" har i USA erkendt, at han i forbindelse med en kystvagtinspektion i maj i år gemte og ødelagde dokumenter, der kunne afsløre et olieudslip foretaget af det danske skib. I sin skriftlige tilståelse til de amerikanske myndigheder erkender skibsmaskinmesteren, den 35-årige Johnnie Lauridsen Nielsen, at praksisen var en "uskreven regel" på skibe ejet og/eller drevet af A.P. Møller - Mærsk.

Højere el-regninger til forbrugerne
[Netavisen - link 22.07.04] DR
På fire år er prisen for elektricitet fordoblet på de frie markeder - og Nordpool, som er den fri markedsplads for el i Norden, regner med, at prisen vil holde sig på 220-230 kroner per megawatt-time eller 22-23 øre per kilowatttime. Det er omkring 50 procent mere, end el har kostet i første halvdel af i år.

JuniBevægelsen i samarbejde med racistisk parti
[Netavisen - link 22.07.04] Information
JuniBevægelsens medlem af det nyvalgte Europa-Parlament, Jens-Peter Bonde, samarbejder i den nye samling med både det italienske højreparti Lega Nord og det græske Laos. Begge partier er blevet anklaget for bl.a. fremmedfjendskhed. De har forbedret sig, siger Bonde

Københavns største aftenskole fallit
[Netavisen - link 22.07.04] Politiken
Byens største og ældste aftenskole - Københavns Kursuscenter og Aftenskole (KKA) - lukker efter 107 års virke på grund af faldende offentlige tilskud. Det går ud over 25.000 kursister og 475 medarbejdere.

Plan om at sprede tosprogede børn til alle skoler i København
[Netavisen - link 22.07.04] Politiken
Københavns skolepolitikere er parate til at indføre en spredningsmodel for de to-sprogede elever. Det kan betyde, at børnene mister retten til at gå i den lokale distriktsskole.

Irak: Endnu et angreb mod de danske besættelsestropper i Camp Eden
[Netavisen - link 21.07.04] TV2
For anden nat i træk har der været et raketangreb mod de danske styrker i Camp Eden i Irak.

Palæstinensisk fodboldhold afvist
[Netavisen - link 19.07.04] Proletæren (sv.)
Et fodboldhold bestående af palæstinensere fra de besatte områder og organiseret af palæstinensere kunne ikke få visum til Gothia-turneringen i Sverige, der er verdens største ungdomsturnering. Et etnisk blandet hold fra Israel, som er organiseret af en stiftelse ledet af Shimon Peres, og som skal vise landets menneskelige ansigt, kunne derimod godt
lukkes ind.

Hvorfor tjener kvinder mindre?
[Netavisen - link 19.07.04] Proletæren (sv.)
Det socialdemokratiske svenske LO-apparat præsenterer i en rapport ligelønssagen som et spørgsmål om fordeling af en én gang given lønsum imellem mandlige og kvindelige arbejdere. LO anbefaler øgede markedsmekanismer og korporatisme for at højne kvindernes lønniveau.

Antisemitismens politik
[Netavisen - link 19.07.04] Kontradoxa
Lars Ploug undersøger begrebet antisemitisme - og debatniveauet herhjemme: "Mange af de mennesker, der ytrer sig kritisk over for Israel, er de samme, der går til mindehøjtideligheder for nazismens ofre, konfronterer virkelige nazister og forbinder sig til israelere, der som Uri Avneri godt kan kende forskel. Imens gør Melchior nazi-Jonni stueren ved at
gøre ham og Torben Lund til to stykker af samme alen."

Danske racisme-tilstande på vej i Norge?
[Netavisen - link 19.07.04] Klassekampen (no.)
Det norske Fremskridtspartis leder Carl I. Hagen har leveret en offentlig bandbulle rettet imod islam og muslimer, der med sin pogromforberedende karakter påminder om Dansk Folkeparti. Ikke overraskende finder Jesper Langballe den udvikling i nabolandet positiv.

- Som om jeg var Bin Laden
[Netavisen - link 19.07.04] Modkraft
Ramin var i København torsdag den 8. juli for at markere »Studenternes Dag«. Det er femårsdagen for studenteroprøret i hjemlandet Iran. Et oprør, Ramin selv var aktiv deltager i og som blev slået hårdt ned af regimet i Teheran. Ved demonstrationen fik han en smag af det danske politis rå vilkårlighed.

Vilde roser kan ikke holdes nede
[Netavisen - link uge 28] SiD
Annisette og Thomas Koppel bruger energien fra almindelige mennesker i deres musik. Og den energi vil i disse år noget andet end det, statslederne vil, mener parret.

Fritidsjobbere i retsløst hul
[Netavisen - link uge 28] SiD
Manglende ansættelseskontrakter er en katastrofe for unge, hvis de involveres i en arbejdsulykke. To ud af tre står ifølge LO's Jobpatrulje uden gyldig kontrakt.

Danske sager giver Europaråds-kritik af udlændingepolitik
[Netavisen - link uge 28] Politiken
Mennesker i Danmark får i praksis krænket deres menneskerettigheder på grund af den stramme danske udlændingelov. Det viser flere sager, siger Europarådet. Men integrationsminister Bertel Haarder (V) afviser blankt at ændre udlændingeloven.

Røde Kors arbejder mod eget formål
[Netavisen - link uge 28] Information
Røde Kors er forpligtet til at give asylansøgere en tryg, værdig og meningsfuld ventetid. Men det sker ikke, lyder anklagen fra tidligere ansatte.

Mange flygtninge lider af krigstraumer
[Netavisen - link uge 28] Orientering (radio)
Vi hører om dem hele tiden - de voldelige børn og unge fra Mjølnerparken i København og Gjellerupparken. Vi kan se, at den sociale indsats ikke hjælper, men vi glemmer, at mange af børnene lever i familier, der oplever og genoplever krig og forfølgelse. Hver femte flygtning i Danmark lider af den slags traumer, og de får ikke den hjælp, de har brug for. Et resultat kan være, at deres børn ender i politiets varetægt.

Vestens legionærer
[Netavisen - link uge 28] Klassekampen (no.)
Norske styrker slås ikke længere bare for Norges territorium, men deltager i krige ude i verden. Det genspejles i den nye officerskodeks for hæren, hvor officerer skal kæmpe for «vore fælles værdier».

Mere Irak-debat
[Netavisen - link uge 28] Flamman (sv.)
Den svenske venstrefløjstidning Flamman besvarer et kritisk læserbrev om tidningens støtte til modstandskampen i Irak.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder