Netavisens nyhedslinks uge 24
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dansk tolk anklager USA for tortur og drab
[Netavisen - link 10.06.04] Politiken
En tidligere ansat i forsvaret har krævet erstatning for psykiske men, fordi han angiveligt har overværet tortur af fanger i Afghanistan. Forsvarets auditørkorps undersøger sagen.

Regeringen vil styrke krigsindsats i Afghanistan
[Netavisen - link 10.06.04] Berlingske Tidende
Danmark vil fra næste år forøge den militære tilstedeværelse i Afghanistan, hvor kampene i øjeblikket er intense mellem oprørske sympatisører med det tidligere Talebanstyre og amerikanske og afghanske styrker.

Meningsmålinger er upålidelige
[Netavisen - link 10.06.04] Berlingske Tidende
Helt op til 80 procent ændrede deres holdning, når de fik adgang til flere vinkler af et spørgsmål, viser en ny ph.d.-afhandling.

Ministerium udelod oplysninger om tortur i Maarouf-sag
[Netavisen - link 09.06.04] Politiken
Udenrigsministeriet har undladt at informere Folketingets Retsudvalg om, at den dødsdømte dansk-marokkaner Omar Maarouf har været udsat for torturlignende overgreb.

Fagbevægelsen fravælger EU-valg
[Netavisen - link 09.06.04] SiD
De største LO-forbund giver kun godt en million kroner i partistøtte til Europa-Parlamentetsvalget. Ved folketingsvalget i 2001 var støtten på 20 millioner. Det eneste parti, som for støtte er de unionsglade socialdemokrater - bl.a. med en million fra Metal.

Både mænd og kvinder skal på session
[Netavisen - link 09.06.04] Politiken
Et kompromis i striden om ny værnepligt kan blive session for både mænd og kvinder for at tiltrække frivillige.

Voldsomme sammenstød i Sverige
[Netavisen - link 08.06.04] Modkraft
Mere end hundrede nazister blev søndag anholdt i den svenske hovedstad Stockholm, da de angreb en anti-nationalistisk demonstration med sten, flasker og røgbomber.

Målinger giver udsigt til øretæve
[Netavisen - link 08.06.04] Modkraft
Den seneste måneds meningsmålinger udpeger JuniBevægelsen og Folkebevægelsen mod EU som de store tabere ved EU-parlamentsvalget. Men der er mange usikre momenter ...

Avis: Tove Fergo gav gemalen lønhop
[Netavisen - link 08.06.04] TV2
Kirkeminister Tove Fergo (V) under ny beskydning: Hun har angiveligt sørget for, at hendes mand, Peter Fergo, præst på Amager, fik en lønstigning på 150.000 kr.
Se også
Kirkeministeren vil fyre præsten der 'ikke tror på gud'
[Netavisen - link 08.06.04] Politiken
Helsingørs biskop har stillet Taarbækpræsten Thorkild Grosbøll over for valget mellem at gå selv eller blive suspenderet. Det sker angiveligt efter pres fra kirkeminister Tove Fergo

Raketangreb mod danske soldater
[Netavisen - link 07.06.04] Politiken
Det danske militær formoder, at det var oprørere med tilknytning til den rabiate irakiske præst Moqtada al-Sadr, der skød med raketter og håndvåben mod en dansk patrulje søndag. Ingen kom til skade, men gerningsmændene slap væk.

Treholt træder frem
[Netavisen - link 07.06.04] Klassekampen (no.)
Den norske spiondømte diplomat og politiker Arne Treholt har udgivet en politisk selvbiografi. Her fortæller han om sine motiver for at samarbejde med Sovjetunionen.

Regeringen fejlinformerede om pågribelsen af Cuba-fange
[Netavisen - link 07.06.04] Politiken
Allerede i begyndelsen af 2002 forklarede Slimane Hadj Abderrahmane til danske myndigheder, at han blev pågrebet uden våben i Pakistan, siger han. Alligevel har regeringen fastholdt, at tilfangetagelsen var sket i det krigsramte Afghanistan

Tryghed bandlyst
[Netavisen - link 07.06.04] Proletæren (sv.)
En snak med to svenske rengøringsfolk om vilkårene i de nye udliciterings- og privatiseringstider. Om f.eks. at skulle søge sit eget job hvert tredje år og blive prøveansat, selvom man har passet jobbet flinkt i årtier.

Ny dansk forening mod terrorlove
[Netavisen - link 07.06.04] Modkraft
Befrielsesbevægelser er inde i varmen hos en ny dansk forening, der går til angreb på terrorlovene. Foreningen Oprør mener, at Danmark og EU uretmæssigt stempler frihedskæmpere som terrorister.

Ny Thulesag på vej
[Netavisen - link 06.06.04] Politiken
Selv om Højesteret for et halvt år siden afsluttede Thulesagen, begynder en ny forfra i Østre Landsret. Advokat Christian Harlang har anlagt fem nye sager for fem thuleboere, der ikke kom med i den oprindelige sag.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder