Netavisens nyhedslinks uge 22
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Megafon: Svindende støtte til danske tropper i Irak
[Netavisen - link 28.05.04] TV2
USA skal overholde menneskerettighederne. Ellers skal Danmark ud af Irak, siger otte ud af ti danskere. 44 pct. vil under alle omstændigheder have de danske tropper hjem - på trods af det store parlamentariske flertal for forlængelse, siger Megafon-undersøgelse.

Viggo Mortensen har meldt afbud til Rebildfest
[Netavisen - link 28.05.04] Berlingske Tidende
Helten fra "Ringenes Herre", skuespilleren og krigsmodstanderen Viggo Mortensen, bliver ikke amerikansk hovedtaler ved årets Rebildfest 4. juli.

Vismænd: God tid til efterlønsreform
[Netavisen - link 28.05.04] Politiken
Regeringen kan vente til efter 2010 med en efterlønsreform, mener vismændene. Venstre finder meldingen interessant. Vismændene afviser finansminister Thor Pedersens (V) udlægning af, at dansk økonomi er langtidsholdbar.

Grønland siger fortsat nej til missilforsvar
[Netavisen - link 27.05.04] Politiken
Den grønlandske landsstyreformand afviser, at ny aftale giver USA lov til at bruge Thuleradaren til missilforsvar. Han siger, det vil kræve en ny forhandling.
Se også
Thuleboere trækker USA i retten Politiken

Medborgerhusene vandt slaget
[Netavisen - link 27.05.04] PåGaden
Lokalavisen PåGaden erfarer, at Kultur- og Fritidsudvalget lader medborgerhusene på Nørrebro bestå. Kilder på Rådhuset og tæt på udvalget bekræfter, at protester fra bydelens borgere har presset politikerne til at droppe idéen om nedskæringer og omrokering af de populære huse.

Regeringen ønsker højere pensionsalder
[Netavisen - link 27.05.04] DR
Det er ikke helt usandsynligt, at pensionsalderen bliver sat op, sådan som Velfærdskommissionen har foreslået. - Det faktum at folk bliver ældre, skal ikke blot betyde, at den periode folk er på pension også bliver længere, siger finansminister Thor Pedersen (V) til dagbladet Børsen.

Fogh: Kommunalreformen skal gennemføres
[Netavisen - link 27.05.04] DR
-Jeg kan udelukke, at vi bare vil skrinlægge vores udspil til en ny reform. Regeringen agter at fortsætte forhandlingerne om en kommunalreform, og vi holder fast i, at vi vil have en aftale på plads inden sommerferien, siger Fogh.

Group 4 Falck sælger fængsler for to milliarder
[Netavisen - link 27.05.04] Berlingske Tidende
Group 4 Falck sælger sine fængslerfor 2,3 milliarder kroner til to kapitalfonde for at lette fusionen med Securicor. En stor del af nettoprovenuet på ca. 1,9 mia. kr. udloddes til aktionærerne.

Rendyrket ideologi koster SiD'ere jobbet
[Netavisen - link 27.05.04] Fagbladet/SiD
Kystdirektoratet må fyre en snes SiD'ere, fordi der ikke længere er penge på lønbevillingen. I stedet skal arbejdet udføres af private entreprenører. SiD er forarget.

Ny reaktionær hetz mod Hizb-ut Tahrir
[Netavisen - link 27.05.04] Politiken
Et flertal af partier i Københavns Borgerrepræsentation med SD i spidsen er så 'trætte' af den muslimske organisation Hizb-ut Tahrir, at de nu vil bede en række ministerier vurdere, hvordan kommunen kan sætte hælene i over for organisationen, og om den helt kan forbydes.
Se også
DF hetzer atter Nørrebro PåGaden

SF: Fogh pønser på folketingsvalg
[Netavisen - link 26.05.04] Politiken
SF's socialordfører, Villy Søvndal, tror på et hurtigt folketingsvalg efter struktursammenbrud. Han gætter på 13. juni som en valgdato

Ældre danskere har høj erhvervsfrekvens
[Netavisen - link 26.05.04] SiD
Velfærdskommissionen overser, at ældre danskere reelt arbejder mere end de fleste andre. Tilpas arbejds-markedet til de ældre, så løser problemet sig selv, opfordrer SiD

VK fik vedtaget sin arbejdsmiljørefom
[Netavisen - link 25.05.04] SiD
Oppositionen forsøgte til det sidste at luge de værste tidsler fra, men forgæves. DF og De Radikale bar aftalen hjem

Havnearbejdere arbejder gratis
[Netavisen - link 25.05.04] SiD
Det tilbageholdte skib Silva i Esbjerg bliver nu losset. Havnearbejderne arbejder gratis i 4 dage for at sende penge til ukrainske søfolk

FOA sælger konfliktretten
[Netavisen - link 24.05.04] Fagbladet
FOA indgår overenskomst med de kristelige uden mulighed for selv at etablere konflikt og sympatikonflikt. SiD vil overveje ændring af LO-love for at hindre gentagelser.

Pogromerne rykker nærmere
[Netavisen - link 24.05.04] Politiken
Hetzen mod muslimer har gjort sin virkning: En fjerdedel af danskerne tror ifølge en meningsmåling, at muslimerne vil komme i flertal i Danmark.

Borgerlige føler sig bedraget af USA i Irak
[Netavisen - link 24.05.04] Berlingske Tidende
Fremtrædende borgerlige debattører gør op med deres støtte til USAs indsats i Irak. Billederne af tortur og ydmygelser har vendt stemningen blandt de borgerlige, der kritiserer USA skarpt og tvivler på demokrati og fortsat amerikansk ledelse af Irak. Bedragerne føler sig bedraget.
Se også
Hvad gik galt i Irak? Berlingske Tidende

Savage Rose på barrikaderne igen
[Netavisen - link 24.05.04] BT
At møde Savage Rose efter at have hørt dem i et helt (godt nok kort, men alligevel...) liv er en fantastisk oplevelse
Se også
Vilde roser i fuldt flor
[Netavisen - link 24.05.04] Søndagsavisen

Ikke "råd" til oldtidsminde-bevaring
[Netavisen - link 24.05.04] Århus Stiftstidende
Om en lille måneds tid går entreprenørmaskinerne i gang med at fjerne sporene efter den hidtil største jernalderlandsby, som Djurslands Museum i Grenaa hidtil har registreret i landsdelen, og et stort befæstet anlæg fra 3500 f.k. ryger med i købet.

Willoch i Mellemøsten
[Netavisen - link 24.05.04] Avisa Nordland (no.)
Den fhv. konservative norske statsminister Kåre Willoch forsøger sig som fredslobbyist over for Israel, men med ringe held. "Det er langt udenfor folkeretten at bruge begrebet selvforsvar som begrundelse for at angribe en civilbefolkning med raketter. Det er terror, uanset om målet er at ramme terrorister," sagde Willoch under et besøg i Gaza.

Nazister i hælene på Hizb ut-Tahrir
[Netavisen - link 23.05.04] Urban
Danske nazister hverver medlemmer i kølvandet på Hizb ut-Tahrir. Politiet afventer situationen, men vil advare de unge mod nazisterne.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder