Netavisens nyhedslinks uge 20
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue


12 anholdt ved Trianglen
[Netavisen - link 15.05.04] Ekstra Bladet
12 anholdt, da 500 demonstranter afholdt alternativ bryllupsfest - Reclaim the Streets.

Otte måneders dansk tavshed om tortur
[Netavisen - link 15.05.04] Politiken
Forsvaret er igen kommet i strid modvind. Denne gang handler det om, at forsvarets styrke i Irak tav i otte måneder om torturerede irakiske fanger. Forsvarsministeren har bestilt hasteredegørelse om sagen

Kongelig fest for hjemløse
[Netavisen - link 14.05.04] Modkraft
Hvad et nærigt kongehus ikke formåede, kommer nu i stand på fristaden Christiania: gratis bespisning af Københavns hjemløse i anledning af det royale bryllup, der løber op i omkring 150 mio. skattekroner.

Danmark taber kampen for kommissær
[Netavisen - link 14.05.04] Politiken
Nyt forhandlingspapir fra det irske formandskab lægger op til, at princippet om en kommissær til hvert land må droppes fra 2014. Imens vokser frygten for et nej ved kommende folkeafstemninger om EU-forfatningen

Danske sygehjælpere afslører britisk fangemishandling
[Netavisen - link 14.05.04] Politiken
To danske sygehjælpere har afsløret endnu en belastende sag for koalitionsstyrkerne, hvor en iraker skal være død efter et uautoriseret britisk feltforhør. Dansk militær har kendt sagen, mørklagt den - og selvfølgelig handlet korrekt, siger krigsministeren.

Private vil bygge og drive jysk motorvej
[Netavisen - link 14.05.04] Berlingske Tidende
Danske og engelske entreprenører og pengeinstitutter er parate til at anlægge og drive den 23 km lange motorvej mellem Sønderborg og det eksisterende motorvejsnet.

SiD skal organisere polske vikarer
[Netavisen - link 14.05.04] Fagbladet/SiD
Hollands 3. største vikarbureau etablerer sig i Danmark. Målet er et vikarkorps på 500 polakker - alle vikarer skal organiseres i SiD fra første dag.

'Venstrefløjen' vil tænke selv
[Netavisen - link 13.05.04] Berlingske Tidende
Helle Thorning-Schmidt vil skabe et visonært tænkende alternativ til den nyetablerede borgerlige tænketank CEPOS. »En god idé«, mener man hos konkurrenten.

Vejen hjem
[Netavisen - link 13.05.04] Information, leder
Tiden er inde til at gøre regnskabet op og formulere en plan, der kan føre til en tilbagetrækning af amerikanske og allierede styrker fra Irak. Det er den uafvendelige konklusion på den sidste uges afsløring af overgreb og tortur på irakiske fanger, som man nu hører fra en bred kreds af eksperter og politikere i USA – også fra moderate og konservative røster.

Broget protest mod Hizb-ut-Tahrir
[Netavisen - link 10.05.04] På Gaden
Inderkredsen af den anti-islamiske loge ved navn »Giordano Bruno Selskabet« og et racismedømt medlem af Dansk Folkeparti stod side om side med politikere og aktivister fra venstrefløjen, da der søndag blev demonstreret mod den fundamentalistiske islamiske organisation Hizb-ut-Tahrir på Nørrebro.

Til konference med Hizb ut-Tahrir i Danmark
[Netavisen - link 10.05.04] Sahafa,dk Den muslimske netavis
Søndag den 9. maj 2004 arrangerede Hizb ut Tahrir en konference i Nørrebrohallen under temaet "Vestens angreb mod islam: sejr eller nederlag for vesten?". Næsten 1000 deltagere og tilhørere tilbragte fire timer den eftermiddag med at lytte til udvalgte taler om emnet. En sparsom mod-demonstration bestående af forskellige politiske ungdomsorganisationer og eksil-kommunister fra Iran var næsten ikke til at få øje på, gemt bag træerne på den anden side af Mimersgade.
Se også
VU, liste Ø og andre gode kræfter siger Nej til Taleban i Danmark
[Netavisen - link 10.05.04] Fotoreportage:Stop Terrorkrigen
Venstres Ungdom, Dansk Folkeparti , Enhedslisten, SUF og SFU m.fl.demonstrerede sammen mod det muslimske parti Hizb ut-Tahrir's møde i Nørrebrohallen den 9. maj 2004 under slagord som 'Frihed. Lighed og Broderskab'

Jobtitler med snobeffekt
[Netavisen - link 10.05.04] Fyens Stiftstidende
Et utal af nye og ofte engelske jobtitler har ramt det danske marked. Især over for udlandet har titlen stor betydning.

Reklamer mod børn i vækst
[Netavisen - link 10.05.04] Klassekampen (no.)
"Børn bliver der lyttet sjældent til i medierne. De er underrepræsenteret - vi ser dem sjældent, og voksne i medierne snakker sjældent om børn. Men en undtagelse er annoncering, hvor de i stor grad er til stede," siger en medieforsker til konferencen Nordiske tv-dage i Bergen. I USA fordobledes reklamemængden rettet direkte mod børn i løbet af i fjor.

Dansk politivold atter godkendt
[Netavisen - link 10.05.04] Jydske Vestkysten
Det kan ikke bevises, at politiet gjorde noget ulovligt, da de lukkede en spontan techno-fest i Fælledparken 1. maj 2001. Det konkluderer statsadvokaten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder