Netavisens nyhedslinks uge 19
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Enhedslisten og Venstre i alliance mod Hizb-ut-Tahrir
[Netavisen - link 09.05.04] På Gaden
Et offentligt møde på Nørrebro i København indkaldt af de omstridte islamiske fundamentalister fra organisationen Hizb-ut-Tahrir, har udløst en opsigtvækkende alliance mellem Venstres Ungdom, Enhedslisten, SF’s Ungdom, Socialistisk Ungdomsfront og andre organisationer.
Se også
VU tager initiativ til demonstration mod Hizb-ut-Tahrir
Venstres Ungdom
Se også
Enhedslisten og SUF tilslutter sig demonstrationen mod Hizb-ut Tahrir
Se også
Hizb-ut-Tahrir skal ud af København
DR Regioner

Norske eksperter advarer mod dansk sygehusreform
[Netavisen - link 09.05.04] Berlingske Tidende
To norske eksperter advarer mod den danske sygehusreform, som til forveksling ligner den, som Norge indførte i 2002.

Rock for Fædrelandet
[Netavisen - link 07.05.04] Flix.dk
Fredag den 7. maj 2004: I dag løber den store rock og royal festival af stablen i Fælledparken. Eliten indenfor dansk pop spiller på festivalen, og dermed får en lille og ugleset genre indenfor popmusikken omsider sit store, folkelige gennembrud: hyldest til feudaltidens værdier.

Politiet vil misbruge visitation
[Netavisen - link 07.05.04] Advokatnet
Udvidet adgang til at visitere borgere, f.eks. på gaden i forbindelse med stikprøvekontrol for våben, kan misbruges af politiet og kan føre til et dårligere forhold mellem politi og borgere. Det skriver antropolog og forskningslektor Lars Holmberg, der i en årrække har forsket i og om det danske politi. Han frygter, at visse typer af unge mennesker vil være udsat for gentagne visiteringer, og de dermed kan komme til at opleve politiet som uretfærdigt. Det skriver han i tidsskriftet Lov & Ret.

Hjort afviser at forbedre méntabel
[Netavisen - link 07.05.04] SiD
Det er uværdigt, at give mennesker som er ødelagt for livet så latterlige lave erstatninger, siger SiD's forbundssekretær, Per Christensen i en kommentar til Hjorts afslag.

Haarder: Alle skal spørges
[Netavisen - link 07.05.04] Politiken
Bertel Haarder i offensiven: Ønsker, at en undersøgelse skal klarlægge alle folkeskoleelevers holdning til islamisk fundamentalisme.
Se også
Hizb-ut-Tahrir: Anklager er opspind og falske Politiken
Den muslimske organisation beskylder politikere og medier for at se spøgelser, hver gang organisationens navn bliver nævnt.
Se også
Nørrebro har ikke bemærket muslimsk kampagne Politiken
Skolerne på Nørrebro har ikke oplevet problemer med den muslimske organisation, der har vakt voldsom debat på Vestegnen.

Mary i røg og damp
[Netavisen - link 06.05.04] Berlingske Tidende
Kun en enkelt fredsdemonstrant havde vovet sig ind blandt tusinder af royalt begejstrede københavnere, der i går fulgte forsvarets hyldest til kronprinseparret.

4. maj i fakkelskær
[Netavisen - link 05.05.04] Modkraft
»Det kan siges med blot tre ord: Aldrig mere nazisme!« Sådan lød det i Århus, der vil skabe tradition for at markere Danmarks befrielsesdag. 300 københavnere holdt Vesterbro-traditionen i hævd med fakkeltog, taler, musik og frihedsbudskabet

Fogh misinformerede om tortur
[Netavisen - link 05.05.04] Politiken
Ifølge SF´s Villy Søvndal har Anders Fogh Rasmussen misinformeret Folketinget, da han sagde, at regeringen ikke har kendt til fangetortur i Irak

Strukturreform til folkeafstemning
[Netavisen - link 05.05.04] TV2
Oppositionen truer med at sende den nye strukturreform til folkeafstemning hvis regeringen gennem­fører reformen kun med DF

Svenskere vil have afstemning om EU-traktat
[Netavisen - link 04.05.04] DR
52 pct. af svenskerne vil have EU's forfatningstraktat til folkeafstemning, mens 43 pct. mener, at Rigsdagen kan træffe beslutning om den. Det viser en meningsmåling i Sydsvenska Dagbladet. Men Persson siger nej.

EU-direktiv truer det danske arbejdsmarked
[Netavisen - link 04.05.04] DR
Et kommende EU-direktiv truer med at underminere princippet om, at arbejdere fra andre EU-lande skal arbejde under danske arbejdsforhold i Danmark. Det ny direktiv vil betyde, at en polsk arbejder vil kunne arbejde i Danmark under polske løn og arbejdsvilkår

Statsmagten skjuler politibrutalitet
[Netavisen - link 03.05.04] Orientering (radio)
Tekniske beviser og mulige vidner bliver ikke tilstrækkeligt inddraget i sager, hvor borgere klager over politiets adfærd. Det viser de ganske få sager, det overhovedet er muligt for offentligheden at få indsigt i.

Venstrefløj: Janusansigt i forhold til Irak
[Netavisen - link 03.05.04] Proletæren (sv.)
Formanden for det svenske Venstreparti (svarer til Ø og F tilsammen i DK) skræver mere, end bukserne holder, når han redegør for holdningen til den amerikanske besættelse af Irak og modstandsbevægelsen der. Samtidig med at Venstrepartiet profilerer sig på fordømmelse af USA-imperialismen, bedriver partiet samarbejde med irakiske kollaboratør-forrædere.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder