Netavisens nyhedslinks uge 18
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dansk EU-afstemning udskydes
[Netavisen - link 01.05.04] Politiken
Ny rævekage: Venstre og Socialdemokratiet er blevet enige om, at Danmark skal vente med at stemme om den nye EU-forfatning, til man kender resultatet af den britiske folkeafstemning.

Jagland: ’Bush er ved at fusionere Irak- og Palæstina-konflikt’
[Netavisen - link 01.05.04] Information
Norges tidligere statsminister frygter, at amerikansk kortsyn er ved at udløse den store mellemøstlige konflikt - og slår på tromme for en fup-FN-løsning i Irak.

Lynge: Politiet sagde god for kriminalitet
[Netavisen - link 30.04.04] Politiken
Politet vidste, at meddeleren Dan Lynge ville begå mere kriminalitet, men gav ham lov til at gå ind i Bandidos. Det kom frem under dagens afhøring i Østre Landsret.

Protest mod Powell-besøg på Frederiksberg Gymnasium
[Netavisen - link 29.04.04] Berlingske Tidende
To piger hev et protestbanner op, da den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, mødtes med 3-400 gymnasieelever på Frederiksberg

Fogh: 'Større Irak-indsats'
[Netavisen - link 29.04.04] TV2
Et eventuelt løfte fra Fogh til USA bliver givet ved den amerikanske udenrigsminister Colin Powells besøg i statsministeriet i København torsdag.

Colin Powell i Danmark
[Netavisen - link 29.04.04] Politiken
USA's udenrigsminister Colin Powell kommer til Danmark i dag. Han skal møde dronningen, Anders Fogh Rasmussen (V) og Per Stig Møller (K) samt svare på spørgsmål fra elever på Frederiksberg Gymnasium

Dansk strid om Irak-styrkens opgaver
[Netavisen - link 29.04.04] Politiken
Forsvarsministeriet vil have mere fart på soldaternes civile arbejde. Det vil have 'den civile del' med i det beslutningsforslag, der forlænger de danske soldaters ulovlige aktion i Irak efter 1. juli. Udenrigsministeriet er bekymret.

KAD’s og SiD’s kongresser siger markant JA til fusion
[Netavisen - link 29.04.04] SiD
1300 delegerede fra Kvindeligt Arbejderforbund i Danmark, KAD og Specialarbejderforbundet i Danmark, SiD, har på ekstraordinære kongresser i Odense Congress Center d. 27. og 28. april 2004 sagt ja til at bede de ca. 380.000 medlemmer træffe den endelige beslutning om en fusion mellem de to fagforbund.

Colin Powell besøger København torsdag
[Netavisen - link 28.04.04] DR

Under besøget skal Powell blandt andet mødes med dronning Margrethe og statsminister Anders Fogh Rasmussen.
Se også
Powell to stop in Copenhagen for talks Thursday
SignOn San Diego (eng)
POWELL CONFERS WITH DANISH ALLY ON HOW TO GET MORE 'PEACEKEEPING TROOPS' IN IRAQ
Tyler Morning Telegraph (eng)

SiD-kongres sagde ja til "visionen"
[Netavisen - link 28.04.04] SiD
Der var mange knubbede ord til lokal strukturen på SiD's ekstra-ordinære kongres. Men opbakningen til selve "visionen" i forslaget om en sammenlægning.
Se også
KAD: Delegerede markerede modstand KAD
Flere nej-sigere gik på talerstolen ved KAD’s kongres i Odense tirsdag og markerede den modstand, der også er mod sammenlægningen mellem KAD og SiD. - Stem nej, sagde formanden for KAD Storkøbenhavn, Maria Bæhring

'Det nye Danmark' i punktform
[Netavisen - link 28.04.04] Politiken
Regeringen har fremlagt sit udspil til et nyt, offentligt Danmarkskort. Amterne bliver nedlagt og erstattet af fem sundhedsregioner. En kommune får fremover mindst 30.000 indbyggere.
Se også
Sundhedsregioner under beskydning
[Netavisen - link 28.04.04] Politiken
Forskere skyder med skarpt mod regeringens oplæg til kommunalreform på sygehusområdet. Også formanden for Amtsrådsforeningens sundhedsudvalg spår en dyster fremtid for de såkaldte sundhedsregioner.

'Venstreekstremistisk' angreb på bryllup
[Netavisen - link 28.04.04] Modkraft
En »Reclaim the Streets«-aktion falder sammen med et kongeligt bryllup den 14. maj. Det har fået spekulationer, beskyldninger og gisninger til at brede sig i det danske pressekorps.

Danmarks militære rolle i Irak øges
[Netavisen - link 27.04.04] Politiken
Udenrigsminister Per Stig Møller (K) mødtes med sin amerikanske kollega, Colin Powell, i Washington, hvor situationen i Irak stod højt på dagsordenen. Danmarks militære rolle i Irak øges, mens Norge og andre trækker soldaterne hjem.

Norge lod sig bruge af Israel
[Netavisen - link 27.04.04] NRK (no)
Israel brugte Norge som redskab i forhandlingerne, som førte til Oslo-aftalen, hævder forskeren Hilde Henriksen Waage i en rapport fra Institutt for fredsforskning (PRIO).

Startskud til historiske kongresser
[Netavisen - link 27.04.04] SiD
Det er de stemmeberettigede medlemmer af SiD og KAD der afgør, om et fælles forbund har en fremtid. Men det sker på baggrund af de to forbunds ekstraordinære kongresser tirsdag og onsdag.

LO mister medlemmer
[Netavisen - link 27.04.04] Ugebrevet A4
LO-forbundene mistede sidste år 31.000 betalende medlemmer. Det er den hidtil største tilbagegang på et enkelt år. Forbundene er nødt til at spænde livremmen ind, og LO risikerer at miste indflydelse, hvis ikke FTF-forbund lokkes ind i varmen, mener forsker.

EU-arbejdere i Danmark skal ikke arbejde efter danske regler
[Netavisen - link 27.04.04] Det ny Notat
Irske sygemedhjælpere, som yder hjemmepleje i Herning. Slovakiske håndværkere, som renoverer villaer i Gentofte. Estiske sikkerhedsvagter, som patruljerer industriområder i Esbjerg. Dette er tre eksempler på tjenesteydelser over grænserne, og de udgør baggrunden for et nyt direktivforslag.

Skarp kritik af regeringens kommuneudspil
[Netavisen - link 27.04.04] DR
Regeringens forslag om at inddele Danmark i fem sygehus-regioner, der ikke selv må opkræve skat, møder skarp kritik fra både Socialdemokratiet og Det radikale Venstre.

Strejke gav kontant resultat
[Netavisen - link 27.04.04] SiD
Efter tre måneder med uro og forhandlinger er ledelse og tillidsfolk i cateringfirmaet Gate Gourmet enedes om nye lokalaftaler. 150 ansatte stemmer nu om dem.

Bang ud af Glostrup
[Netavisen - link 26.04.04] Folkebladet
Den megen offentlighed omkring den berygtede lægekonsulent Jens Bang har ført til, at Glostrup kommune ikke længere vil bruge ham.

Redningsplan for fyrede nordjyder er et flop
[Netavisen - link 26.04.04] Fagbladet
Hjorts tilbud om uddannelse til fyrede fra Flextronics bremses af jobkrav. Blot en ud af 110 fratrådte SiD'ere er i gang med længerevarende efteruddannelse.

Sverige kryber for supermagten
[Netavisen - link 26.04.04] Yelah (sv.)
Persson-regeringens eftergivenhed over for Bush-regimet, dets allierede og deres angrebskrig bliver stadigt mere markant. Landets våbenproducenter tillades at indkassere nye bestillinger til krigsførende lande. Mørkhudede svenskere fængsles eller straffes på andre måder med regeringens tavse eller aktive støtte. Dagens svenske regering hører til de mest umoralske og kyniske i moderne tid.

Skattefordel kun for de rigeste ældre
[Netavisen - link 26.04.04] Fagbladet
Mens de rigeste ældre tjener tykt på at udskyde ejendoms-skatten, har landets fattigste boligejere, fleksjobbere på efterløn, ikke samme mulighed. Det vil SiD ændre.

Socialt kapløb mod bunden i EU
[Netavisen - link 26.04.04] Orientering (radio)
Frygten for, at østudvidelsen af EU medfører social turisme, har foreløbig fået de gamle medlemslande til at begrænse nye EU-borgeres adgang til socialhjælp i vest. Næste skridt er at skære i ydelserne - også for de gamle EU-borgere.
Interview med seniorforsker ved Socialforskningsinstituttet Jon Kvist.

Sundhed som vare
[Netavisen - link 26.04.04] Markedspladsen (radio)
Den snigende markedsgørelse af sundhedsvæsenet - med forsikringsordninger og indbygning af kassetænkning i systemet - kan skabe større ulighed og undergrave hele velfærdsstatens idé, siger professor Uffe Juul Jensen, Institut for Filosofi ved Aarhus Universitet.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder