Netavisens nyhedslinks uge 14
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danmark solgte uran til Irak i 1986
[Netavisen - link 02.04.04] Politiken
En 20 cm lang stav med beriget og normal uran blev med KV-regeringens godkendelse solgt til Irak i 1986. Uffe Ellemann kan ikke huske det. Det var under krigen mod Iran.
Se også
Danmark oprustede Irak
[Netavisen - link 02.04.04] Fred.dk
Irak var blevet en militær trussel, sagde Danmark, der selv havde hjulpet Saddam Hussein med at opruste.
Af Tom Vilmer Paamand
Se også
Danske firmaer advares imod Irak Politiken
Likvideringen af fire vestlige forretningsfolk får Dansk Industri til at opfordre virksomheder til at tænke sig om en ekstra gang, før de rejser til Irak på forretningsbesøg. Sikkerhedssituationen er for farlig. Hvor mange ordrer, danskerne har opnået indtil videre, er omgærdet med fortrolighed. Men beløbet er formentlig cirka tre milliarder kroner.
Se også
Pres for at trække norske Irak-soldater hjem Politiken
En ny meningsmåling viser, at flertal i Norge ønsker, at de norske soldater i Irak bliver sendt hjem. 51 pct. ønsker dem ud af Irak, 33 pct. at de skal blive.

Fire procent færre gårde i Danmark
[Netavisen - link 02.04.04] Berlingske Tidende
Antallet af landbrug og gartnerier i Danmark faldt i 2003 med fire procent sammenlignet med året før, oplyser Danmarks Statistik. Det betyder, at der nu kun er 48.600 bedrifter herhjemme. I de seneste 20 år er antallet af bedrifter omtrent halveret.

Brian M. straffer PEN
[Netavisen - link 02.04.04] Politiken
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har gjort alvor af sine trusler og straffer forfatterforeningen Dansk PEN for selv at ville bestemme, hvem der kan optages. PEN mister tilskuddet på 50.000 kr., fordi islamkritikeren Lars Hedegaard ikke blev optaget.

EU-formandskabet & topmøde 2002: Anarkister skulle masseanholdes
[Netavisen - link 01.04.04] Modkraft/Monsun
Retssagen mod to politibetjente, som er sigtet for overtrædelse af maskeringsforbudet, afsløre politiets planer om at masseanholde anarkister under EU-topmødet i december 2002.
Se også
Politiet ophævede forbud og anholdt otte maskerede Politiken
To betjente er tiltalt for at maskere sig under EU-topmødet i 2002. Københavns Politi forsvarer de to med, at maskeforbuddet var suspenderet den dag. Alligevel blev otte demonstranter anholdt netop for at overtræde maskeforbuddet. Det hænger slet ikke sammen!

Arbejdet gør pædagoger syge
[Netavisen - link 01.04.04] Urban
Antallet af anmeldelser af psykiske arbejdsskader blandt socialpædagoger er eksploderet.

Sorte penge for at få kolonihave
[Netavisen - link 01.04.04] SiD
Nye regler skal forhindre overpris på kolonihavernes indbo, siger Kolonihaveforbundets formand efter afsløring af sorte penge i handel med kolonihaver.

Økonomisk kaos truer tekniske skoler
[Netavisen - link 01.04.04] SiD
Sidste års fusioner mellem tekniske skoler og AMU-centre belaster skolernes økonomi, og det rammer efteruddannelserne. Skolerne går nu til Folketinget.

Egtved betaler 5.000 til Bodum-aktiveret
[Netavisen - link 31.03.04]SiD
Egtved Kommune betaler 5000 kroner i erstatning til tidligere aktiveret på grund af manglende ansættelsesbevis. 300 andre er formentlig i samme situation.

SAS-metoder vækker afsky
[Netavisen - link 31.03.04] Fagbladet
Det kan godt være, at aktieanalytikere og eksperter er fulde af ros til SAS-direktør Jørgen Lindegaard for den medicin, han anvendte for at bringe selskabet på fode igen. Men metoden vækker afsky i befolkningen.

Danmark vil sende soldater til Sudan
[Netavisen - link 30.03.04] Politiken
Udenrigspolitisk Nævn siger ja til at sende danske soldater til det afrikanske land Sudan. Landet har været hærget af borgerkrig siden 1956.

NATO siger nej tak til flere danske ubåde
[Netavisen - link 30.03.04] Politiken
Hvis det står til NATO, skal Danmark droppe nye ubåde til 3,8 milliarder kroner. Der er mere brug for udrykningsklare soldater i NATO-samarbejdet

Er Sverige på vej op?
[Netavisen - link 29.03.04] Proletæren (sv.)
Det påstås, at vi befinder os i en konjunkturopgang, at det går bedre for Sverige. Men der er noget underligt med den påståede konjunkturopgang, for samtidig stiger arbejdsløsheden, og for februar måned rapporteres deflation, faldende priser - et tegn på, at økonomien går på lave omdrejningstal.

Århus: skolerne tvinges til ny sparerunde
[Netavisen - link 29.03.04] Århus Stiftstidende
Det er kommet som lyn fra en klar himmel over for byens folkeskoler her kort før skemalægning af det nye skoleår: Skolerne skal igennem yderligere en sparerunde, der vil koste lærere og undervisningstimer.

Mager kost kræver fed tegnebog
[Netavisen - link 29.03.04] Aftonbladet (sv.)
En svensk undersøgelse viser, at det koster hen ved en halv gang mere at holde sig til de fedtfattige fødevarer, der anbefales af sundhedseksperterne.

Sverige angriber Cuba
[Netavisen - link 29.03.04] Proletæren (sv.)
Den socialdemokratiske regering deltager fuldt ud i USA's forsøg på at brændemærke Cuba gennem FN's menneskerettighedsorgan, som konsekvent angriber fattige lande, især uafhængighedssøgende, mens vestverdenen
altid går fri for tiltale, herunder verdens menneskeretskrænker nr. 1, USA. Hvis nogen havde illusioner om Sveriges kritiske stilling til verdensordenen, må de tro om igen.

Norsk LO: asocial skattereform
[Netavisen - link 29.03.04] Rogalands Avis (no.)
Den norske regerings reformplaner med bl.a. fjernelse af formueskatten vækker obligatorisk protest hos LO.
Se også
"Flad skat" truer i Norge
[Netavisen - link 29.03.04] Rogalands Avis (no.)
Det ultimativt asociale skatteprincip, "flad skat", vinder med Fremskridtspartiet som promotor frem i det norske parlamentariske liv og kan faktisk ende med at blive en realitet.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder