Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh tavs om FN-aflytninger
[Netavisen - link 06.03.04] Politiken
Tidligere justitsminister Frank Jensen (S) er dybt forundret over, at regeringen ikke vil oplyse, om Danmark deltog i aflytningen af FN's hovedkvarter.

Atomskib tæt på kollision ved Bornholm
[Netavisen - link 06.03.04] Politiken
Det svenske atomaffaldsskib Sigyn var tæt på at kollidere med stort kemikalietankskib ud for Bornholm for to uger siden. Få dage inden var kemikalietankskibet blevet tilbageholdt i Århus.

Statens Mausolæum for Kunst
[Netavisen - link 05.03.04] Information
Tilbygningen til Statens Museum for Kunst, der åbnedes for nogle år siden under begejstret rabalder, duer ikke til kunstudstillinger.

Milliardminus i FLS - Aalborg Portland skal sælges
[Netavisen - link 04.03.04] Berlingske Tidende
Cementkoncernen FLS Industries måtte indkassere et underskud på næsten tre milliarder kroner i 2003. Samtidig med offentliggørelsen af det ringe resultat i dag meddelte koncernen, at cementfabrikken Aalborg Portland og betonfabrikken Unicon sættes til salg

Regeringen har sat gang i 78 nye råd og nævn
[Netavisen - link 04.03.04] Politiken
Regeringen har nu talt op hvor mange råd og nævn den har oprettet efter magtskiftet i 2001. Dengang blev 103 råd og nævn lukket. Siden har regeringen sat gang i 78 nye råd og nævn.
Se også
De tror de bestemmer... men det gør de slet ikke
[Netavisen - link 04.03.04] Information
De store ændringer i velfærdsstaten bestemmes ikke af politikerne, men af netværk uden for Christiansborg, lyder konklusion fra magtudredningen. De brede netværk består typisk af mangfoldighed af ministerier, interesseorganisationer, forskningsinstitutioner, medier og internationale organisationer som EU og OECD.

Pernille Rosenkrantz mest populær i Enhedslisten
[Netavisen - link 03.03.04] EHL
Enhedslistens medlemmer har gennemført en vejledende afstemning om, hvem de ønsker opstillet som spidskandidater ved næste folketingsvalg. Topscorerne på listen er de to nuværende folketingsmedlemmer, Pernille Rosenkrantz-Theil (474 stemmer) og Line Barfod (462). 561 medlemmer deltog i afstemningen, en stemmeprocent på 23,5. Pernille Rosenkrantz' popularitet skal utvivlsomt ses som en protest mod partisanktionerne mod hende for at udtrykke sympati med maleraktionen mod Fogh og Per Stig Møller.

Hanne Reintoft: Uligheden vokser
[Netavisen - link 02.03.04] Politiken
"Vi elsker at synge om vort Danmark, hvor få har for meget og færre for lidt. Desværre er det efterhånden en kollektiv løgn. Mange har rigeligt og flere for lidt i virkelighedens verden," skriver socialrådgiver Hanne Reintoft.

Burgøjser-kultur
[Netavisen - link 02.03.04] Nordlys (no.)
Erhvervslivets ledere bliver i stigende grad også ledere i det etablerede kulturliv.

Aktivister stak ild på Coca Cola-lastbiler
[Netavisen - link 01.03.04] DR
Aktivister stak den 25. februar ild på to lastbiler på et Coca Cola og Carlsberg-depot i Kokkedal i Nordsjælland. Coca Cola i Danmark siger, at det er første gang, de oplever et anslag herhjemme med baggrund i forholdene i Colombia.

Sverige uddanner irakiske hipoer
[Netavisen - link 01.03.04] Proletæren (sv.)
Sverige har sendt to instruktører til den politiskole for irakere, som USA driver i Jordan. Okkupationsmagterne planlægger at uddanne 30.000 irakiske politifolk for at komme til rette med "sikkerhedsproblemerne", hvilke i USA's perspektiv udgøres af den voksende modstandsbevægelse.

Lidl tromler videre
[Netavisen - link 01.03.04] Proletæren (sv.)
Den tyske lavpriskæde Lidl har for nylig etableret sig i Sverige. Omkostningerne holdes nede bl.a. gennem tvivlsomme ansættelsesformer.

Faglig usikkerhed i sikkerhedsbranchen
[Netavisen - link 01.03.04] Fagbladet
En strid mellem den amerikanske fagforening SEIU og Group 4 Falck er nu gået i hårdknude. Falck afbryder forhandlingerne - SEIU iværksætter nu en stor kampagne mod firmaet.

Længere til sygehuset
[Netavisen - link 01.03.04] Frederiksborg Amts Avis
- Hvis man sidder for bordenden i København, vil man lukke skadestuerne i Frederikssund og Helsingør, fordi det er dyrt. De bliver sundhedscentre eller forstærkede plejehjem, advarer man i Frederiksborg Amt i Nordsjælland om den kommende strukturreform.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder