Netavisens nyhedslinks uge 09
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

DI: Fejl i ledighedstal
[Netavisen - link 28.02.04] DR
Det er forkert, når de nye ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et fald på 1900 personer i januar. Der er 3000 flere arbejdsløse.

SiD-KAD: Urafstemning om fusion i juni
[Netavisen - link 26.02.04] SiD
I juni skal godt 300.000 SiD-medlemmer og omkring 80.000 medlemmer af KAD stemme om de to forbund skal lægges sammen. Nyt forbund kan være klar 1. januar

Danske domstole er lammede
[Netavisen - link 26.02.04] Urban
Forbrugere, der vil sagsøge en butik for produktskade, må væbne sig med tålmodighed. Retssagerne er sat i stå. De venter på EU-domstolen.
Se også
Forbrugerbombe tikker i EU Urban
Danske forbrugere risikerer at blive stillet væsentligt ringere, når de skal søge erstatning for defekte varer. Et EU-direktiv tillader ikke, at EU-borgere klager til de forretninger, hvor varerne er købt – man skal gå til producenten.
Se også
En ubehagelig sag for forbrugerne Urban

Kampen mod Falck optrappes
[Netavisen - link 26.02.04] SiD
En strid mellem den amerikanske fagforening SEIU og Group 4 Falck er nu gået i hårdknude. Falck afbryder forhandlingerne - SEIU iværksætter nu en stor kampagne mod firmaet

FE på sporet
[Netavisen - link 26.02.04] Leder, Information
Nok har Forsvarets Efterretningstjeneste i de senere år været præget af en betydeligt større åbenhed end tidligere. Men de oplysninger, der de sidste tre-fire dage er kommet frem om tjenestens fortrolige analyser af situationen i Irak før krigen for knapt et år siden, ligger ganske oplagt uden for de nye rammer for officiel meddelsomhed.

Minister afviser undersøgelse af hærchef-flugt
[Netavisen - link 25.02.04] Politiken
Justitsminister Lene Espersen (K) bekræfter, at den tidligere irakiske hærchef, Nazar Al-Khazraji, flygtede fra Danmark via Sverige. Samtidig afviser hun, at undersøge hvordan det trods politiovervågning kunne lade sig gøre.
Se også
Hvad i alverden skete der med Al-Khazraji?
Af Gary Leupp, Counterpunch (eng)
Sorø-generalen var CIAs foretrukne mand i Irak - og angives som kilden til Toni Blairs påfund om at Saddam var '45 minutter fra et angreb med masseødelæggelsesvåben'
Se også
Hærchef fra Sorø var Blairs Irakkilde Information

FE havde intet bevis
[Netavisen - link 25.02.04] Information
Allerede for seks år siden satte Forsvarets Efterretningstjeneste spørgsmålstegn ved Iraks besiddelse af masseødelæggelses-våben

Per Stig Møller i Bagdad
[Netavisen - link 25.02.04] DR
Udenrigsminister Per Stig Møller har været på besøg i Bagdad, hvor han har talt med Iraks overgangsråd. Per Stig Møller siger, at det er meget vigtigt, at FN spiller en større rolle i Irak i arbejdet med at overdrage magten til irakerne.

Udenrigsministerium bag den svenske konges Brunei-udtalelser
[Netavisen - link 25.02.04] Politiken
Den svenske konge blev sendt i skammekrogen efter sine rosende udtalelser om diktaturet i Brunei. Nu viser det sig, at kongen ikke var den oprindelige ophavsmand til udtalelserne.

"Vi kan ikke give dødsstraf for alt"
[Netavisen - link 23.02.04] Fyens Stiftstidende
Danmark er et af de mest straffende lande. Det løser ingen problemer, siger afgående retspræsident Claus Larsen. For eksempel reagerede han, da statsministeren sidste forår bagatelliserede dommernes modstand mod forslaget om at indføre civile agenter.

EU-tilpasning af Norges arbejdsmarked
Se også
http://www.moss-dagblad.no/lokalnytt/article884562.ece
[Netavisen - links 23.02.04] Moss Dagblad (no.)
Hvad siges til en 48 timers arbejdsuge i 48 uger eller 78 timers arbejdsuge i et stræk på 11 uger? Eller en kraftig øgning af midlertidige ansættelser? Eller øget natarbejde og weekendarbejde tilsat nedsættelse af overtidsbetalingen? Sådanne herligheder indgår i det nyeste udspil fra det norske Arbeidslivslovutvalget.

Ingen tyrkiske journalist-forhør alligevel
[Netavisen - link 23.02.04] Proletæren (sv.)
Omsider har den svenske regering afslået Tyrkiets begæring om at få udleveret to svenske reportere, som blev fængslet i Tyrkiet for at have rapporteret om menneskeretskrænkelser.

Nej till EU-kongres
[Netavisen - link 23.02.04] Proletæren (sv.)
Den svenske pendant til den danske Folkebevægelsen mod EU har på sin 12. kongres bekræftet kravet om udtræden af Unionen. Men desværre er medlemsskaren aldrende, og der lugter noget af antikommunisme i krogene.

DI ringer, regeringen spiller
[Netavisen - link 23.02.04] Orientering (RADIO)
Det er borgerne der står i centrum i forbindelse med den kommende kommunalreform, lyder det fra regeringen. Men dansk erhvervsliv har også interesser i en kommunalreform. Spørgsmålet er om borgernes og erhvervslivets interesser overens i strukturprocessen?

Integration gennem arbejde virker
[Netavisen - link 23.02.04] Helsingborgs Dagblad (sv.)
Et svensk projekt viser konkret, at det med lidt vilje sagtens kan lade sig gøre at få indvandrere i arbejde, og vel at mærke arbejde, som honorerer deres kvalifikationer. Fem arbejdsformidlere skal arbejde udelukkende med uddannede, men langtidsarbejdsløse indvandrere i Landskrona.
Reportage om en palæstinensisk-skånsk bilmekaniker.

De hemmelige kilder: Hvad FET sagde op til Irak-krigen
[Netavisen - link 22.02.04] Berlingske Tidende
Ifølge statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller var beslutningen om Danmarks deltagelse i Irak-krigen alene baseret på åbne kilder. Derfor er der ikke behov for en undersøgelse af krigsgrundlaget som i USA og Storbritannien. Men der var også lukkede kilder. Berlingske Tidende bringer uddrag af de 'trusselsvurderinger', der udgik fra Forsvarets Efterretningstjeneste i Kastellet i København
Se også
Efterretningstjeneste skrev rapporter af Berlingske Tidende

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder