Netavisens nyhedslinks uge 07
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fyret tillidsmand truet med bortvisning efter interview
[Netavisen - link 15.02.04] Jydske Vestkysten
Samme dag som Kirsten Bitsch Lavridsen i JydskeVestkysten fortalte om sine følelser ved at blive fyret efter 27 år på Sønderborg Sygehus, blev hendes fagforeningsformand truet med en bortvisning af hende.

V: Sælg kommunalt guldæg
[Netavisen - link 15.02.04] Berlingske Tidende
Landets kommuner skal selv betale milliardregningen for den kommende strukturreform ved at sælge deres fælles IT-selskab, KMD, fastslår Venstres finansordfører. Kommunerne siger nej.

Den europæiske forbindelse
[Netavisen - link 15.02.04] EU Observer
Bog fra magtudredningen er stærk i analyserne af EU-samarbejdet. Bl.a. har bogen et aldeles glimrende kapitel om "det økonomiske samspil mellem EU og Danmark", der er en af de hidtil bedste beskrivelser af EU-budgettet og hvor meget Danmark i virkeligheden betaler til EU - og får igen.

Frit busmarked endt i fiasko
[Netavisen - link 14.02.04] Politiken
De private busvognmænd bad selv om at få stoppet liberaliseringen af busmarkedet. Trafikminister dropper privatisering.

HK frygter tab af job
[Netavisen - link 14.02.04] Berlingske Tidende
En afskaffelse i lukkeloven vil føre til færre job i detailhandlen, mener HK.

S tæt på USA's ønsker til dansk forsvar
[Netavisen - link 14.02.04] Politiken
På to afgørende punkter ligger Socialdemokraterne før forsvarsforhandlingerne nærmere på Washington end regeringens forventede udspil.

Lokalpolitikere foreslår tvangs-sterilisation
[Netavisen - link 13.02.04] DR
Lokalepolitikere i Hvidebæk Kommune foreslår, at det skal være lovligt, at tvangssterilisere borgere med meget tunge sociale problemer.

Bonelocpatient har tabt i landsretten
[Netavisen - link 13.02.04] Politiken
Sundhedsstyrelsen forsømte ikke sit tilsyn med de patienter, som før 1995 blev opereret med Boneloc-cement. Det slog Landsretten i dag fast i en sag rejst af en 87-årig pensionist. Han anker afgørelsen til Højesteret.

Starthjælp holder ikke
[Netavisen - link 12.02.04] DR
Landets kommuner må i stort omfang gribe til lommerne, for at flygtninge på starthjælp og kontanthjælp kan opretholde en rimelig tilværelse.

Århus Politi : »White Pride er et problem«
[Netavisen - link 12.02.04] Modkraft
Århus Politi redegør for deres indsats mod den racistiske voldsgruppe White Pride. Politimesteren betegner forholdene i byen som »helt uacceptable«.

Chauffører strejker i protest
[Netavisen - link 12.02.04] SiD
Omfattende busstrejke i hele landet til morgen. Vreden blandt chauffører skyldes angiveligt manglende resultat i overenskomstforhandlingerne.

Goodbye! Fogh til EU!
[Netavisen - link 11.02.04] Politiken
Diplomater er lune på Anders Fogh som ny EU-formand. Skal vi glæde os - eller forhindre denne ulykke ved at få Danmark ud af EU?
Se også
Optræk til præsidentvalg i EU Politiken

Danmarks bidrag til EU vil stige med milliarder
[Netavisen - link 11.02.04] Politiken
I løbet af de næste 10 år kan Danmarks årlige bidrag til EU stige med mindst fire milliarder kroner, hvis man skal tro kommissionen. Forslag om at øge EU-budgettet med næsten en tredjedel frem til 2013 vil skabe voldsom debat.
Se også
Hvem vil betale for Europa?
[Netavisen - link 11.02.04] Berlingske Tidende
EU har brug for penge til Øst-udvidelsen. Men de gamle medlemslande er ikke indstillet på at betale regningen, viser de første reaktioner på Kommissionens budgetudspil. Danmark skal også vænne sig til at betale langt flere penge netto til EU end før.

Ålborg Uni: Målretter til erhvervslivet
[Netavisen - link 11.02.04] DR
Inden for visse humanistiske uddannelser er arbejdsløsheden helt oppe på omkring 30 procent. Det får nu Aalborg Universitet til at søsætte en plan, der skal målrette alle uddannelser til erhvervslivet

Ny tre-årig overenskomst for Metal
[Netavisen - link 11.02.04] DR
Omkring 23.000 ansatte har fået en ny tre-årig overenskomst, som kommer til at omfatte 2400 virksomheder inden for industri, vvs, maskinfabrikker og smede- og maskinværksteder, oplyser Dansk Metal.

FE fejlvurderede Irak
[Netavisen - link 11.02.04] Berlingske Tidende
Ifølge statsministeren anså Forsvarets Efterretningstjeneste inden invasionen det for sandsynligt, at Irak besad masseødelæggelsesvåben. Oplysningen rejser krav om undersøgelse

Holocaust-benægtere holder træf
[Netavisen - link 11.02.04] Monsun/Modkraft
Den britiske fascist David Irving besøger Danmark sidst i februar. Irving er kendt for sine mange udgivelser, der benægter omfanget og planlægningen af Holocaust – og sit samarbejde med antisemitiske og nazistiske grupper

Den svenske konge beklager Brunei-debat
[Netavisen - link 11.02.04] Politiken
Det gav genlyd over hele Sverige, da kongen under et besøg i Brunei udtalte sig rosende om sultanlandet, som er et diktatur. I dag udtaler kongens informationschef, at han er blevet misfortolket.
Se også
Bittert opgør i norsk kongehus Politiken
Den norske prinsesse Ragnhild retter skarp kritik mod det norske kongehus og i særdeleshed det unge kronprinsepar. Udtalelserne har fået kritikken til at hagle ned over den aldrende prinsesse.Se også
Republikken leve
[Netavisen - link 10.02.04] Aftonbladet (sv.)
Det svenske monarki har bidraget med en stor pind til sin egen ligkiste, idet kong Carl Gustaf under et besøg i Brunei har rost dette lands enevældige, dekadente sultan. Se de umiddelbare politiske reaktioner her.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,430840,00.html

Regeringen hemmeligholder Irak-dokumenter
[Netavisen - link 10.02.04] Information
Regeringen nægter at udlevere stakkevis af Irak-materiale – alligevel fastholder både stats- og udenrigsministeren, at den danske krigsbeslutning udelukkende bygger på åbne kilder

Nye besparelser på børneområdet i Brøndby
[Netavisen - link 10.02.04] Folkebladet
Brøndbys skoler og SFO skal spare i alt 9,5 mio. kr. det kommende skoleår. - Hæv skatten i stedet for at skære ned, lyder opfordringen fra lærernes formand. De sidste ti år er frekvensen af elever, der er gået fra folkeskolerne til privatskolen i Brøndby Kommune, steget fra 6,4 til 11,6 procent.

Kræver højere nordisk pensionsalder
[Netavisen - link 10.02.04] Internytt (sv.)
Statslederne fra Sverige og Finland er rørende enige om at kræve, at arbejderne bliver længere tid på arbejdsmarkedet i alderdommen, såvel som at true med yderligere forringelser i ældreforsorgen.

Samisk (flag-)rejsning
[Netavisen - link 10.02.04] Klassekampen (no.)
Det samiske folk har i Norge fået gennemtrumfet en officiel flagdag, men det går trægt med at få kommunalpolitikerne i nord til at føre anerkendelsen ud i livet i praksis.

Palæstina, den blinde plet
[Netavisen - link 10.02.04] Proletæren (sv.)
Det palæstinensiske folk fik ikke lov til at sende repræsentanter til Stockholmkonferencen om folkemord. Det havde Göran Persson lovet Israel.
Se også
Folkemordskonference fralægger virkeligt ansvar
[Netavisen - link 10.02.04] Orientering (RADIO)
Stockholm Konferencen om forebyggelse af folkedrab var det rene snak uden nogen som helst erkendelse af egne fejltagelser hos de største lande, siger en deltager. Interview med Dr. Gerry Caplan, seniorrådgiver for FN's Økonomiske kommission for Afrika.

De gamle forgiftes af overmedicinering
[Netavisen - link 10.02.04] Østran (sv.)
Måske har nogen interesse i, at gamle mennesker nærmere nedbrydes end lindres af alle deres piller. I alt fald beregner Kalmar Län i Sverige, at mange gamle fyldes med meget mere djævelskab, end de kan tåle.

Nazi hærger Århus
[Netavisen - link 10.02.04] Århus Stiftstidende
Grupper af nazister fortsætter med at hærge det århusianske natteliv med en aggressiv og truende adfærd.

Underbydning griber om sig
[Netavisen - link 10.02.04] Sydsvenska Dagbladet (sv.)
Omkring 1.200 illegale udenlandske arbejdere med en omsætning på 1,2 mia. sv.kr. Det er, hvad fagforeningerne efter en granskning anser, at der findes alene i Skåne.

Skattestop: For de multinationale
[Netavisen - link 09.02.04] Politiken
Det lyder som den opskrift, alle skatteydere går rundt og sukker efter: 15 store multiselskaber med en årlig omsætning i Danmark på 30 milliarder kroner betaler 3 millioner kroner i skat. Det viser en undersøgelse fra Enhedslistens Frank Aaen.

CIA fik PET's hemmelige arkiver
[Netavisen - link 08.02.04] Politiken
Den amerikanske efterretningstjeneste CIA fik under den kolde krig en kopi af PET's arkiver, som rummede oplysninger om hundredtusinder danskere. Det er afsløret under den igangværende undersøgelse af PET under den kolde krig.

Regeringen fortsætter nedtur
[Netavisen - link 08.02.04] Berlingske Tidende
Regeringen fortsætter nedturen, og i en ny meningsmåling, som PLS Rambøll har foretaget for Jyllands-Posten i den forløbne uge, får Socialdemokraterne 36,7 pct. af stemmerne - en fremgang på 5,5 procentpoint i forhold til seneste måling i januar. Venstre dykker til 25,6 pct. - en nedgang på 1,3 i forhold til januar og det hidtil dårligste resultat for regeringspartiet siden folketingsvalget i november 2001.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder