Netavisens nyhedslinks uge 05
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danmark i kold krig på Nordpolen
[Netavisen - link 31.01.04] Information
Danmark er klar til at kæmpe om fem nye områder med Nordpolen som spydspids. Kampen kan nemt løbe op i en kvart milliard kroner, når Danmark møder Rusland og Canada i den arktiske boksering .

Studehandel om DIS løser intet
[Netavisen - link 30.01.04] SiD
Ny aftale om DIS er indgået mellem fire søfartsorganisationer og skibsrederne. Det løser ikke problemerne, der gør DIS til bekvemmelighedsflag fra søndag.

"Ældrepakken" har ikke gjort tingene bedre
[Netavisen - link 29.01.04] Politiken
Hjemmehjælpsmodtagere møder alt for mange forskellige hjælpere. Det mener både de ældre og hjemmehjælperne. Fire ud af ti ser flere hjælpere i dag end for et år siden, viser undersøgelse fra Ældre Sagen. Kun hver tiende har oplevet en forbedring

Ekstraordinær kongres i BUPL
[Netavisen - link 29.01.04] Pressemeddelse BUPL
BUPL's hovedbestyrelse har på et møde onsdag den 28. januar diskuteret det daværende forretningsudvalgs håndtering af sagen om tre chefers fratrædelsesordninger. Forretningsudvalgsmedlemmerne valgte på baggrund af diskusionen at stille sine mandater til rådighed. Der vil blive indkaldt til ekstraordinær kongres inden for halvanden måned. Det eksisterende forretningsudvalg bliver siddende frem til den ekstraordinære kongres.

HK giver arbejdsløse stemmeretten igen
[Netavisen - link 28.01.04 Politiken
HK har annulleret beslutningen om at fratage de arbejdsløse stemmeret og indflydelse på kommende overenskomster

Succes for tog og bus i Skåne
[Netavisen - link 28.01.04] Politiken
Mens den kollektive trafik i hovedstadsområdet kæmper for livet, så skal man blot over på den anden side af Øresund for at finde kollektiv transport, der fungerer. Skånetrafiken har succes.

Kollektiv rædselsmorgen i København
[Netavisen - link 28.01.04] Berlingske Tidende
Mange bus- og togpassagerer blev i går morges efterladt i kulden. 15 buslinjer var strejkeramt, metroen stod stille i en time og S-togene kørte med store forsinkelser

Fogh: Våben var ikke årsag til krig
[Netavisen - link 28.01.04] Politiken
Det var Saddams manglende vilje til at samarbejde, der var Danmarks grundlag for at gå i krig i Irak, siger Anders Fogh Rasmussen (V). Det drejede sig ikke om eventuelle forbudte våben i landet, siger statsministeren.
Fogh Løgn 1: Manglende samarbejde med FN.
Hvis Iraks masseødelæggelsesvåben ikke eksisterede, er det i sig selv et bevis på samarbejdet med FN (som Irak altid hævdede).
Fogh Løgn 2: Det drejede sig ikke om evt. forbudte våben.
Sådan skrev Fogh i et åbent brev (januar 2003) sammen med andre regeringsledere om støtte til USAs kriminelle krig:
"Det irakiske regime og dets masseødelæggelsesvåben udgør en klar trussel mod sikkerheden i verden.(…)Herved har vi sendt et klart, fast og utvetydigt budskab om, at vi ønsker at frigøre verden for den trussel, som Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben udgør. Vi må fortsat stå sammen om kravet om, at hans regime afvæbnes".
Se også
Bush, Blairs og Foghs store løgn
Netavisen 09.11.2002
Fogh: Total og uforbeholden støtte til USAs kriminelle krig mod Irak
Netavisen 30.01.2003
Per Stig Møller: Kodyl løgnhals og krigsforbryder
Netavisen 15.07.2003

Folkemordere til folkemordskonference
[Netavisen - link 27.01.04] Yelah (sv.)
Palæstina, Tjetjenien, Colombia, Vestsahara, Tyrkiet og Chile var nogle af de brændpunkter, hvorfra røster kunne høres på den alternative modkonference om folkemord, som blev holdt i protest mod den officielle Stockholm-konference med deltagelse af folkemordere.

Stolt mor
[Netavisen - link 27.01.04] Sydsvenskan (sv.)
"Selvmordsbomberne er tragiske, men en del af okkupationens onde logik. Jeg forsvarer dem ikke, men jeg har set, hvorfra desperationen og frustrationen fødes," siger en svensk aktivist, nyligt hjemkommen efter at have oplevet Palæstina på nært hold som ISM-observatør og være endt i israelsk fængsel.

Ny udligningsreform gør Vestegnen til taber
[Netavisen - link 27.01.04] Folkebladet
Kommuner med stort erhvervsliv som Glostrup og Brøndby kommer ifølge forslaget til en ny udligningsreform til at betale meget mere til den kommunale udligning. Det kan medføre skattestigninger på flere procentpoint.

Samiske piger
[Netavisen - link 27.01.04] Nordlys (no.)
Ja, vi skal da også lige give plads for en spøjs lille én.

Kampagne for forfatnings-afstemning
[Netavisen - link 27.01.04] Væsterbottens Folkblad (sv.)
En af kampagnelederne fra nej til euro-kampagnen i Sverige bebuder en kampagne for at få en folkeafstemning om den kommende unionsforfatning.

Via Petoro til statskassen
[Netavisen - link 27.01.04] Rogalands Avis (no.)
Ganske upåagtet af offentligheden sidder en særlig instans ved navn Petoro i en gade i Stavanger og samordner den norske stats interesser i den privatiserede olieindustri. Og det er hundreder af milliarder til oliefondet, der er tale om.

Retsløshed i socialforvaltningen
[Netavisen - link 27.01.04] Orientering (RADIO)
Stram økonomistyring får landets socialforvaltninger til at handle direkte ulovligt, f.eks. når pengene til psykologhjælp til børn er brugt op. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra en lektor i velfærdsret.

OK-04: DI vil stække tillidsfolk
[Netavisen - link 26.01.04] SiD
Dansk Industri vil have individuelle aftaler om fleksibel arbejdstid og gøre det muligt at straffe fagforbundene for overenskomststridige strejker.

Et skævere Danmark på vej
[Netavisen - link 26.01.04] Ugebrevet A4
De regionale forskelle vokser. Det er den nye vidensøkonomi, der trækker Danmark skævt. Væksten koncentreres i centre omkring de store byer, hvor mange indbyggere har højere uddannelse. Udkantområder risikerer at blive hægtet af den økonomiske udvikling – og trues af social marginalisering.

HK genovervejer stemmeret til arbejdsløse
[Netavisen - link 26.01.04] Politiken
HK´s arbejdsløse medlemmer får måske alligevel lov til at stemme om en ny overenskomst. Ledelsen i fagforbundet vedtog ellers i torsdags at fratage de ledige retten til at stemme, men massiv kritik får nu HK´s top til at overveje tanken igen.

Krav om sovebus-forbud
[Netavisen - link 26.01.04] SiD
Turistbusser kører generelt efter en alt for stram tidsplan, siger Turistchaufførernes Landsklub, der siden sovebussernes indtog for 10 år har advaret om faren for ulykker.

Postbud meldte sig syg og blev fyret
[Netavisen - link 26.01.04] Fagbladet
Post Danmark har i et forlig med SiD erkendt, at der ikke var grundlag for afskedigelsen. Kvinden er derfor genansat og tilbage som tillidsrepræsentantant.

Effektivitetsjag skaber intolerance
[Netavisen - link 26.01.04] Ugebrevet A4
Hver fjerde ufaglærte karakteriserer sin arbejdsplads som intolerant over for folk, der afviger fra flertallet, og flere end hver femte oplever mobning af kolleger, viser ny undersøgelse. Når virksomheder overlader ansvar og styring til teams og af konkurrencehensyn presser på for at øge effektiviteten, så har vi en farlig cocktail, der går ud over de svage og mindre produktive, siger ekspert i arbejdsmarkedsforhold.

Otte kommuner stævnes i Bodum-sagen
[Netavisen - link 25.01.04] Fagbladet
Fagbladets dokumentation af priser beviser konkurrenceforvridning, mener advokat Henrik Karl Nielsen, der fører sagen på vegne af fallit-ramt kaffekandesamler.

Aktivering skal være ens i hele landet
[Netavisen - link 25.01.04] Fagbladet
Det skal være slut med kommunernes udnyttelse af alle tænkelige hjørner af deres råderum, når det gælder indsatsen for at få folk i arbejde, bebuder beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder