Netavisens nyhedslinks uge 03
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fagforeningsrebeller advarer topforhandlere
[Netavisen - link 18.01.04] Politiken
Netværket af fagforeninger OK-2004 skælder sine egne topforhandlere ud for at være for lukkede og for langt fra medlemmerne. De advarer mod at undervurdere baglandet, som det skete i 1998, der endte i storkonflikt.

Danskerne vil ikke af med EU-forbehold
[Netavisen - link 18.01.04] DR Online
Vanskeligheder for EU-tilhængerpartierne: En måling fra PLS Rambøll i Jyllands-Posten viser, at et flertal for første gang i mange år ikke ønsker at afskaffe forbeholdet mod retligt samarbejde eller forsvarsforbeholdet.

Metroen løber løbsk
[Netavisen - link 18.01.04] Berlingske Tidende
Den københavnske metro savner hen ved 80 mio. passagerer om året for blot at kunne betale sine faste omkostninger i form af renter på gælden og driftsudgifter.

Israel og Sverige i diplomatisk krise
[Netavisen - link 18.01.04] Politiken
Israels ambassadør i Sverige, Zvi Mazel, har raseret et svensk kunstværk, han følte sig provokeret af. Hans regering bakker ham op og melder fra til stor svensk konference om folkemord. Den svenske regering raser og har indkaldt Mazel til krisemøde

Spindoktor stævner medier
[Netavisen - link 18.01.04] Politiken
Hverken Dagbladet Information eller TV 2 har givet kirkeministerens tidligere pressesekretær Henrik Gade Jensen den undskyldning, han har krævet for påståede forbindelser til nazikredse. Stævninger er også på vej mod biskoppen i Århus og journalist Georg Metz.

Industriens forhandlinger brudt sammen
[Netavisen - link 17.01.04] Berlingske Tidende
Overenskomstforhandlingerne mellem Dansk Industri og CO-industri er brudt sammen. Der er ikke aftalt nye møder endnu.

OK -04: På vej til lynoverenskomst
[Netavisen - link 16.01.04] SiD
Dansk Industri og CO-industri har indkaldt de store udvalg til at forhandle lørdag. Dermed er der lagt op til en hurtig overenskomstafslutning.

Flextronics fyrer 700
[Netavisen - link 16.01.04] DR Online
Nordjyllands største industrivirksomhed, Flextronics, fyrer 700 ud af elektronikfabrikkens 1000 ansatte. Årsagen er, at Flextronics største kunde Siemens har opsagt kontrakten.
Se også
Siemens flytter produktionen til lavtlønslande Berlingske Tidende

Hizb-ut-Tahrir bliver ikke forbudt
[Netavisen - link 16.01.04] Politiken
Justitsminister Lene Espersen vil ikke forbyde den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir. Det sker efter rigsadvokatens indstilling. Rigsadvokaten mener ike, det kan bevises, at Hizb ut-Tahrir virker ved et ulovligt formål og dermed bør opløses ifølge grundloven.

Intet spor af blistergas i granater
[Netavisen - link 15.01.04] DR Online
Der var sandsynligviske ikke kemiske kampstoffer i de granater, som danske soldater fredag fandt i det sydlige Irak. Det oplyser Hærens Operative Kommando.
Se også
Dansk krigsmateriel
Leder Information

Fredelig demo for ungdomshuset
[Netavisen - link 15.01.04] Politiken
Politiet mødte talstærkt op, da omkring 400 (knap 1000 KP-Netavisen) unge onsdag aften var samlet til demonstration (for bevarlese af Ungdomshuset). De er Københavns farligste, siger vagthavende på Københavns Politigård.

Politiet opgiver sag mod René Milo
[Netavisen - link 15.01.04] Politiken
Greves omstridte borgmester, René Milo (V), begik ikke noget kriminelt, da han bogførte en restaurationsregning hos både kommunen og i sit private firma. Det fastslår Glostrup Politi, der først havde sigtet Milo for bedrageri, men nu har opgivet sagen.

Brixtofte stiller op til kommunalvalget i Farum
[Netavisen - link 15.01.04] Politiken
Den skandaliserede eksborgmester i Farum, Peter Brixtofte, vil være at finde på stemmesedlen til kommunalvalget i slutningen af næste år. Brixtofte stiller dog ikke op til borgmesterposten.

Undersøgelse af A.P. Møllers våbensalg til Irak
[Netavisen - link 14.01.04] Information
Regeringen undersøger Danmarks eksport af krigsmateriel til Saddam Husseins Irak

Modstand i regeringspartierne mod regeringsforslag
[Netavisen - link 14.01.04] Berlingske Tidende
Det bliver ikke uden modstand fra egne rækker, at indenrigsministeren gennemfører en udligningsreform, der tager fra hovedstadsområdet og giver til provinsen.
Se også
Flyt vestpå og få flere penge til sjov (!)
[Netavisen - link 14.01.04] Berlingske Tidende
Mest i løn - mindst til sig selv. Det er situationen for indbyggerne i hovedstadsområdet, som nok tjener godt. Men de høje boligpriser betyder, at folk i Vestdanmark har mest til sig selv.
Se også
Frygt for enklaver af rige borgere Berlingske Tidende

Øvrige partier for små til omtale
[Netavisen - link 14.01.04] Politiken
Der gøres forskel på småpartier i meningsmålinger. Mindst 0,5 procent af stemmerne skal der til for at få den gratis reklame at blive nævnt ved navn.

Danmark solgte granatanlæg til Irak
[Netavisen - link 13.01.04] Information
Danske firmaer deltog i opbygningen af Saddam Husseins krigsmaskine. Blandt leverancerne var et anlæg til produktion af granater som dem, de danske styrker netop har fundet i Irak

Svindlernes elmarked
[Netavisen - link 13.01.04] Proletæren (sv.)
Det afregulerede elmarked repræsenterer et gigantisk svindleri. Det blev påstået, at afreguleringen skulle føre til lavere priser og bedre service. Men det blev tværtom. Vi har fået skyhøje elpriser og idelige elafbrydelser.

Grænseregion i klemme
[Netavisen - link 13.01.04] Orientering (RADIO)
Det tyske mindretal i Sønderjylland/Nordschleswig frygter, at den kommende kommunalreform kan blive dets politiske død, og for hele Danmark kan der være god grund til at værne om det sønderjyske, mener mindretallet.

Vejspærring mod okkupation
[Netavisen - link 13.01.04] Yelah (sv.)
Det svenske Boykot Israel-netværk i Malmø har på en gågade i byen opsat en symbolsk mur ledsaget af en kampagne for at gøre opmærksom på Israels bygning af apartheid-muren i Palæstina.

Fagforeningsboykot af Coca Cola
[Netavisen - link 13.01.04] Modkraft
Den multinationale Coca Cola-koncern er blevet strittet ud af fagforeningslokalerne i både Byggefagenes Hus på Nørrebro i København og fra TIB 27 i Valby. Ifølge Byggefagenes Nyhedsbrev skyldes boykotten dels, at Coca-Cola ikke betaler skat i Danmark, dels at koncernen er under anklage for at myrde fagligt aktive i Colombia.

"Byg boliger, og stop arbejdskraft-indvandringen"
[Netavisen - link 13.01.04] Proletæren (sv.)
Det ser dystert ud på byggefronten. Arbejdsløsheden ligger højt, og fra 1. maj ligger markedet åbent for arbejdskraftsindvandring fra de østeuropæiske lande. Risikoen er åbenbar for løndumping og kraftig konkurrence om jobbene. Byggearbejderne i Malmø har dog ikke tænkt at lade sig køre over.

Dansk Folkepartis racismepromovering
[Netavisen - link 13.01.04] Kontradoxa
Flygtninge- og indvandrerpolitik er bare politik ligesom trafik- eller skatteområderne, og de er bare talerør for en masse utilfredse mennesker. Dertil bliver Dansk Folkeparti groft undertrykt af kulturradikale og venstreorienterede, der forhindrer dem i at komme til orde og hindrer sandheden i at komme frem. Når Dansk Folkeparti selv skal beskrive
virkeligheden.

Lidl 'raus!
[Netavisen - link 13.01.04] Klassekampen (no.)
Den berygtede, mafiøse Lidl-koncern er i færd med at invadere Norge med sine supermarkeder.

Danskerne finder mindstelønnen urimeligt lav
[Netavisen - link 12.01.04] Ugebrevet A4
Syv ud af ti mener, at mindstelønnen er for lav, og stort set ingen mener, den er for høj, viser ny meningsmåling. Først og fremmest ufaglærte i detailhandlen og restaurationsbran-chen arbejder på mindsteløn. Alligevel bestemmer industrien reelt mindstelønnen ved overenskomstforhandlingerne. De butiksansattes formand opfordrer til at vise solidaritet med de lavest lønnede

Fogh forsvarer tale og pressechef
[Netavisen - link 12.01.04] Politiken
Anders Fogh Rasmussen tager nu til genmæle over for kritikken af hans nytårstale og sin pressechef, som beskyldes for at lyve om sin rolle i talens tilblivelse. Talen var kraftigt inspireret af et udkast skrevet af Christopher Arzrouni, topchef i Dansk Industri.
Fogh: Hver en stavelse i talen er min Berlingske Tidende
Bedøm selv ved at sammenligne med Christopher Arzrounis udkast.
Se
Christopher Arzrounis udkast til Foghs nytårstale Del 1 Jyllands Posten
Del 2
Del 3
Del 4

Fritvalgs-ordning ligner en fiasko
[Netavisen - link 12.01.04] Urban/Berl. Tid.
Forsvindende få københavnske ældre har valgt at skifte fra kommunal til privat hjemmehjælp.
Se også
De ældre vender frit valg ryggen Urban/Berl. Tid.

Skattelettelser går lige i kommunekassen
[Netavisen - link 12.01.04] Ugebrevet A4
Børnefamilierne må se deres skattelettelser blive spist op af højere priser for børnepasningen. Men det vil ikke skabe mismod blandt dem, det går ud over. For det går, som de forventede

S vil have 12 års skolepligt
[Netavisen - link 12.01.04] DR Online
Socialdemokratiet vil bruge den kommende strukturreform til at udvide undervisningspligten fra de nuværende 9 år til 12 år.

Per Stig Møller: Revideret EU-forbehold i fare
[Netavisen - link 12.01.04] Politiken
Danmark 'risikerer' at skulle genforhandle aftalen om justering af EU-forbeholdet, når forhandlingerne om EU-traktaten genoptages senere i år.

Søren Krarup anklages for jødehad
[Netavisen - link 12.01.04] Politiken
Jødedom er uforenelig med danskhed, mener præst og politiker Søren Krarup ifølge ny afhandling, der bekylder Krarup for had til jøder.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder